Årstafältet, etapp 2

Årstafältet, etapp 2

Ett modernt boende bredvid det nya torget på Årstafältet

I mötet mellan stad och park

-

Bostadsrätt

-

Lägenhet

Åke Sundvalls kvarter i etapp 2 ligger centralt placerat invid stadsdelens nya torg. Bottenvåningen kommer att få lokaler med fina vinterträdgårdar som öppnar upp sig mot torget. Kvarteret är ett så kallat superblock med byggnader i varierande höjd som tillsammans skapar en spännande boendemiljö med generösa balkonger och takterrasser med utblickar mot Årstafältet.

{{ get_the_title($projectId) }}
 • Antal bostäder

  ca 140

 • Preliminär inflytt

  2030

 • Antal rum

  1-4 rum och kök

 • Miljömärkning

  Svanen

 • Arkitekt

  Kjellander & Sjöberg

Åke Sundvall
Åke Sundvall
0 / 2

Årstafältet, i mötet mellan stad och park

På Årstafältet planeras ca 7 000 nya bostäder. Målet är en god boendemiljö, ett rikt stadsliv och fina allmänna platser, bland annat en större grönskande park för rekreation och aktiviteter. I den nya stadsdelen planeras även förskolor, grundskolor, idrottshallar och en fotbollsplan. Årstafältet ska vara en plats för möten: Möten mellan olika människor, mellan nytt och gammalt och mellan stad och park.

Läget mellan Liljeholmen och Årstadal med närhet till både Gullmarsplan och Hammarby Sjöstad är optimalt. Här finns bra kommunikationer med tvärbana, pendeltåg och bussar samt bra gångvägar och närhet till påfart mot E4 och Huddingevägen. Planen är också att tunnelbanan ska få en station centralt på Årstafältet.

Omtanke om miljön och dig som bor i huset

Omtanke om miljön och dig som bor i huset

På Åke Sundvall är omtanken om staden och de boende i husen alltid i fokus. Därför bygger vi kvarteret enligt Svanens miljökrav och husen kommer Svanenmärkas när de är klara. Denna certifiering innebär att Svanen kontrollerar bygget ur ett livscykelperspektiv – kort och gott granskar de våra val av byggmaterial, energianvändning under byggets gång och husets energieffektivitet, våra arbetsprocesser och den slutgiltiga boendemiljön.

Kontakt

Projektchef
Ulrika Lindencrona

Projektchef

08-505 580 00

ulrika.lindecrona@akesundvall.se

Intresseanmälan