Visning 5/12 kl 18.00 hos Fastighetsbyrån Fruängen

Anmäl intresse

Modern design i grönskande 50-tals idyll

Tronande uppe på en höjd, på toppen av Agnes Lagerstedts gata kommer inom kort Brf Agnes att ta form med soldränkta balkonger och milsvid utsikt. I ett svårslaget läge bara ett stenkast från Fruängens tunnelbanestation bygger Åke Sundvall femtioen moderna, välplanerade och stilsäkra bostadsrätter varierande mellan 1-6 rum och kök.

I närområdet väntar lummiga löpstigar som löper genom härliga parkområden och förbi trolska sjöar. Precis runt hörnet ligger citynära Fruängens centrum med dess rika serviceutbud och storstadens nöjen bara några få tunnelbanestationer bort.

Brf Agnes med sina 45 bostadsrätter har ritats av Södergruppen arkitekter baserat på en ursprunglig gestaltningside framtagen av Utopia arkitekter. Det kommer att bli ett modernt boende med en arkitektur som utmärker sig. Ett hem där du även kan välja vilken stil du vill ha inne i lägenheten. I köket kan du till exempel välja mellan tre olika stilar; grönt, grått eller vitt som noga kombinerats med olika stänkskydd och köksbänkar. Vilken stil passar dig?

 

Projektinformation

Nästa visning: 5 december 18-18:45
Säljstart: 22 november 2017
Inflyttning: Hösten 2019
Ort: Fruängen
Antal bostäder: 45
Arkitekt: Södergruppen
Storlek på lägenheter: 1-6 RoK
Bostadstyp: Bostadsrätter
Anmäl intresse

Varför Agnes?

Elsa Beskow, Ellen Key, Karin Boye, Jenny Lind, Fredrika Bremer – och förstås Agnes Lagerstedt, lärarinnan och arbetarklasskämpen vars gata vårt nya bostadsprojekt kommer att växa fram på. I Fruängen har de flesta gatorna uppkallats efter kända svenska kvinnor – allt från konstnärer, kvinnorättskämpar och läkare till författare och journalister – som var och en har gjort avtryck och på olika sätt format historien.

När vi nu bygger i Fruängen är det en självklarhet att göra det med omtanke om områdets prägel och värna traditionen där historiens starka kvinnor står i centrum. Att döpa vårt nya projekt till Brf Agnes föll sig därför naturligt. Vi är stolta över att få chansen att fortsätta vidare på en lång namntradition som hyllar kvinnorna, ger själ åt kvarteren och stärker Fruängens unika karaktär.

Ett grönare boende

Vår vision är att skapa stadens mest omtyckta områden. Kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor kan växa och utvecklas. Att ta stort ansvar för miljön och miljösmart byggande är därmed grundläggande för oss.

Vi är extra stolta över att kunna erbjuda en bilpool i direkt anslutning till huset. Ett smart, bekvämt och hållbart koncept som minskar behovet av egen bil, men som ändå ger dig full tillgång till nya, trafiksäkra och miljöklassade bilar när du behöver.

Ett grönt boende handlar för oss om både stort och smått. Stort som i ett klimatsmart byggande i toppklass, och smått som i smidig sopsortering i köket, energieffektiva vitvaror och individuella varmvattenmätare – för vi vet att det ofta är de små detaljerna som gör stor skillnad.

Projektchefens ord

Det första som slog mig med BRF Agnes är hur fint huset passar in i slutet av Agnes Lagerstedts gata. Det är en klassisk komplettering av den karaktäristiska 1950-talsbebyggelsen där vi varsamt adderar en ny pusselbit till staden. Jag tror och hoppas att det kommer att bli ett uppskattat tillskott i Fruängen både hos boende och grannar.

Mattias Cegrell

Projektchef, Åke Sundvall

1/3

Guldkorn i området

Klättra på väggarna, frossa i praliner, häng i Stockholms finaste parkidyll eller nörda ner dig i brädspel. Det finns mycket att utforska i och kring Fruängen! Att bo i Brf Agnes betyder närhet till både service, naturupplevelser och storstadens puls – och du har dessutom Hägerstens lokala pärlor runt knuten.

Erssons Fisk & Deli

Stig in i en klassisk delikatessbutik med fisk, skaldjur, chark och ost. Butiken har legat i Fruängen i snart 30 år och känslan av handelsbod med service över disk ger en härlig nostalgikick. Sitt ner i restaurangen eller köp med dig något hem från deras välfyllda och färgglada diskar.

Fruängstorget 6

Långbro park och värdshus

Strosa i en av Stockholms vackraste parkidyller – en kulturskyddad 100-årig parkmiljö med en magnifik uppsättning träd, en rogivande damm och förstklassiga

Långbro värdshus, som drivs av en av Sveriges främsta krögare.

Stora Mans Väg 4

Fru Marias Bak

Mitt i Älvsjös mysiga villaområde ligger denna pärla som har allt man kan önska av ett café och bageri. Hembakt fika och bröd i en klass för sig, ombonad atmosfär med udda loppismöbler och trevlig personal. Väl värt ett besök!

Svartlösavägen 77

Långsjön

Glid fram på skridskor, spela volleyboll vid Långsjöbadet, grilla på klipporna, ta ett efter jogging-dopp, meta från bryggorna – Långsjön bjuder på härliga upplevelser året runt. 

Segeltorp/Älvsjö

Bukowskis Market

Västbergas skattkammare, fullproppad med konst och design från flera århundraden. Hit kan man åka och kika på de saker som är ute på Bukowskis online-auktioner – allt från designklassiker till moderna föremål som garanterat sätter guldkant på hemmet.

Restaurang Landet

Svensk-fransk mat, stans mest intima scen och tivoliinspirerat möblemang designat av elever på Konstfack. På Landets övervåning har en folkpark i miniatyr flyttat in – under ett tak av kulörta lyktor turas ett gäng olika klubbar om att hålla ställningarna onsdagar till lördagar.

LM Ericssons väg 27

1/3

Är Agnes ditt framtida drömboende?

Anmäl intresse
Planlösning och bofaktablad 1 RoK
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
1004 Entréplan 41 m2 Ladda ned bofaktablad
Planlösning och bofaktablad 2 RoK
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
1001 - 1804 1 - 8 45 m2 - 59 m2 Ladda ned bofaktablad
Planlösning och bofaktablad 4 RoK
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
1003 - 1304 entré - 3 83 m2 - 87 m2 Ladda ned bofaktablad
Planlösning och bofaktablad 6 RoK
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
1404 - 1405 4 124 - 130 m2 Ladda ned bofaktablad
Prislista
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
Aktuellt bokningsläge och prislista
Kostnadskalkyl
Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
Ladda ned kostnadskalkyl

Kontakt

Gabriel Yilmaz

Gabriel Yilmaz

Ansvarig mäklare


070-798 19 19