Verket

Verket

159 smarta och Svanenmärkta bostäder i Uppsalas mest innovativa stadsdel

Se bilder
Verket
Verket

Är du intresserad av Verket?

0 / 0

159 smarta och Svanenmärkta bostäder

Tillsammans skapar Åke Sundvall och Heba 159 nya Svanenmärkta bostäder i norra Rosendal, Uppsala. Kvarteret med de fyra husen kommer centreras kring en vacker och grönskande innergård som formgivits för att skapa gemenskap och social tillvaro. Bostäderna kommer variera mellan 1-4 rum och kök med preliminär inflyttning våren 2023.

Verket i norra Rosendal
 • Förmedlingsstart (Hus Telkes)

  Hösten 2022

 • Säljstart (Hus Einar)

  30 oktober 2021

 • Preliminär inflytt (Hus Einar och Telkes)

  Q1 2023

 • Till och från priser

  1 395 000 - 3 645 000 sek

 • Storlek

  1-4 rum och kök

 • Miljöcertifiering

  Svanenmärkt

 • Bostadsform

  Bostadsrätter och hyresrätter

 • Projektarkitekt

  Kod Arkitekter

 • Tävlingsarkitekt

  Belatchew Arkitekter

 • Byggaktör

  Åke Sundvall och Heba

De fyra husen i Verket

Hus 1 - Gro (hyresrätter)

Det ska vara lätt att leva hållbart i Verket. Med inspiration från en av våra största profiler inom miljö och hållbar utveckling symboliserar huset Gro kvarterets kärna – Svanenmärkta bostäder, gröna miljöer, social samvaro och kreativt återbruk.

Huset Gro, som fått sitt namn efter Gro Harlem Brundtland, fångar in allt det som Verket står för: ett hållbart liv och boende. Norges tidigare statsminister och generalsekreterare i WHO myntade begreppet hållbar utveckling, och genom sitt arbete i FN kraftsamlade hon för att rädda vår gemensamma framtid.

Gro består av 34 ljusa och välplanerade lägenheter, varav de vända mot gatan kommer att få fina blomlådor som ger huset karaktär. Bostäderna högst upp är utformade med vackra takkupor.

Här kan du läsa mer om Gro.
Klicka här för att komma till Uppsala Bostadsförmedlings hemsida.

Hus 1 - Gro (hyresrätter)
 • Antal 1:or:

  0

 • Antal 2:or:

  19

 • Antal 3:or:

  15

 • Antal 4:or:

  0

 • Preliminär inflytt:

  Q2 2023

Hus 2 - Einar (bostadsrätter)

Huset Einar har fått sitt namn efter konstnären Einar Schelén. Han skapade med återbruk långt innan ordet ens var uppfunnet och byggde upp ett unikt konstnärskap, trots att hans samtid aldrig förstod honom. Han gick sin egen väg, tänjde gränser och kunde göra konst av det mesta. Ett kreativt snille före sin tid.

Einar sticker ut i kvarteret Verket genom sin placering på tvären, med ett litet torg mot gaturummet som inbjuder till liv och rörelse. Huset består av 42 lägenheter, där hälften av lägenheterna har balkong och hälften härliga fönsterpartier ända ner till golv. Bostäderna högst upp får vackra takkupor med fin utsikt över den lummiga gården och närområdet.

Här kan du läsa mer om Einar.

Hus 2 - Einar (bostadsrätter)
 • Antal 1:or:

  24

 • Antal 2:or:

  12

 • Antal 3:or:

  1

 • Antal 4:or:

  5

 • Preliminär inflytt:

  Q1 2023

Hus 3 - Tillie (hyresrätter)

Välkommen till Tillie i Verket! Namnet är en eloge till Matilda ”Tillie” Andersson, en svensk-amerikansk tävlingscyklist som emigrerade till USA och mot alla odds blev en av världens bästa cyklister. Hon utmanade sin tids könsroller och öppnade med sitt livsverk upp dörrarna för andra kvinnor efter henne.

