Panorama

Panorama

Se bilder
Panorama
Panorama
Panorama
Panorama
Panorama
Panorama
Panorama
Panorama
Panorama
Panorama
Panorama

Är du intresserad av Panorama?

0 / 0

Bo med panoramafönster som ger obruten vy och oändligt ljusinsläpp

Tänk dig känslan av att ha Stockholm under dina fötter. Att vakna högt ovanför trädtopparna, blicka ut över Mälarens glittrande vatten och äta frukost i sällskap av ångbåtarna som tuffar förbi där nere. Se fåglar flyga förbi i ögonhöjd och genom husens stora fönster ta in alla årstiders skiftningar och solens vandring från gryning till skymning. Tänk dig att bo mitt i naturen – men med det myllrande stadslivet bara femton minuter bort.

Panorama
 • Säljstart Panorama Väst

  19 maj 2021

 • Preliminär inflytt Panorama Väst

  Q4 2022 / Q1 2023

 • Storlek

  1-5 RoK

 • Miljöcertifiering

  Svanenmärkning

 • Totalt antal lägenheter

  199 st

 • Bostadsform

  Bostadsrätter

 • Arkitekt

  Södergruppen Arkitekter

 • Byggaktör

  Åke Sundvall och Heba

Panorama Väst, Nord och Öst

Panorama Väst, Nord och Öst

Kvarteret Panorama utvecklas av Åke Sundvall och Heba i samarbete. Det består av tre ståtliga hus i ett unikt, högt läge på randen av Sätraskogens naturreservat – Panorama Väst, Nord och Öst. Likt tre gestalter kikar husen åt olika håll och bildar tillsammans en enhet mot en gemensam gård. Alla tre hus är nära sammankopplade med naturen utanför och himlen, skogen och vattnet är ständigt närvarande genom de stora panoramafönstren.

Totalt byggs det 199 moderna, välplanerade och stilsäkra bostadsrätter varierande mellan 1–5 rum och kök med balkong eller uteplats. Utanför dörren breder naturen ut sig med strand och klippbad, ängar och gammal skog – samtidigt som du bara har några minuters promenad till tunnelbana, bussar och Bredäng centrums utbud av service, fik och restauranger.

Kolla in en av fyrorna på våning 9 här!

Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
Åke Sundvall
0 / 12

Panorama är framtaget i samarbete med Södergruppen arkitekter baserat på en gestaltningsidé gjord av OWC Arkitekter med huvudsyfte att tillföra något alldeles extra till området runt Bredäng. De tre husen kommer att byggas i olika etapper och säljstarten för det första huset Panorama Väst är redan den 19 maj 2021!

Sätraskogens naturreservat utanför dörren

Sätraskogens naturreservat utanför dörren

20 minuter med cykel till Södermalm

20 minuter med cykel till Södermalm

Bredängs centrum ett par minuter bort

Bredängs centrum ett par minuter bort

Mälaren rakt utanför huset

Mälaren rakt utanför huset

Tillgång till bilgarage och cykelverkstad i huset

Tillgång till bilgarage och cykelverkstad i huset

Skola och barnomsorg på gångavstånd från kvarteret Panorama

Skola och barnomsorg på gångavstånd från kvarteret Panorama

Konditori Lyran runt hörnet

Konditori Lyran runt hörnet

Bredäng erbjuder det bästa av två världar

Ströva i skog och mark, ta en dag på stranden eller ett dopp från Mälarens klippor, fika på anrika Konditori Lyran, cykla in till söder eller shoppa i myllrande Kungens kurva. I citynära Bredäng behöver du inte välja mellan lugnet i naturen och pulsen i staden – här får du det bästa av två världar.

Bara tio minuters tunnelbanefärd från Södermalm ligger Bredäng – ett naturskönt område precis intill Mälaren och Sätraskogens naturreservat som erbjuder vackra grönområden med promenadstråk, löpstigar, skidspår och badplatser för hela familjen. Här har du en unik möjlighet att bo mitt i naturen, men ändå ha allt vad storstaden erbjuder på bekvämt avstånd.

