Nyproduktion Fruängen

Se ut över grönska och mysiga kvarter från balkongen till din nya bostad i Fruängen.

Agnes
Slutsålt
Färdigställda

Agnes

Tronande uppe på en höjd, med utsikt över både tallar och tunnelbanetåg, står nu Brf Agnes färdigt. Med ett svårslaget läge i citynära Fruängen står nu 45 moderna, välplanerade och stilsäkra bostadsrätter varierande mellan 1-6 rum och kök färdiga!
Läs mer om projektet här

Vår nyproduktion i Fruängen

Som boende i Fruängen är livet enkelt. Här bor du i ett grönskande område utan att komma långt bort från stan. Mysiga kvarter, vackra grönområden och smidig kommunikation är nyckelorden för Fruängen. Många beskriver Fruängen som en liten stad i staden, för här finns nämligen allt du behöver – från skrädderi och kemtvätt till Systembolaget och matbutiker. 

Ett stenkast från Fruängen centrum och tunnelbanan har Åke Sundvall byggt 45 bostadsrätter. Tronande uppe på en höjd, på toppen av Agnes Lagerstedts gata, finner du vår nyproduktion i Fruängen: Brf Agnes med soldränkta balkonger och milsvid utsikt.

Här kan du läsa mer om Brf Agnes.

Fruängens historia

Fruängen byggdes under sent 1950-tal för att få bukt med efterkrigstidens svåra bostadsbrist. Ett modernt affärscentrum växte fram tillsammans med nya bostäder för närmare 8000 invånare.  

Innan den gamla jordbruksbygden blev förort fanns det tre torp, varav ett med namnet Fruängen, vilket fick ge namn till området. Dessa tre torp revs under 1960-talet i samband med att tunnelbanestaden byggdes ut – och Fruängen som vi känner det idag började växa fram. 

På senare år har flera nybyggen i Fruängen tagit form och nyproduktionen av bostadsrätter, hyresrätter och småhus förnyar stadsbilden och området. Vår nyproduktion i Fruängen befinner sig längst upp på Agnes Lagerstedts Gata, mellan befintlig bebyggelse. Vi har medvetet gett vår nybyggnation i Fruängen, Brf Agnes, en stilen och modern arkitektur som samspelar med naturen och den äldre bebyggelsen.

 

Idag är Fruängen ett etablerat och populärt bostadsområde med kort avstånd till det mesta. Närheten till Långsjön, Midsommarkransen och Mälarhöjden samt de grönskande omgivningarna gör Fruängen till ett mycket eftertraktat bostadsområde – bara en kvart från innerstan med tunnelbanans röda linje.

Varför köpa bostad i Fruängen?

Fruängen blir mer och mer populärt för varje år som går. Allt fler unga söker sig hit vilket har gjort området till ett av de mest hippa i Söderort. 

Från vår nyproduktion i Fruängen går smidiga kommunikationer till innerstan och närheten till såväl Midsommarkransen som Långsjön gör Fruängen till ett attraktivt område i Stockholm.

Fruängen centrum har dessutom butiker för alla, och i området växer fantastiska små caféer fram.

Du behöver med andra ord inte ta dig långt för att avnjuta en perfekt söndag fylld med mysiga cafébesök, vackra promenadstråk och trevliga naturupplevelser.

Kommunikationer till och från Fruängen

Fruängen har kommit att bli en attraktiv stadsdel i takt med de stigande bostadspriserna i Stockholms innerstad. Närheten till tunnelbanan och bra bussförbindelser har gjort att fler söker sig till området i jakt på en bra bostad till ett rimligt pris. Nyproduktionen i Fruängen är då ett val som passar många. City ligger bara en kvart bort med tunnelbanan – och du cyklar till populära närområden som Älvsjö, Mälarhöjden och Vinterviken på nolltid.

Det är även smidigt att ta sig med bil till och från Fruängen då både E4 och E20 ligger i närheten.

Upplev området runt Agnes

Som boende i Agnes, som är namnet på vår nybyggnation i Fruängen, har du perfekt avstånd till några av Stockholms vackraste platser. Ett modernt boende mittemellan stadskärnan och södra Stockholms naturområden. Du tar dig till Älvsjös vackra grönområden och badplatser på nolltid, och för den som vill äta gott så ligger restaurang- och cafétäta Midsommarkransen bara ett stenkast bort. Dessutom har du Liljeholmen runt hörnet som erbjuder både shopping, restauranger och badplatser.

Mat och dryck

Erssons Fisk & Deli
Stig in i en klassisk delikatessbutik med fisk, skaldjur, chark och ost. Butiken har legat i Fruängen i snart 30 år och känslan av handelsbod med service över disk ger en härlig nostalgikick. Sitt ner i restaurangen eller köp med dig något hem från deras välfyllda och färgglada diskar.

För mer information: http://erssons.se/fruangen/

Natur

Långsjön
Som boende i Brf Agnes cyklar du till Långsjön på några minuter. Långsjön är en självklar träffpunkt för både vänner och familj med grillplats, sandstrand och gräsplättar. Här kan du njuta av lata sommardagar med svalkande dopp, grillfester och stilla promenader runt sjön.

Nöje och sevärdheter

Långbro park och värdshus
Strosa i en av Stockholms vackraste parkidyller – en kulturskyddad 100-årig parkmiljö med en magnifik uppsättning träd, en rogivande damm och förstklassiga Långbro värdshus som  drivs av en av Sveriges främste krögare. En perfekt träffpunkt för fredags-AW:n, lördagsbrunchen eller söndagsmiddagen.

För mer information: http://www.langbrovardshus.se/

Heron City
För barnfamiljen så är närheten till Heron City en otrolig bekvämlighet. Här finns allt du behöver för en heldagsutflykt för hela familjen. Mat och dryck, shopping och lek – och avslutningsvis bio i Heron Citys stora salonger.

För mer information: https://www.heroncity.se/