Verket

Verket

159 smarta och Svanenmärkta bostäder i Uppsalas mest innovativa stadsdel

Se bilder
Verket
Verket
Verket
Verket
0 / 0

159 smarta och Svanenmärkta bostäder

-

Bostadsrätt/Hyresrätt

-

Lägenhet

Tillsammans har Åke Sundvall och Heba skapat 159 nya Svanenmärkta bostäder i norra Rosendal, Uppsala. Kvarteret med de fyra husen centreras kring en vacker och grönskande innergård som formgivits för att skapa gemenskap och social tillvaro. Bostäderna i kvarteret varierar mellan 1-4 rum och kök.

{{ get_the_title($projectId) }}
 • Antal bostadsrätter

  42

 • Antal hyresrätter

  117

 • Inflytt

  2023

 • Miljömärkning

  Svanenmärkt

 • Arkitekt

  Kod Arkitekter

Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
0 / 9

Verket är framtaget i samarbete med Kod arkitekter. Vår ambition har varit att skapa vackra byggnader med bra boendekvaliteter.

Fotografier tagna av Måns Berg. 

Arkitekturen

Arkitekturen

Arkitekturen på husen i Verket anknyter till en klassisk flerbostadshustradition med vackra detaljer och väl avvägd skala. Husen karaktäriseras av sin våningshöga sockel i tegel eller terrazzo, ljus putsfasad och mörkbruna mansardtak och plåtdetaljer. Lägenheterna varierar mellan 1 till 4 rum och kök och här återfinns både små yteffektiva lägenheter och lite större bostäder.

Åke Sundvall

På Åke Sundvall är omtanken om staden och de boende i husen alltid i fokus. Därför är kvarteret byggt enligt Svanens miljökrav och är svanenmärkta. Det innebär att Svanen kontrollerat bygget ur ett livscykelperspektiv – kort och gott har de granskat våra val av byggmaterial, energianvändning under byggets gång och husets energieffektivitet, våra arbetsprocesser och den slutgiltiga boendemiljön. Läs mer om Svanenmärkta hus här.

Kansliskrivargatan