Läs mer om området här.

"I Bredäng upplevs Stockholms vackraste solnedgångar"

1 RoK - ca 34 kvm

1 RoK - ca 34 kvm

2 RoK - ca 44 kvm

2 RoK - ca 44 kvm

3 RoK - ca 55 kvm

3 RoK - ca 55 kvm

4 RoK - ca 75 kvm

4 RoK - ca 75 kvm

Typplanlösning

Planlösningar för varje lägenhet kommer att bli tillgängliga i och med säljstarten, tills dess presenterar vi typplanlösningar som utgör majoriteten av lägenheternas planlösningar. Reservation för att mindre avvikelser kan ske.

De välplanerade ettorna är yteffektiva med balkong och stora fönster som ger fint ljusinsläpp och skapar extra rymd till vardagsrum och det fullt utrustade köket. I lägenheten finns hall med god förvaring, en klädkammare samt generöst och funktionellt badrum som är helkaklat.

I de ljusa tvåorna i gavel fångas du direkt av utsikten genom panoramafönster i det öppna vardagsrummet med kök. Lägenheten har genomgående god förvaring i såväl hall, klädkammare och sovrum. I sovrummet har du dessutom direkt kontakt med den omgivande naturen genom att stiga ut på den anslutande balkongen.

I treorna i gavel dras blicken direkt mot panoramafönsterna längs med hela det öppna vardagsrummet och kökets vägg och skapar ett härlig ljus- och naturinsläpp. Lägenheten har genomgående god förvaring i såväl hall, klädkammare som sovrum. I badrummet finns plats för tvättmaskin och torktumlare i pelare om så önskas. De två sovrummen har båda egen förvaring och från det ena sovrummet får du direkt kontakt med den omgivande naturen genom att stiga ut på den anslutande balkongen.

I de inbjudande fyrorna i gavel fångas du direkt av utsikten genom panoramafönsterna i det öppna vardagsrummet med kök. Lägenheten har genomgående god förvaring i såväl hall som två av de tre sovrummen med egna klädkammare. Det finns en gäst WC och ett större badrum med plats för tvättmaskin och torktumlare i pelare om så önskas.

Svanenmärkta bostäder

Svanenmärkta bostäder

På Åke Sundvall är omtanken om staden och de boende i husen alltid i fokus. Därför bygger vi Panorama enligt Svanens miljökrav och att husen kommer Svanenmärkas när de är klara. Det innebär att Svanen kontrollerar bygget ur ett livscykelperspektiv – kort och gott granskar de våra val av byggmaterial, energianvändning under byggets gång och husets energieffektivitet, våra arbetsprocesser och den slutgiltiga boendemiljön.

Ett socialt hållbart boende

Ett socialt hållbart boende

Stockholm Stad har ställt en förfrågan till styrelsen i Brf Panorama i Bredäng om staden får köpa sex lägenheter i huset. Lägenheterna ska användas som servicebostäder inom ramen för kommunens LSS verksamhet. LSS står för Lagen om Stöd och Service och innebär ett tryggt boende för personer med olika former av funktionshinder. Styrelsen i Brf Panorama i Bredäng har intervjuat andra bostadsrättsföreningar med befintliga serviceboenden. Erfarenheterna från referensföreningarna är övervägande positiva och i många fall är föreningarna väldigt stolta över att de är med och bidrar till ett socialt hållbart samhälle. Såhär säger Carina Carlgren, ordförande i Brf Ängsgräset i Hägersten:

”Vårt serviceboende i Brf Ängsgräset fungerar väldigt bra och vi har bara positiva erfarenheter av verksamheten. Det är en viktigt samhällsfunktion och det känns bra att som förening kunna vara med och hjälpa till”

Med dessa positiva vitsord och erfarenheter till grund överväger föreningsstyrelsen att bevilja Stockholm Stads förfrågan och välkomnar i så fall möjligheten att få bereda boende även för de som behöver detta extra stöd i vardagen. Kontakta gärna oss om du vill höra mer om detta.

