Slakthusområdet – Stockholms Meatpacking district

Kommande
Anmäl intresse

Slakthusområdet – Stockholms egna ”Meatpacking district”

Slakthusområdet ska utvecklas från ett industriområde till en urban destination för mat, kultur, evenemang, boende och arbete. Här planerar Stockholms stad för cirka 4 000 nya bostäder med varierande utseende och för olika typer av hushåll samt cirka 9 000 arbetsplatser, verksamheter och handel. Ambitionerna är höga för att tillvarata kulturhistoria samtidigt som nya mötesplatser, boende och en levande livsstilskultur ska skapas.

Åke Sundvall ska bygga ca 100 lägenheter och stadsradhus där vårt kvarter är en del av Slakthusområdets öppna och varierande landskap. Med anledning av detta har vi valt att skapa ett publikt stråk genom kvarteret istället för en sluten gård. Stråket tillför ett varierat gatuliv och känns igen från promenader genom dagens Slakthusområde.

Åke Sundvall har en hög arkitektonisk ambition i sina bostadsprojekt och utgår alltid från platsens unika förutsättningar. I detta projekt har vi valt att samarbeta med arkitekterna Jägnefält Milton. Vi fram emot att vara med och skapa nutidshistoria genom ett kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor trivs och utvecklas, oavsett om de bor i dem eller bara går förbi. 2030 ska området stå klart och då hoppas vi att stockholmarna anser att detta blivit ett av de mest omtyckta områdena.

Läs gärna mer på Stockholms Stads projektsida för Slakthusområdet.

Första etappen i Slakthusområdet är på samråd den 15 oktober till den 30 november 2019. Ni kan läsa mer om detta här.

*Alla bilder är visionsbilder. Slutgiltig gestaltning kan komma att se annorlunda ut efter samråd.

Projektinformation

Preliminär byggstart: 2024
Område: Slakthusområdet
Bostadstyp: Bostadsrätter och stadsradhus
Antal bostäder: Cirka 100
Arkitekt: Jägnefält Milton
Anmäl intresse