Nyproduktion Norra Djurgårdsstaden

Ta del av av innerstadens puls och Djurgårdens vackra grönska från din nya bostad i Norra Djurgårdsstaden.

Granithusen
Slutsålda
Färdigställda

Granithusen

Nu skapar vi innerstadens första nybyggda äganderätter sedan 1929, invid det historiska gasverksområdet byggs nu framtidens mest miljömedvetna boenden i kvarteret Brofästet. Här har Åke Sundvall tillsammans med Andersson Arfwedson Arkitekter arbetat fram två unika och exceptionella stadsvillor – mitt i hjärtat av Norra Djurgårdsstaden.
Läs mer

Vår nyproduktion i Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden är en stadsdel som blommat upp runt Hjorthagen, Frihamnen och Värtahamnen. Sedan 2009 har stadsdelen varit under konstant utveckling för att bli ett urbant och miljövänligt bostadsområde. Idag är Norra Djurgårdsstaden ett populärt bostadsområde omringat av vatten och grönområden – bara ett stenkast från såväl Lidingö som Östermalm. Unna dig av känslan att flytta in i ett skinande nytt hem när vår nyproduktion, Granithusen, i Norra Djurgårdsstaden står klar – de första äganderätterna med egen tomt sedan 1929 i Stockholm Stad.

Norra Djurgårdsstadens historia

Norra Djurgårdsstaden var länge ett industriområde med Värtahamnen i spetsen där leveranserna gick ut i världen med båt. Först föddes Värtagasverket följt av ett elverk som grundades år 1903. Från sent 1900-tal har områdets betydelse som hamn- och industriområde dock minskat – och idag är det istället ett av stadens mest betydelsefulla bostadsområden under utveckling.

Under tidigt 2000-tal började utvecklingen av det som idag är Norra Djurgårdsstaden, med över 12 000 planerade bostäder och dubbelt så många arbetsplatser med en tydlig målgrupp – människor och företagare som vill vara med och satsa på en hållbar framtid. Som boende i vår nyproduktion i Norra Djurgårdsstaden kommer du att vara en av dem.

Varför köpa bostad i Norra Djurgårdsstaden?

Norra Djurgårdsstaden är fortfarande en stadsdel under utveckling. Här utvecklas ett miljövänligt och hållbart område som går i linje med Clintons Climate Initiative. Som boende i en av våra nya bostäder i Norra Djurgårdsstaden är du därför med och bidrar till en ren och hållbar värld för framtiden.

När du flyttar in i vår nybyggnation i Norra Djurgårdsstaden kommer du få det bästa av två världar – närhet till både Djurgårdens vackra grönområden och pulsen i innerstan.

Kommunikationer till och från Norra Djurgårdsstaden

Det ska vara enkelt – och hållbart – att ta sig till och från Norra Djurgårdsstaden. Flera kommunikationslösningar har därför adderats till området. Bara ett stenkast bort ligger Ropsten och hit tar du dig med tunnelbanans röda linje – endast två stationer från Östermalmstorg och innerstan.

Dessutom pågår utvecklingen av Spårväg City där förslaget om en utbyggnad via Djurgårdsstaden för närvarande utreds. Även busslinje 75, 6 och 55 trafikerar genom Djurgårdsstaden. 

Läs mer om arbetet med Spårväg City här: https://www.sll.se/verksamhet/kollektivtrafik/aktuella-projekt/Sparvag-City/ 

Det råder ingen tvekan om att Djurgårdsstaden värnar om hållbarhet. I området finns nämligen en laddningsstation för elbilar, bilpoolsparkering samt flera cykelparkeringar för den som vill ta sig fram på egen hand – och samtidigt värna om miljön.

Upplev området runt Granithusen

Norra Djurgårdsstaden har allt – naturen, närheten till Stockholms city och ett starkt hållbarhetstänk. Som boende i vår nyproduktion i Norra Djurgårdsstaden är du med och formar framtiden. Stadsdelen utvecklas ständigt vilket gör att läget bara blir mer attraktivt för varje år som går. Njut av att bo mellan storstadspuls och vacker grönska i ett område som tagit storstaden med storm.

Natur

Norra Djurgården
Som boende i Norra Djurgårdsstaden får du leva ett liv i balans. Trots närheten till city så finns också naturen precis utanför dörren. Norra Djurgården består nämligen av allt från vacker natur, långa löpstigar och skogs- och strövområden till 4H-gårdar, betesmarker och glittrande promenadstråk.

Lidingö
På andra sidan Lidingöbron ligger vackra Lidingö med badplatser, stora skogspartier och grönområden. Perfekt för söndagspromenaden eller lördagsutflykten när du behöver komma bort från stan utan att åka långt.

Gärdet sportfält
Bara några minuter från Norra Djurgårdsstaden ligger Gärdet med sitt stora sportfält. Hit kommer familjer och sportfantaster under hela året för att utöva olika aktiviteter. En perfekt plats för såväl löprundor som hundpromenader och andra friluftsaktiviteter.

Mat och dryck

Djurgårdsbrunn
Vackert beläget på Djurgården ligger anrika Djurgårdsbrunns Wärdshus. Hit kommer folk från hela stan för att fly stressen och njuta av god mat i en harmonisk och avslappnad miljö. Djurgårdsbrunn håller öppet under hela året och är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen.

Nöje och sevärdheter

Gasverksområdet
Gasverksområdet är stans mest attraktiva kulturcentrum. Planen är att gå från att vara en stängd industri till ett öppet kulturcentrum med allt från Klätterverket, museum och restauranger till Systembolaget och andra verksamheter. 

Millesgården
Vackert beläget på Lidingö ligger Millesgården – en fantastisk oas bestående av ett konstmuseum och en skulpturpark. Området var ursprungligen konstnären Carl Milles och hans hustrus bostad, ateljé och trädgård.
Idag kommer besökare från hela landet för att ta del av Carl Milles vackra verk och skulpturer – eller bara för att njuta av en bit mat i museets restaurang.