Ålgrytebacken

Bostadsväljare Panorama Väst

Vanliga frågor

Vilka lägenhetsstorlekar finns det i projektet?

1 Rum och kök upp till 5 Rum och kök. Storlek 32kvm – 96kvm (kvadratmeter).

Hur ser planlösningen ut?

Planlösningar för varje lägenhet kommer att bli tillgängliga i och med säljstarten för respektive hus. Typplanlösningar hittar du här ovanför – de utgör majoriteten av lägenheternas planlösningar.
Se nedan information gällande säljstart.

Har lägenheterna balkong?

Majoriteten av lägenheterna har balkong i husen. Enstaka lägenheter i bottenplan har uteplats.

Vad är priset för lägenheterna?

Pris per lägenhet kommer presenteras i samband med säljstarten för respektive hus. Se information gällande säljstart.

Vad är avgiften för lägenheterna?

Avgiften per lägenhet kommer presenteras i samband med säljstarten för respektive hus.
Se information gällande säljstart.

När är inflyttning?

Inflyttning för Panorama Väst: Preliminärt kvartal 4 2022 – kvartal 1 2023

Kan man göra tillval i lägenheterna?

Ja, det finns tre noga utvalda tillvalspaket för kök. I paketen kan du göra tillval på kulör, material på bänkskiva, stänkskydd samt handtag på skåpsluckor.

I alla lägenheter kommer du kunna välja mellan tre olika golv och tre olika dörrtyper. Det kommer också gå att välja till tvättmaskiner i de flesta lägenheter och spegelskåp för den som vill ha det istället för en spegel.

Tillvalskatalogen ligger som pdf högst upp på denna sida.

Finns det parkeringsplatser?

Under fastigheternas gemensamma gård kommer det finnas ett garage med ca 62 garageplatser.
6 av garageplatserna kommer att ha uttag för elbilsladdning.
Ca 8 parkeringsplatser kommer också att finnas på mark. Kölista för parkeringsplats kommer att upprättas för de som tecknat lägenhet.

Hur parkerar jag min cykel?

På gården, vid samtliga entréer och i garaget kommer det finnas parkeringsmöjlighet för totalt ca 380 cyklar.

Vad betyder det att ett hus är Svanenmärkt?

Att Svanenmärka ett hus innebär att Miljömärkning Sverige, organisationen som äger varumärket Svanen, granskar bygget ur ett livscykelperspektiv. De kontrollerar våra val av byggmaterial, energianvändning under byggets gång samt husets energieffektivitet, våra arbetsprocesser och boendemiljön för de som flyttar in i huset.

Du kan läsa mer om Svanenmärkningen här.

Vad är det för standard i lägenheterna?

För information om standarden i lägenheterna, se respektive hus säljbroschyr. Säljbroschyr kommer att bli tillgänglig i och med säljstarten för respektive hus.
Se ovan information gällande säljstart.

Finns det gemensam tvättstuga?

Ja, i källaren kommer det att finnas en gemensam tvättstuga per hus. Maskinerna kommer att kunna bokas separat via föreningens digitala bokningssystem.

Finns det övernattningslägenhet?

En övernattningslägenhet kommer att finnas i Panorama Väst. Bokas enkelt via föreningens digitala bokningssystem.

Har lägenheterna förråd?

Till varje lägenhet finns det förråd. Dessa är antingen inbyggda i lägenheten eller finns i källarutrymmet, det framgår på respektive lägenhets bofaktablad.

Kontakt

Ansvarig mäklare, Fastighetsbyrån
Rabi Soma

Ansvarig mäklare, Fastighetsbyrån

073-9417366

rabi.soma@fastighetsbyran.se

Intresseanmälan