Nyproduktion Vallentuna

Ge dig ut i vacker natur med sjöar och nästan orörda landskap från din nya bostad i Vallentuna.

Estrad
Slutsålt
Färdigställda

Estrad

Åke Sundvall har byggt lägenheter och radhus i Åby Ängar – ett helt nytt bostadsområde i centrala Vallentuna.
Läs mer om projektet här

Vår nyproduktion i Vallentuna

Gröna, sköna Vallentuna är ett område perfekt för barnfamiljer som vill bo nära naturen. En kommun som bjuder på vackra promenadstråk, kulturhistoriska platser och idylliska caféer. 

I Vallentuna har du lugnet, tystnaden och naturen utanför dörren – och om du gillar ridning eller golf så finns det gott om valmöjligheter i området.

Här har även Åke Sundvall byggt projektet Estrad. Läs mer om Brf Estrad här.

Vallentunas historia

Vallentuna är ett område rikt på historia och med ett minst sagt omfattande kulturarv.  

Redan 1885 fick området sin egen station i samband med att järnvägen invigdes, vilket även kom att bli områdets kärna. Runt denna plats växte sedan ett bostadsområde fram – och fler hållplatser har tillkommit sedan dess. 

Idag är det allt fler som flyttar ut till Vallentuna för att ta del av de vackra natur- och grönområdena. 

År 1944 hade det som idag är Vallentuna tätort cirka 2 300 invånare, men området växte sig snabbt större och redan 1952 hade invånarantalet ökat till 5 869. Med vår nyproduktion i Vallentuna bidrar vi till att öka invånarantalet till närmare 35 000.

Varför köpa bostad i Vallentuna?

Många familjer söker sig till Vallentuna för att komma närmare lugnet, grönskan och naturområdena. Området bjuder inte bara på vacker natur med sjöar och nästan orörda landskap med gamla, historiska gårdar. Även moderna och hållbara bostäder växer fram vilket har gjort Vallentuna till ett populärt område under de senaste åren.

De senaste årens nybyggen i Vallentuna förnyar och ger liv åt området.

Som boende i Vallentuna har du naturen utanför dörren och kan när som helst ge dig ut i skogen på friska promenader och svamp- eller bärplockning. Det finns även gott om aktiviteter för den som gillar golf eller ridning.

Vallentuna moderniseras ständigt och nya kommunikationer till och från innerstaden är under utveckling. Om bara några år förväntas Roslagsbanan vara utbyggd vilket gör att området blir ännu mer attraktivt.

Kommunikationer till och från Vallentuna

Vallentuna ligger praktiskt beläget vilket gör att det finns många kommunikationsalternativ att välja bland. 

Roslagsbanan är inte bara en trevlig upplevelse med alla mysiga villakvarter som passerar utanför fönstret – den går dessutom väldigt snabbt och tar dig hela vägen till Östermalm på bara 25 minuter. Från och med år 2021 förväntas även Roslagsbanan att vara utbyggd med flera stationer i området.  

Inte långt från våra nya lägenheter i Vallentuna går det direktbussar till Danderyds tunnelbana samt bussar till Upplands Väsbys pendeltågsstation. 

För dig som kör bil så ligger både E18 och E4 i anslutning till Vallentuna och du tar dig centrala Stockholm på cirka 30 minuter.

Mat och dryck

Vallentuna Stenugnsbageri
Vallentuna Stenugnsbageri är Vallentunas stora stolthet och finns med i White Guide. Bageriet är familjeägt, har funnits sedan 2009 och serverar lunch, kaffe, choklad och bakverk av högsta kvalitet.

För mer information: http://vallentunastenugnsbageri.se/

Nöje och sevärdheter

Vallentuna Kulturhus
Vallentuna Kulturhus invigdes 2012 och är en spännande mötesplats för både unga och gamla. Här finns ett stort och modernt bibliotek, utställningshallar, flera scener och ett café för den fikasugna. Dessutom anordnas många event för de små, som knattebio och barnteater.

För mer information: https://www.upplevvallentuna.se/sv/216335/Vallentuna-Kulturhus/

Hökeriet
Hökeriet är ett unikt utflyktsmål på Granby Gård i Vallentuna. Hökeriet bjuder på en kulturhistorisk upplevelse där du får komma i kontakt med ett modernt lantbruk.

Här finns både butik och servering – och en timmes guidad rundvandring för den som vill.

För mer information: https://hokeriet.se/

Natur

Kvarnbadet
Vackert beläget vid Vallentunasjöns norra ände ligger Kvarnbadet. Hit kommer badsugna i alla åldrar för att simma i någon av badets många bassänger. Kubb och andra bollsporter finns att låna och kanoter går att hyra över dagen. 

För mer information: https://www.upplevvallentuna.se/sv/217845/Kvarnbadet/

Angarn ekopark
Vallentunas vackra naturreservat Angarn ligger vackert beläget i anslutning till Angarnssjöängen. Naturreservatet är kanske mest känt för fågelskådning – men här finns även promenadslingor och välbevarad natur som får både djur, natur och människor att må bra.  

Skavlöten friluftsgård
I Täby, vid norra änden av Rönningesjön, ligger Skavlöten friluftsgård – en perfekt destination för utflykter året runt. Under somrarna vallfärdar familjer hit för att bada – och under vintrarna är det långfärdsskridskor och längdskidor som gäller.

För mer information: https://naturkartan.se/en/taby/skavloten-friluftsgard