Slutsålt

Ett modernt townhouse – På riktigt

Nu skapar vi innerstadens första nybyggda äganderätter sedan 1929. Att tillvarata små, smala tomter mellan större byggnader har länge varit en del av stadsbilden i städer som London, New York och Amsterdam. Nu kommer det äntligen till Stockholm. Åke Sundvall har tillsammans med Andersson Arfwedson Arkitekter arbetat fram två unika och exceptionella stadsvillor – mitt i hjärtat av Norra Djurgårdsstaden.

Känn känslan av att äga ditt boende – din tomt – på riktigt. Detta är äganderätter med friköpt tomt. Något som är väldigt ovanligt i centrala Stockholm. Så ovanligt att vi väntat i nästan 100 år sen det gjordes sist.

Utöver känslan att äga ditt eget boende har du tillgång till din egen parkering i garaget med en egen ingång till ditt hus ett par steg därifrån. Enkelt, smidigt och ovärderligt i dagens centrala Stockholm.

Här bor du i ett område som sjuder av liv. Norra Djurgårdsstaden växer fram i etapper, med uppdraget att förvalta en klassisk industrimiljö med högt arkitektoniskt och kulturhistoriskt värde. Stadsdelen ska utgöra en scen för kreativa och innovativa verksamheter och vara ett nav för kultur, design och gastronomi. Ett område i ständig rörelse där boende, arbetande och besökande ska kunna mötas, inspireras och överraskas.

Dessa två exklusiva och friköpta stadsvillor, med egen lagfart samt en totalyta om ca 229 kvm, färdigställs nu helt och hållet exteriört men lämnas “råa” interiört så att du som köpare själv kan inreda och färdigställa helt efter eget tycke och smak.

Projektinformation

Boendeform: Äganderätt med friköpt tomt
Arkitekt: Andersson Arfwedson Arkitekter
Parhus: 2 bostäder
Rum: 5 rok
Parkering: Garageplats utanför groventré
Totalyta: ca 237 kvm
Takterrass: om ca 24 kvm
Uteplats: om ca 25 kvm
Åke sundvall

Om Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Husarviken i norr till Loudden i söder och är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Totalt planeras för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. Planeringen startade redan i början av 2000-talet, och utvecklingen kommer att pågå under många år och i flera olika etapper. Området planeras vara fullt utbyggt omkring 2030. Stadsdelen är ett av stadens miljöprofilområden med uppdrag att pröva vad som är möjligt och tänja gränser för att bli ett föredöme inom hållbar stadsutveckling. Detta kombinerat med en levande handel och förstklassig service samt närheten till såväl citypulsen som naturen, gör Norra Djurgårdsstaden till Stockholms absolut intressantaste och häftigaste stadsutvecklingsområden.

Läs mer Dölj

Ett parhus i Brofästet

Att ta till vara små, smala tomter mellan större byggnader har länge varit en del av stadsbilden i städer som London, New York och Amsterdam. Nu applicerar vi detta koncept i kvarteret Brofästet, Norra Djurgårdsstaden. Våra två privatbostadshus är de första äganderätter som byggs i Stockholms innerstad sedan 1929. Husen är i tre våningar samt med källare och takterrass och ligger vid Bobergsgatan, huvudgatan i Norra Djurgårdsstaden. Dess interiöra kvalitéer har noga planerats tillsammans med arkitekterna för att tillgodose de krav man kan ställa på denna typ av boende.

Bostäderna

är uppbyggda kring en ljusgård där även trapphusen är placerade. På entréplan ligger kök och matsal mot en privat uteplats med utsikt mot den gemensamma kvartersgården och Husarviken.

De övre planen har vardagsrum samt sovrum med badrum och  klädkammare en suite. Samtliga rum har balkong och fönsterpartier från golv till tak. Tvättstuga och förråd har förlagts till källaren som även har en sekundäringång i anslutning till den privata parkeringsplatsen i kvarterets garage. På taket finns en generös takterrass i söderläge med utblick mot gasverksområdet.

