Nyproduktion Östra Sala backe

Känn dig som hemma bland vackra parker i vår senaste nyproduktion i Östra Sala backe.

Knäckepilen
Slutsålt
Färdigställda

Knäckepilen

Granne med en av Östra Sala backes grönskande parker har Åke Sundvall byggt 95 vackra, välplanerade och yteffektiva bostadsrätter i storleksspannet 1-4 rok. På taket finns Uppsalas troligen vackraste takterrass.
Läs mer

Vår nyproduktion i Östra Sala backe

Vår senaste nyproduktion i Östra Sala backe, ligger knappt två kilometer från Uppsalas stadskärna. Området växer fram i etapper och ska fungera som en mötesplats för de boende i området. 

Vackra parker och god kommunikation gör området till ett optimalt för den som söker ett attraktivt boende med närhet till Uppsalas vackra stadskärna.
Här hittar du även vår tidigare nybyggnation i Knäckepilen, som får området att glänsa med sin vackra och utstickande arkitektur.

Läs mer om Brf Knäckepilen här.

Östra Sala backes historia

Vackra och mytomspunna Uppsala är en av Sveriges äldsta städer och sitter på ett värdefullt arv. Betydligt yngre är området runt Östra Sala backe som växer fram strax utanför Uppsalas vackra stadskärna.

För omkring 10 år sedan bestod detta område bara av en lång kraftledning. År 2006 kom Uppsala kommun, Svenska kraftnät och Vattenfall överens om ta bort denna, vilket gav Uppsala kommun möjlighet att börja utveckla området till något betydelsefullt.

År 2010 började ett utvecklingsprogram tas fram och året därpå godkändes programmet, vilket var starten för vår nyproduktion i Östra Sala backe. Visionen var att skapa något som tillför nya kvaliteter i boende- och stadsmiljön samt fungera som en knytpunkt mellan de närliggande stadsdelarna. En trygg mötesplats började växa fram – och idag är vi på Åke Sundvall en självklar del i området med vår senaste nyproduktion, Brf Knäckepilen.

Varför köpa bostad i Östra Sala backe?

Som boende i Uppsala har du närhet till allt från museer och kulturarv till puls, shopping, mat och dryck. Uppsala är en oerhört populär stad att bo i – inte minst för studenter över hela landet.

Strax utanför stadskärnan växer Östra Sala backe fram och ska erbjuda en kombination av bostäder och arbetsplatser med människan i centrum. Målet är att skapa en mer attraktiv stadskärna där det ska vara enkelt att ta sig fram med både bil, cykel och kollektivtrafik. Ett område som fungerar som en förlängning av vårt kära Uppsala, och som ska växa sig mer attraktiv för varje år i och med att fler projekt växer fram i området. Ett boende i vår nyproduktion i Östra Sala backe är helt enkelt en investering för framtiden.

Kommunikationer till och från Östra Sala backe

Att ta sig till Uppsala från Stockholm är enkelt. Direkttåget går regelbundet vilket gör att många väljer att pendla mellan städerna. Som boende i Östra Sala backe och Knäckepilen går det därför utmärkt att arbeta i Stockholm under vardagarna.

Runt vår nyproduktion i Östra Sala backe byggs smidiga promenad- och cykelvägar som ska bidra till att öka andelen cykelresor i Uppsala.

Det är dessutom mycket enkelt att ta sig runt med både buss och bil runt staden. Bussarna kommer att få ett eget körfält och ta dig till Uppsalas stadskärna på nolltid.

Våra nya bostäder i Östra Sala backe arbetas fram med en tydlig vision om att göra det smidigt och tryggt att röra sig mellan de närliggande stadsdelarna – oavsett om du promenerar, cyklar eller tar dig fram på annat sätt.

E4 ligger i nära anslutnings till området vilket gör det smidigt att pendla med bil. Dessutom finns ett garage nedanför de Brf Knäckepilen som är tillgängligt för alla som bor i huset.

Upplev området runt Knäckepilen

Vår tidigare nyproduktion i Östra Sala backe, Brf Knäckepilen omringas av modern stadsplanering med närhet till stadens vackra stadskärna. Här bor du i framtidens område utan att komma långt bort från Uppsalas oslagbara kulturarv och lummiga promenadstråk.

Som boende i Knäckepilen kan du njuta av lata dagar i områdets många parker, unna dig en härlig shoppingrunda eller varför inte åka en sväng till Stockholm med direkttåget som går flera gånger om dagen. Knäckepilen är framtidens boende där du får chans att njuta år efter år – i ett område under ständig utveckling.

Mat och dryck

Crêperie Lemoni
För den som vill drömma sig bort till ljumma nätter i Frankrike så kan vi varmt rekommendera Crêperie Lemoni. Här tillagas crêpes och galetter varje dag under hela veckan som du kan avnjuta till fantastisk livemusik, om du har tur.

För mer information: https://www.creperielemoni.se/

Bryggeriet Ångkvarn
Bryggeriet Ångkvarn är ett måste för alla ölsugna. Bryggeriet besitter en rik historia som går hela vägen tillbaka till Uppsalas industrialisering. Här kan du avnjuta din öl medan du ser hur nästa bryggs och doften av malt och humle sprider sig i bryggeriet. En solklar favorit för alla ölälskare.

För mer information: https://bryggerietangkvarn.se/

Nöje och sevärdheter

Uppsala domkyrka
Uppsala domkyrka är inte bara oemotståndligt vacker – den är även Skandinaviens största och högsta kyrka. Den ståtliga byggnaden är definitivt värt ett besök bara för dess vackra byggnad, men det hålls även gudstjänster och konserter av olika slag regelbundet.

För mer information: https://www.svenskakyrkan.se/uppsala/domkyrkan

Natur

Årstaparken
I samband med projektet Östra Sala backe så har Årstaparken rustats upp. Parken är en stadsdelspark från 1970-talet med öppna gräsytor som bjuder in till lek och idrott. Under 2019 har parken börjat utvecklas till det bättre. Bland annat planeras en löparslinga, ett utegym och en ny lekplats.

Källparken
I området hittar du Källparken med stora gräsytor och vackra blomsterplanteringar. Under somrarna arrangeras olika aktiviteter och evenemang för hela familjen. Prova på zumba, lyssna på musik eller ta del av ny konst – helt gratis.

För mer information: https://www.uppsala.se/kallparken

Läs mer om Östra Sala backe här:  http://ostrasalabacke.uppsala.se/