Anmäl intresse

Visning av Brf Agnes på Fastighetsbyråns kontor i Fruängen Centrum

11 december

Kl. 17:00 – 17:45 Hitta hit

Modern design i grönskande 50-tals idyll

Tronande uppe på en höjd, på toppen av Agnes Lagerstedts gata kommer inom kort Brf Agnes att ta form med soldränkta balkonger och milsvid utsikt. I ett svårslaget läge bara ett stenkast från Fruängens tunnelbanestation bygger Åke Sundvall fyrtiofem moderna, välplanerade och stilsäkra bostadsrätter varierande mellan 1-6 rum och kök.

I närområdet väntar lummiga löpstigar som löper genom härliga parkområden och förbi trolska sjöar. Precis runt hörnet ligger citynära Fruängens centrum med dess rika serviceutbud och storstadens nöjen bara några få tunnelbanestationer bort.

Brf Agnes med sina 45 bostadsrätter har ritats av Södergruppen arkitekter baserat på en ursprunglig gestaltningside framtagen av Utopia arkitekter. Det kommer att bli ett modernt boende med en arkitektur som utmärker sig. Ett hem där du även kan välja vilken stil du vill ha inne i lägenheten. I köket kan du till exempel välja mellan tre olika stilar; grönt, grått eller vitt som noga kombinerats med olika stänkskydd och köksbänkar. Vilken stil passar dig?

Föreningen accepterar juridisk person som medlem och andrahandsuthyrning tillåtes.

Projektinformation

Nästa visning: 11 december kl 17 på Fastighetsbyråns kontor i Fruängen Centrum
Säljstart: November 2017
Inflyttning: November 2019
Ort: Fruängen
Antal bostäder: 45
Arkitekt: Södergruppen
Storlek på lägenheter: 1-6 RoK
Bostadstyp: Bostadsrätter
Anmäl intresse

Varför Agnes?

Elsa Beskow, Ellen Key, Karin Boye, Jenny Lind, Fredrika Bremer – och förstås Agnes Lagerstedt, lärarinnan och arbetarklasskämpen vars gata vårt nya bostadsprojekt kommer att växa fram på. I Fruängen har de flesta gatorna uppkallats efter kända svenska kvinnor – allt från konstnärer, kvinnorättskämpar och läkare till författare och journalister – som var och en har gjort avtryck och på olika sätt format historien.

När vi nu bygger i Fruängen är det en självklarhet att göra det med omtanke om områdets prägel och värna traditionen där historiens starka kvinnor står i centrum. Att döpa vårt nya projekt till Brf Agnes föll sig därför naturligt. Vi är stolta över att få chansen att fortsätta vidare på en lång namntradition som hyllar kvinnorna, ger själ åt kvarteren och stärker Fruängens unika karaktär.

Ett grönare boende

Vår vision är att skapa stadens mest omtyckta områden. Kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor kan växa och utvecklas. Att ta stort ansvar för miljön och miljösmart byggande är därmed grundläggande för oss.

Vi är extra stolta över att kunna erbjuda en bilpool i direkt anslutning till huset. Ett smart, bekvämt och hållbart koncept som minskar behovet av egen bil, men som ändå ger dig full tillgång till nya, trafiksäkra och miljöklassade bilar när du behöver.

Ett grönt boende handlar för oss om både stort och smått. Stort som i ett klimatsmart byggande i toppklass, och smått som i smidig sopsortering i köket, energieffektiva vitvaror och individuella varmvattenmätare – för vi vet att det ofta är de små detaljerna som gör stor skillnad.

Projektchefens ord

Det första som slog mig med BRF Agnes är hur fint huset passar in i slutet av Agnes Lagerstedts gata. Det är en klassisk komplettering av den karaktäristiska 1950-talsbebyggelsen där vi varsamt adderar en ny pusselbit till staden. Jag tror och hoppas att det kommer att bli ett uppskattat tillskott i Fruängen både hos boende och grannar.

