Nyproduktion Norra Djurgårdsstaden

Ta del av av innerstadens puls och Djurgårdens vackra grönska från din nya bostad i Norra Djurgårdsstaden.

Granithusen
Slutsålda
Färdigställda

Granithusen

Nu skapar vi innerstadens första nybyggda äganderätter sedan 1929, invid det historiska gasverksområdet byggs nu framtidens mest miljömedvetna boenden i kvarteret Brofästet. Här har Åke Sundvall tillsammans med Andersson Arfwedson Arkitekter arbetat fram två unika och exceptionella stadsvillor – mitt i hjärtat av Norra Djurgårdsstaden.
Läs mer
Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden
Kommande
Kommande

Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden

I Norra Djurgårdsstaden har Åke Sundvall erhållit en markanvisning på ca 120 hyresrätter.
Läs mer och anmäl intresse
Nya bostadsrätter i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden
Kommande
Kommande

Nya bostadsrätter i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden

Mitt i hjärtat av Norra Djurgårdsstaden växer kvarteret Gasverket fram. Och i kärnan av detta kulturhistoriskt värdefulla industriområde som nu omvandlas till ett levande stadsdelscentrum kommer Åke Sundvall uppföra bostadsrätter.
Läs mer och anmäl intresse

Nyproduktion i Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden har sedan 2009 varit en stadsdelen varit under konstant utveckling för att bli ett urbant och miljövänligt bostadsområde. Idag är det ett populärt bostadsområde omgärdat av vatten och grönområden – bara ett stenkast från såväl Lidingö som Östermalm. I Norra Djurgårdsstaden finns nyproducerade hyresrätter, bostadsrätter såväl som stadsradhus. 

Norra Djurgårdsstadens historia

Norra Djurgårdsstaden var länge ett industriområde med Värtahamnen i spetsen där leveranserna gick ut i världen med båt. Först föddes Värtagasverket följt av ett elverk som grundades 1903. Från sent 1900-tal har områdets betydelse som hamn- och industriområde minskat – och idag är det istället ett av stadens mest betydelsefulla bostadsområden under utveckling.

Under tidigt 2000-tal började utvecklingen av det som idag är Norra Djurgårdsstaden, med över 12 000 planerade bostäder och dubbelt så många arbetsplatser med en tydlig målgrupp – människor och företagare som vill vara med och satsa på en hållbar framtid. Som boende i vår nyproduktion i Norra Djurgårdsstaden kommer du att vara en av dem.

Varför köpa bostad i Norra Djurgårdsstaden?

Här utvecklas ett miljövänligt och hållbart område som går i linje med Clintons Climate Initiative. Som boende i en av våra nya bostäder i Norra Djurgårdsstaden är du därför med och bidrar till en ren och hållbar värld för framtiden.

När du flyttar in i vår nybyggnation i Norra Djurgårdsstaden kommer du få det bästa av två världar – närhet till både Djurgårdens vackra grönområden och pulsen i innerstan.

Kommunikationer till och från Norra Djurgårdsstaden

Det ska vara enkelt – och hållbart – att ta sig till och från Norra Djurgårdsstaden. Flera kommunikationslösningar har därför adderats till området. Bara ett stenkast bort ligger Ropsten och hit tar du dig med tunnelbanans röda linje – endast två stationer från Östermalmstorg och innerstan.

Dessutom pågår utvecklingen av Spårväg City där förslaget om en utbyggnad via Djurgårdsstaden finns. Läs mer om arbetet med Spårväg City här.  Även busslinje 75, 6 och 55 trafikerar genom Djurgårdsstaden. 

Det råder ingen tvekan om att Djurgårdsstaden värnar om hållbarhet. I området finns nämligen en laddningsstation för elbilar, bilpoolsparkering samt flera cykelparkeringar för den som vill ta sig fram på egen hand – och samtidigt värna om miljön.

Upplev området runt Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden har allt – naturen, närheten till Stockholms city och ett starkt hållbarhetstänk. Som boende i vår nyproduktion i Norra Djurgårdsstaden är du med och formar framtiden. Stadsdelen utvecklas ständigt vilket gör att läget bara blir mer attraktivt för varje år som går. Njut av att bo mellan storstadspuls och vacker grönska i ett område som tagit storstaden med storm.