 

Fasaderna

mot Bobergsgatan är i svensk granit, den ena i grå bohusgranit, den andra i rödaktig granit från Vånga i östra Skåne. Tak och övriga fasader är klädda med falsad titanzinkplåt. Inredningen är sober och tidlös med ljusa väggar och golv, dörrar, räcken och trappa i ask.

När Andersson Arfwedson Arkitekter ritat huset har de varit måna om att husen ska kunna fungera både som en representativ bostad för fester och gäster, och motsvara de krav en familj på flera personer har rätt att ställa på ett exklusivt boende.

1/3

Åke sundvall

Gasverket – från stängd industri till öppen stad

Med sin karaktäristiska miljö och rika utbud av kultur och service kommer Gasverket bli en central del i utvecklingen av Norra Djurgårdsstaden – och ett av Stockholms självklara besöksmål. En unik plats som har varit stängd för allmänheten i över 100 år, och som bär på en gedigen industrihistoria och en ståtlig tegelarkitektur som verkligen sätter prägel på området.

Här växer ett stadsdelscentrum utöver det vanliga fram. Ferdinand Bobergs vackra tegelbyggnader kommer sätta tonen för upplevelsen av Gasverket, som inte bara aspirerar på att bli ett stadsdelscentrum utöver det vanliga för de boende i Norra Djurgårdsstaden, utan även en levande destination för alla stockholmare. Gasverket ska utgöra en scen för kreativa och innovativa verksamheter som appellerar till alla våra sinnen. Förutom att planera för ett väl fungerande vardagsliv med barnomsorg, skola, bibliotek, service och handel, ska Gasverket bli en levande destination för alla stockholmare. Restauranger och caféer, musikscener, hotell, spårvägsmuseum och klätterhall är bara några exempel på verksamheter som kommer att etablera sig här.

Läs gärna mer om planerna för Gasverket här

Läs mer Dölj
Åke sundvall

Karaktäristisk tegelarkitektur

Under 1880-talet utvecklades ett av Stockholms största industri- och hamnområden i det som nu benämns som Norra Djurgårdsstaden. Särskilt gasverksområdet är industrihistoriskt viktigt och en betydande del av området planerades och ritades av den svenske arkitekten Ferdinand Boberg. När produktionen stängdes ner 2011 hade gasverket i mer än 100 år på olika sätt bidragit till stockholmarnas vardag: från ljus till stadens gatlyktor till värme i hemmens spisar.

Utgångspunkten för omvandlingen av gasverket från stängd industri till levande stadsmiljö är att områdets arkitektoniska kvaliteter och kulturhistoriska värden tillvaratas. Ferdinand Bobergs vackra tegelbyggnader – inte minst hans karaktäristiska runda gasklockor – kommer att sätta tonen i området och fyllas med spännande verksamheter för allmänheten.

Läs mer Dölj
Visa närliggande:
Åke sundvall

Hållbar stadsutveckling i framkant

Norra Djurgårdsstaden är en stadsdel med stort fokus på hållbarhet och miljö. Staden planerar området för en hållbar livsstil med satsningar på energieffektiva bostäder, effektiv kollektivtrafik samt bra cykelmöjligheter.

De övergripande målen med Norra Djurgårdsstaden är att möta stadens växande behov av bostäder samt att vara ett föredöme för hållbar stadsutveckling. Gammal industrimark förvandlas till en attraktiv och levande stadsdel med minst 12 000 lägenheter och 35 000 nya arbetsplatser där innovativ miljöteknik främjas.

2015 prisades Norra Djurgårdsstaden för bästa hållbara stadsutvecklingsprojekt. Priset delades ut på FN:s klimatkonferens i Paris av C40 Cities Climate Leadership group, ett nätverk av stora engagerade städer runt om i världen.

Läs mer Dölj