Årstafältet, etapp 5

Årstafältet, etapp 5

I mötet mellan stad och park

Årstafältet, etapp 5

-

Bostadsrätt

-

Lägenhet/Radhus

Åke Sundvalls kvarter i etapp 5 ligger invid Årstafältets aktivitetsbrygga, där det planeras för basket- och fotbollsplaner, lekplatser, skateboardramper och andra sporter. I närområdet kommer stadsdelens nya skola, tunnelbanestation samt simhall att uppföras. Bostäderna i kvarteret har mellan 1-6 rum och kök, fördelat över både lägenheter och staplade radhus med uteplats eller takterrass.

{{ get_the_title($projectId) }}
 • Antal bostäder

  ca 200

 • Preliminär inflytt

  2032

 • Antal rum

  1-6 rum och kök

 • Miljömärkning

  Svanen

 • Arkitekt

  Pörner + Pettersson

Etapp 5

För hela etapp 5, planeras cirka 1 300 bostäder i tio bostadskvarter på Årstafältets västra sida. Bostäderna planeras bli mellan två och femton våningar höga, och boendeformen en blandning av hyres- och bostadsrätter. I några av husens bottenvåningar planeras för förskoleverksamhet. Det kommer även finnas möjlighet för andra verksamheter i bottenvåningar, till exempel butiker och kaféer. Parkeringsplatser ska finnas i garage under gård. Tanken är att de nya kvarteren ska skapa en ny och levande stadsfront mot den stora parken på fältet. De ska även bidra till att koppla samman Årstafältet och Östberga vilket är ett av projekt Årstafältets övergripande mål.

Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
0 / 4

I mötet mellan stad och park

På Årstafältet planeras ca 7 000 nya bostäder. Målet är en god boendemiljö, ett rikt stadsliv och fina allmänna platser, bland annat en större grönskande park för rekreation och aktiviteter. I den nya stadsdelen planeras även förskolor, grundskolor, idrottshallar och en fotbollsplan. Årstafältet ska vara en plats för möten: Möten mellan olika människor, mellan nytt och gammalt och mellan stad och park.

Läget mellan Liljeholmen och Årstadal med närhet till både Gullmarsplan och Hammarby Sjöstad är optimalt. Här finns bra kommunikationer med tvärbana, pendeltåg och bussar samt bra gångvägar och närhet till påfart mot E4 och Huddingevägen. Planen är också att tunnelbanan ska få en station centralt på Årstafältet.

Åke Sundvall

Pörner + Pettersson är ett arkitektkontor med 25 års erfarenhet av att rita bostäder. Utöver bostäder ritar de handel, lokaler, skolor och äldrevård. Genom ett fokus på tydliga idéer och detaljer i den kreativa processen, skapar de tillsammans med sina beställare arkitektoniska värden som ska överträffa det förväntade och som på ett ekologiskt och socialt hållbart sätt förbättrar de stadsmiljöer som de ritar.

Klicka här för att komma till Pörner + Petterssons hemsida.

Omtanke om de som bor i husen

Omtanke om de som bor i husen

På Åke Sundvall är omtanken om staden och de boende i husen alltid i fokus. Därför bygger vi kvarteret enligt Svanens miljökrav och att husen kommer Svanenmärkas när de är klara. Det innebär att Svanen kontrollerar bygget ur ett livscykelperspektiv – kort och gott granskar de våra val av byggmaterial, energianvändning under byggets gång och husets energieffektivitet, våra arbetsprocesser och den slutgiltiga boendemiljön.

Kontakt

Projektchef
Ulrika Lindencrona

Projektchef

08-505 58 000

ulrika.lindencrona@akesundvall.se

Intresseanmälan