Natur och sportupplevelser

Norra Djurgården

Som boende i Norra Djurgårdsstaden får du leva ett liv i balans. Trots närheten till city så finns också naturen precis utanför dörren. Norra Djurgården består nämligen av allt från vacker natur, långa löpstigar och skogs- och strövområden till 4H-gårdar, betesmarker och glittrande promenadstråk.

Stora skuggan och Liljansskogen

Norra Djurgårdsstaden angränsar till två natursköna platser som passar för såväl löprundor, söndagspromenader, stigcykling och till och med hästridning. I Stora skuggans finns restaurang och café. 

Padel och umgänge

I Norra Djurgårdsstaden ligger Central Padel Nordic, CPN, största anläggning med 10 utomhusbanor. Här kan man umgås en heldag genom padel, mat och härligt barhäng.

https://www.cpn.club/

Klättring

Hos Klätterverkets anläggning i Gasverket kan du sysselsätta dig i timmar med klätterproblem. De erbjuder såväl boulderingväggar, repklättring som klättergym. Problemen byts ut regelbundet och det finns alltid klätterutmaningar i alla grader att nöta. När energin tryter erbjuder finns också restaurang och café Matkafé Mätarhuset i samma lokal. 

https://www.klatterverket.se

Tennis

Granne med Djurgårdsstaden ligger Tennisstadion, som har såväl inomhus och utomhusbanor för tennis.

Du kan läsa mer om TSK Malmen här.

Traillöpning 

Från Östermalms IP utgår löpargruppen Team Nordic Trail, TNT, som har löppass flera gånger i veckan på stig i skogen. De kör året om och har såväl morgonpass som kvällspass. Ibland arrangerar de också långpass för den som vill spring distanslöpning i skog.

Mer om TNT och stiglöpning här.

Lidingö

På andra sidan Lidingöbron ligger vackra Lidingö med badplatser, stora skogspartier och grönområden. Perfekt för söndagspromenaden eller lördagsutflykten när du behöver komma bort från stan utan att åka långt.

Gärdet sportfält

Bara några minuter från Norra Djurgårdsstaden ligger Gärdet med sitt stora sportfält. Hit kommer familjer och sportfantaster under hela året för att utöva olika aktiviteter. En perfekt plats för såväl löprundor som hundpromenader och andra friluftsaktiviteter.

Mat och dryck

I Norra Djurgårdsstaden växer nya restauranger och caféer fram hela tiden. Här kan du välja bland hamburgare, italiensk glass, nymalet kaffe och finkrog. 

Bageri i Norra Djurgårdsstaden

I Norra Djurgårdsstaden finns bageri Granero, som erbjuder färsk bröd till frukost, gott kaffe och lunch.

https://granerobakery.se/

Restaurang med stil

Vägg i vägg med bageriet ligger också restaurang OCRA som serverar lunch och middag i historiska och vackra lokaler.

https://restaurangocra.se/

Bistro och delikatessbutik

På Gasklockan hittar du a la carté-meny och delikatessbutik för en trevlig stund i historiska lokaler.

https://www.bistrogasklockan.se/

Crêpes i Norra Djurgårdsstaden

Blanche crêperie går det att beställa såväl galettes som crêpes och varma och kalla drycker. 

Nöje och sevärdheter

Gasverksområdet

Gasverksområdet kommer bli ett av stadens mest attraktiva kulturcentrum. Planen är att gå från att vara en stängd industri till ett öppet kulturcentrum med allt från Klätterverket, museum och restauranger till Systembolaget och andra verksamheter. 

Millesgården

Vackert beläget på Lidingö ligger Millesgården – en fantastisk oas bestående av ett konstmuseum och en skulpturpark. Området var ursprungligen konstnären Carl Milles och hans hustrus bostad, ateljé och trädgård.

Idag kommer besökare från hela landet för att ta del av Carl Milles vackra verk och skulpturer – eller bara för att njuta av en bit mat i museets restaurang.

https://www.millesgarden.se/