Huset Tillie befäster cykelns viktiga roll i Verket. Här kan man parkera sin cykel i ett angränsande cykelhus med plats för drygt 200 cyklar. Det finns även möjlighet att ställa sin cykel utomhus där det finns ytterligare 75 cykelparkeringar.

Tillie består av 33 ljusa och välplanerade lägenheter med karaktäristiska blomlådor som ger huset ett klassiskt sydländskt uttryck. De lägenheter som vetter mot söder har generösa balkonger, och bostäderna högst upp får vackra takkupor med fin utsikt över den lummiga gården och närområdet. I Tillie finns också kvarterets miljörum med all utrustning du behöver för att sortera och hantera avfall och återvinningsmaterial.

Här kan du läsa mer om Tillie.
Klicka här för att komma till Uppsala Bostadsförmedlings hemsida.

Hus 3 - Tillie (hyresrätter)
 • Antal 1:or:

  0

 • Antal 2:or:

  18

 • Antal 3:or:

  15

 • Antal 4:or:

  0

 • Preliminär inflytt:

  Q1 2023

Hus 4 - Telkes (hyresrätter)

Med inspiration från solenergins drottning tar huset Telkes plats i Verket med sitt stora karaktäristiska tak krönt med solpaneler. Här bor du i ett innovativt hus med hållbar energiförsörjning och bekväma, stilsäkra bostäder.

Huset Telkes har fått sitt namn efter Mária Telkes, eller ”Sun Queen” – en pionjär inom utvecklingen av solcellsteknologi. Hon lyckades att praktiskt tillämpa solenergi för att bland annat skapa solcellsdrivna hus. Mária Telkes tänjde gränserna och revolutionerade sättet man såg på solenergins enorma potential – och tack vare henne kan vi idag använda tekniken i stor skala i Verket.

Telkes består av 50 lägenheter, varav hälften har balkong och hälften har härliga fönsterpartier ända ner till golv. Bostäderna på de översta två våningarna har takkupor – en vacker arkitektonisk detalj som sätter prägel såväl interiört som exteriört.

Här kan du läsa mer om Telkes.
Klicka här för att komma till Uppsala Bostadsförmedlings hemsida.

Hus 4 - Telkes (hyresrätter)
 • Antal 1:or:

  23

 • Antal 2:or:

  26

 • Antal 3:or:

  1

 • Antal 4:or:

  0

 • Preliminär inflytt:

  Q1 2023

Nyfiken på att bo bland pionjärerna i Verket?

Nyfiken på att bo bland pionjärerna i Verket?

Du gör en köpeanmälan för huset Einar via mail till gabriella.fridh@maklarhuset.se. I mailet behöver du ange namn, telefonnummer och vilken bostadsstorlek/vilka bostadsstorlekar du är intresserad av.

 

Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
0 / 9

Verket är framtaget i samarbete med Kod arkitekter. Vår ambition har varit att skapa vackra byggnader med bra boendekvaliteter.

Arkitekturen

Arkitekturen

Arkitekturen på husen i Verket anknyter till en klassisk flerbostadshustradition med vackra detaljer och väl avvägd skala. Husen karaktäriseras av sin våningshöga sockel i tegel eller terrazzo, ljus putsfasad och mörkbruna mansardtak och plåtdetaljer. Lägenheterna varierar mellan 1 till 4 rum och kök och här återfinns både små yteffektiva lägenheter och lite större bostäder.

Så här skulle din nya trea kunna se ut:

Och så här skulle du kunna bo i en etta:

Rosendal som område utvecklas för cyklister och fotgängare

Rosendal som område utvecklas för cyklister och fotgängare

I Rosendal byggs ett helt nytt bibliotek

I Rosendal byggs ett helt nytt bibliotek

Rosendal omgärdas av vacker natur, parker och skogar

Rosendal omgärdas av vacker natur, parker och skogar

I Rosendal öppnar flera nya restauranger och caféer

I Rosendal öppnar flera nya restauranger och caféer

Om Rosendal

Några kilometer söder om Uppsalas stadskärna växer en av Sveriges mest innovativa stadsdelar fram – norra Rosendal. Det som tidigare var ett militärt övningsområde och golfbana förvandlas nu till ett lummigt bostadsområde med närhet till både citypuls och skogspromenader.