Mattias Cegrell

Projektchef, Åke Sundvall

Ett socialt hållbart boende

Stockholm Stad har frågat styrelsen i Brf Agnes om de får köpa nio lägenheter i Brf Agnes. Lägenheterna ska användas som servicebostäder inom ramen för kommunens LSS verksamhet. LSS står för Lagen om Stöd och Service och innebär ett boende för personer med olika former av funktionshinder. Målet är att personer med funktionshinder ska ha möjlighet att leva som alla andra, vilket innebär bl.a. att ha möjlighet att ha ett eget hem med allt vad det innebär av trygghet och trivsel.

Styrelsen i Brf Agnes har träffat verksamhetschefen på Hägersten – Liljeholmens Stadsdelsförvaltning och intervjuat andra bostadsrättsföreningar med befintliga serviceboenden. Erfarenheterna från referensföreningarna är övervägande positiva och i många fall är föreningarna väldigt stolta över att de är med och bidrar till ett socialt hållbart samhälle. Såhär säger Carina Carlgren, ordförande i Brf Ängsgräset i Hägersten:

”Vårt serviceboende i Brf Ängsgräset fungerar väldigt bra och vi har bara positiva erfarenheter av verksamheten. Det är en viktigt samhällsfunktion och det känns bra att som förening kunna vara med och hjälpa till”

Med anledning av dessa positiva vitsord och erfarenheter har föreningsstyrelsen beslutat att bevilja Stockholm Stads förfrågan och välkomnar därför möjligheten att få bereda boende även för de som behöver detta extra stöd i vardagen.

Vill du veta mer om vad en servicebostad är? Då rekommenderar vi dig att läsa följande skrift som finns på socialstyrelsens hemsida. Kontakta gärna oss på Åke Sundvall också om du vill höra mer om detta. Har du någon i din närhet som är berättigad stöd enligt LSS? Kontakta stadsdelsförvaltningen i Hägersten Liljeholmen för information om hur man ansöker om en servicebostad i Brf Agnes.

1/4

Färglägg ditt kök!

So long minimalism – nu är det dags att ruska om köket med härliga kulörer. Grönt, blått och brunt är stora trendfärger just nu. Och rosa är bubblaren som får flytta ut från flickrummen och in i finrummen, spår inredaren och färgexperten Sara Garanty.

De senaste 30 åren har vitt, grått, svart och beige dominerat inredningen. Det är lätt att tro att dessa färger är själva sinnebilden av den skandinaviska stilen, men det stämmer inte riktigt, enligt Sara Garanty.

– Fram till 1970-talet såg det helt annorlunda ut. Köken var ofta färgglada med brokiga mönster. Helt vita eller gråa kök var ganska ovanligt. Jag tycker att pendeln är på väg att svänga igen med många ”early adopters” som börjat anamma mer färg i inredningen. Vi kommer att se mycket mer av det framöver.

Att svenskar är snabba på att haka på nya trender är känt,

samtidigt är många lite försiktiga med att använda allt för mycket färg, särskilt i köket. Men det går att piffa färgglatt utan att måla om väggarna eller köksluckorna, säger Sara.

– Man kan istället satsa på köksstolar, en stor matta eller en lampa i en rolig färg. Det är också fint att jobba med mönster och textilier – gärna i en härlig mismatch. Har man till exempel en kökssoffa kan man ösa på med kuddar i olika färger och former. Färgglada detaljer ger liv i köket och bryter av mot det minimalistiskt moderna som ofta kan upplevas väldigt stramt.

En stark trend har länge att varit att välja vitt som bas eftersom det anses lätt att matcha med resten av inredningen. Men det är faktiskt tvärtom, säger Sara.

– Vitt finns inte på färgskalan vilket gör att det är svårt att matcha med andra färger, det blir ofta en för hård kontrast. Man bör bryta vitt med ett stänk blått, gult eller rött så att det blir en liten färgskillnad. Annars kan det lätt upplevas för ljust och sterilt.

Rosa är en färg på frammarsch. Från att länge ha varit förpassad till klassiska flickrum och betraktats, lite nedlåtande, som en barnslig färg intar nu de rosa nyanserna finrummen. Det är en social färg som man blir glad av och som även passar som accentfärg i ett kök, säger Sara.

– Många av de trendigaste restaurangerna och showroomen målas just nu i rosa. I Sverige är färgen väldigt ”flickigt” laddad, men tittar man i andra delar av världen är det inte så. Färger har olika kulturella betydelser och det har skiftat genom tiderna. Det kan vara bra att tänka på om man känner sig ängslig kring sitt färgval. Våga trotsa vitt – det finns så många härliga färger att utforska!

