Nyproduktion i Bredäng

I vackra Bredäng med drygt 25 minuter cykelfärd in till Södermalm, Sätraskogens naturreservat och Mälarens strand bor du nära allt. Här hittar du pågående och kommande nyproduktion.

Kommande
Visionsbild Mälaräng_Åke Sundvall_2022

Mälaräng

Bredäng

Bostadsrätt
Lägenhet/Radhus

Antal bostäder ca 100

Preliminär inflytt 2030/2031

Arkitekt Mührer Folkar

Miljömärkning Svanenmärkt

Läs mer och anmäl intresse
Färdigställda

Panorama

Bredäng

Bostadsrätt/Hyresrätt
Lägenhet

Antal bostäder 199

Miljömärkning Svanenmärkt

Arkitekt Södergruppen Arkitekter

Inflytt 2022 och 2023

Läs mer

Lediga hyresrätter

Bredäng – en dold pärla

Bredäng är ett område intill Mälarhöjden som erbjuder vackra grönområden, promenadstråk och badplatser för hela familjen. Med 10 minuters tunnelbanefärd tar du dig till Södermalm.

Du kan även ta cykel snabbt och enkelt till vackra Vinterviken och vidare in till Södermalm via Mälarhöjden – och för dig som gillar att promenera bjuder Sätraskogens naturreservat  på fantastiska vyer.

 

Kommunikationer till och från Bredäng

Bredäng är en stadsdel i sydvästra Stockholm, cirka 11 kilometer från Stockholms city. Till vår nyproduktion i Bredäng tar du dig med tunnelbanans röda linje på 20 minuter. Det går bussar till och från Fruängen och Skärholmen – och för den som vill cykla eller promenera finns en fantastisk promenadväg som går via Mälarhöjden och Vinterviken till Södermalm. Det är även smidigt att ta sig vidare till stan eller längs E4 via Liljeholmen och Södermalm.

Sätraskogens naturreservat

Sätraskogens naturreservat är perfekt för dig som gillar att njuta av långa promenader och springturer i vacker natur. Området består av granskog och öppna ängar längs vattnet – och avslutar gör du bäst med ett dopp vid Mälarhöjdsbadet eller från Mälarens klippor.

Bredängs historia

Byggandet av det moderna Bredäng påbörjades 1962 och året därpå började inflyttningen.  Därefter byggdes fler bostäder – fram till 1967 skapades 3 900 lägenheter samt 300 radhus och kedjehus. När Bredäng centrum invigdes år 1965 ökade området i popularitet tack vare nya butiker, banker, apotek och postkontor – men även tunnelbanan bidrog till ett ökat intresse samma år. Ett nytt bostadsområde hade tagit form.

Ett fantastiskt hus som fortfarande står kvar är Villa Lyran. På 1800-talet fungerade huset som en träffpunkt för musiker, författare och konstnärer, och idag ligger här Konditori Lyran, områdets bästa fik, som du kan läsa mer om nedan.

Varför köpa bostad i Bredäng?

Bredäng är en stadsdel under utveckling. Nya bostäder planeras att byggas tillsammans med nya för- och grundskolor för att göra området ännu mer attraktivt. Här blir du dessutom bortskämd med vackra solnedgångar och uppfriskande skogspromenader.

Moderna Mälaräng är området mellan Bredäng och Mälarhöjden som öppnar upp möjligheter för nybebyggelse, nya bostadsområden och vackra parker i området. Även populära Mälarhöjden ligger bara ett stenkast bort och erbjuder vackra promenadstråk och badplatser för hela familjen.

Under det senaste decenniet har flertalet nybyggnadsprojekt genomförts av både bostadsrätter och hyresrätter. Som boende har du både vatten och natur runt hörnet, samtidigt som det går snabbt att komma in till stan. En perfekt stadsdel för den som vill kombinera lugn, flexibel kommunikation och vackra grönområden.

För mer information om Mälaräng: https://vaxer.stockholm/projekt/malarang/

Konditori Lyran

I området ligger populära Konditori Lyran med sina hembakade tårtor och bakverk. Den unika villan från 1876 har en lång historia bakom sig och är idag ett välkänt kulturmärke i Stockholm. I bageriet bakas det godsaker dagligen medan traditionella luncher serveras i restaurangen.

Lyrans hemsida
Mälarens strand i Bredäng

Mälarhöjdsbadet

I Bredäng ligger Mälarhöjdsbadet som är en mycket populär destination för hela familjen under somrarna. Här kan du grilla, bada, hoppa från hopptorn och träna i utegymmet – eller varför inte bara slappa på stranden?