Förutom bostäder byggs i området grundskola, förskola, vårdcentral, park, träningshall och torg. Goda kommunikationer till Uppsala resecentrum gör läget optimalt även för den som pendlar.

Flytta till ett område med mer plats för livet – välkommen till norra Rosendal.

Mer om Rosendal här.

1 Rok - 26-32 kvm

1 Rok - 26-32 kvm

2 Rok - 39-53 kvm

2 Rok - 39-53 kvm

3 Rok - 53-73 kvm

3 Rok - 53-73 kvm

4 Rok - 82-83 kvm

4 Rok - 82-83 kvm

Typplanlösningar

Planlösningar för varje lägenhet finns tillgänglig i bostadsväljaren. Här visar vi ett par typplaner som utgör en majoritet av lägenheternas planlösningar. Reservation för att mindre avvikelser kan ske.

Åke Sundvall

På Åke Sundvall är omtanken om staden och de boende i husen alltid i fokus. Därför bygger vi kvarteret enligt Svanens miljökrav och att husen kommer Svanenmärkas när de är klara. Det innebär att Svanen kontrollerar bygget ur ett livscykelperspektiv – kort och gott granskar de våra val av byggmaterial, energianvändning under byggets gång och husets energieffektivitet, våra arbetsprocesser och den slutgiltiga boendemiljön.

Kansliskrivargatan

Bostadsväljare

Vanliga frågor

Vad är månadsavgiften för lägenheterna?

Avgift för respektive lägenhet framgår av bostadsväljaren.

Hur parkerar jag min cykel?

Det kommer att finnas ett hus för cykelparkering vid Kansliskrivargatan samt ca 75 cykelplatser placerade på gården och i anslutning till husens entréer.

Vad ingår i månadsavgiften?

Månadsavgiften för lägenheterna i Brf Verket kommer att innehålla en fast del och en rörlig del. Den fasta delen täcker föreningens kostnader för drift och underhåll samt finansiering och fördelas efter antal kvadratmeter per lägenhet. Den rörliga delen är kopplad till varje hushålls förbrukning av el och varmvatten. Utöver det så utgår en fast avgift per lägenhet för internet.

Finns det tvättstuga?

Det finns en gemensam tvättstuga med ingång från gården i hus Telkes. Tvättstugan kommer att vara utrustad med teknik från SWATAB för miljövänlig kallvattenstvätt utan tvättmedel.

Kan jag hyra parkering för min bil?

Verket har tillgång till ett antal parkeringsplatser i Uppsala Parkerings närbelägna P-hus Dansmästaren som de boende i Verket har förtur att hyra. Hyra för parkeringsplatserna enligt Uppsala Parkerings taxa.

Finns det förråd till lägenheterna?

En del lägenheter har sitt förråd i lägenheten och en del lägenheter har tillgång till ett externt förråd i anslutning till trapphuset.

Finns någon övernattningslägenhet för gäster?

Ja, i Gro kommer det finnas en gästlägenhet som samtliga grannar i Verket kan hyra till sina gäster.

Vad innebär gemensamhetslokal?

I Einar har vi skapat en gemensam lokal som kan användas till middagar, fest, verkstad, studiecirklar eller andra aktiviteter som grannarna i Verket vill ha.

Vad innebär det att ett hus är Svanenmärkt?

Att Svanenmärka ett hus innebär att Miljömärkning Sverige, organisationen som äger varumärket Svanen, granskar bygget ur ett livscykelperspektiv. De kontrollerar våra val av byggmaterial, energianvändning under byggets gång samt husets energieffektivitet, våra arbetsprocesser och boendemiljön för de som flyttar in i huset.

Du kan läsa mer om Svanenmärkningen här.

Kontakt

Mäklare, Mäklarhuset Uppsala
Gabriella Fridh

Mäklare, Mäklarhuset Uppsala

070-687 50 20

gabriella.fridh@maklarhuset.se
Mäklare, Mäklarhuset Uppsala
Malin Banger

Mäklare, Mäklarhuset Uppsala

070-864 46 49

malin.banger@maklarhuset.se

Intresseanmälan