Färgglada detaljer

Sätt färg på köket med ett stilleben av personliga inredningsdetaljer. Blanda gärna nya, loppisfyndade och ärvda favoritsaker för fina kontraster. Gillar du färg och mönster på porslin? Förvara det på hyllor istället för i stängda skåp.

Grönt är skönt

Snäll, trivsam och lugnande. Årets stora trendfärg grön passar i alla rum, inte minst i köket. Ett bra sätt att få in grönt är att dekorera med växter. Satsa på en kryddodling i fönstret – fint för både ögat och smaklökarna.

Nyanser av vitt

Kritvitt anses ofta vara den lättaste färgen att matcha inredningen mot, men det blir lätt en alltför hård kontrast. En bruten vit ger ett mindre sterilt intryck och går bättre ihop med andra färger.

Sara Garanty

Gör: Konstnär, färgexpert och inredningsdesigner

Bor: Stockholm

saragaranty.com

1/3

Guldkorn i området

Klättra på väggarna, frossa i praliner, häng i Stockholms finaste parkidyll eller nörda ner dig i brädspel. Det finns mycket att utforska i och kring Fruängen! Att bo i Brf Agnes betyder närhet till både service, naturupplevelser och storstadens puls – och du har dessutom Hägerstens lokala pärlor runt knuten.

Erssons Fisk & Deli

Stig in i en klassisk delikatessbutik med fisk, skaldjur, chark och ost. Butiken har legat i Fruängen i snart 30 år och känslan av handelsbod med service över disk ger en härlig nostalgikick. Sitt ner i restaurangen eller köp med dig något hem från deras välfyllda och färgglada diskar.

Fruängstorget 6

Långbro park och värdshus

Strosa i en av Stockholms vackraste parkidyller – en kulturskyddad 100-årig parkmiljö med en magnifik uppsättning träd, en rogivande damm och förstklassiga

Långbro värdshus, som drivs av en av Sveriges främsta krögare.

Stora Mans Väg 4

Fru Marias Bak

Mitt i Älvsjös mysiga villaområde ligger denna pärla som har allt man kan önska av ett café och bageri. Hembakt fika och bröd i en klass för sig, ombonad atmosfär med udda loppismöbler och trevlig personal. Väl värt ett besök!

Svartlösavägen 77

Långsjön

Glid fram på skridskor, spela volleyboll vid Långsjöbadet, grilla på klipporna, ta ett efter jogging-dopp, meta från bryggorna – Långsjön bjuder på härliga upplevelser året runt. 

Segeltorp/Älvsjö

Bukowskis Market

Västbergas skattkammare, fullproppad med konst och design från flera århundraden. Hit kan man åka och kika på de saker som är ute på Bukowskis online-auktioner – allt från designklassiker till moderna föremål som garanterat sätter guldkant på hemmet.

Restaurang Landet

Svensk-fransk mat, stans mest intima scen och tivoliinspirerat möblemang designat av elever på Konstfack. På Landets övervåning har en folkpark i miniatyr flyttat in – under ett tak av kulörta lyktor turas ett gäng olika klubbar om att hålla ställningarna onsdagar till lördagar.

LM Ericssons väg 27

1/3

Är Agnes ditt framtida drömboende?

Anmäl intresse
Planlösning och bofaktablad 1 RoK
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
1004 Entréplan 41 m2 Ladda ned bofaktablad
Planlösning och bofaktablad 2 RoK
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
1001 - 1804 1 - 8 45 m2 - 59 m2 Ladda ned bofaktablad
Planlösning och bofaktablad 4 RoK
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
1003 - 1304 entré - 3 83 m2 - 87 m2 Ladda ned bofaktablad
Planlösning och bofaktablad 6 RoK
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
1404 - 1405 4 124 - 130 m2 Ladda ned bofaktablad
Prislista
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
Aktuellt bokningsläge och prislista
Kostnadskalkyl
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
Ladda ned kostnadskalkyl
Tryggt Köp & Köpprocessen
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
Tryggt Köp & Köpprocessen