Nyproduktion i Vårberg

Vårberg ligger vid Skärholmen i Södra Stockholm. Här finns vatten, grönområden, promenadstråk och närhet till shoppingområdet Kungens kurva.

Kasvakten_Innergård

Lediga hyresrätter

Bo i Vårberg

Med cirka 15 minuters tunnelbanefärd tar du dig från Södermalm till Vårberg. Vårberg är ett område intill Skärholmen som erbjuder närhet till vatten, vackra grönområden, promenadstråk med all tänkbar service inom räckhåll i såväl Vårbergs som Skärholmens centrum, samt närhet till ett av Nordens största shoppingcenter, Kungens Kurva. I området finns flera enastående höjder, svalkande bad och fina grönområden att ströva i.

I Vårberg är Mälaren ständigt närvarande, i Johannedalsbadet finns till och med en liten sandstrand. Stora grönområde finns att ströva på – liksom Gömmarens naturreservat med såväl bad- och grillplatser på 15 minuters avstånd med cykel.

De vackra skulpturerna ”Vårbergs jättar” som placerades ut under 2020 tillför något extra till området. De 85 himmelsblå betongblocken som skulpturerna är sammansatta av har blivit en 19 meter lång jätte som vilar på den stora gräsmattan Pelousen samt en tre meter hög jätte som reser sig ur marken i Stråkparken. Verkets skapare är Xavier Veilhan.

Stockholms kommuns högsta naturliga punkt, Vikingaberget, reser sig 77,2 meter över havet. Här kan du vandra upp och få en bra utsikt över Mälaren och de omkringliggande områdena.

På cykelavstånd ligger Kungens kurva, Skandinaviens största köpcentrum med allt från IKEA, större matbutiker, el- och vitvaror samt butiker för byggvaror, stora sportbutiker, bowling, bio och många andra typer av underhållning.

Vårbergs stadspark har underhållning för stora och små och har allt från konst, lekplatser, rutschkanor, grillplatser, fågelskådningsplatser, utegym och flertalet andra överraskningar. Stadsparken är en del i Stockholms stads satsning på området, där det just nu planeras för 6 000 nya bostäder. Utökat antal bostäder innebär också ett större utbud av skolor, förskolor, närservice, mötesplatser och fler parker och grönområden. Här kan du läsa mer om stadens planer med stadsparken.

Cykelavstånd överallt

Här kan vi ha en glad text om cykling om vi tycker att det är trevligt

Varför köpa bostad i Vårberg?
Stadsdelen är under utveckling. Nya bostäder planeras att byggas tillsammans med nya för- och grundskolor för att göra området ännu mer attraktivt. På Stockholms stads hemsida kan du läsa mer om Fokus Skärholmen, den satsning som staden just nu genomför i området.

Som boende i Vårberg har du både vatten och natur runt hörnet, samtidigt som det går snabbt att komma in till stan. En perfekt stadsdel för den som vill kombinera lugn, flexibel kommunikation och vackra grönområden.

Kommunikationer
Vårberg är en stadsdel i sydvästra Stockholm, cirka 15 kilometer från Stockholms city. Till vår nyproduktion i Vårberg tar du dig med tunnelbanans röda linje på cirka 30 minuter. Det går bussar till och från Fruängen och Skärholmen – och för den som vill cykla eller promenera finns en fantastisk promenadväg som går via Sätra, Bredäng, Mälarhöjden och Vinterviken till Södermalm. Det är även smidigt att ta sig vidare till stan eller längs E4 via Liljeholmen och Södermalm.

Kasvakten_Innergård
Exempel på bildtext

Mer från Vårberg

Aktuellt Spadtag Kasvakten i Vårberg_webb

Spadtag för 300 Svanenmärkta bostäder i Vårberg!

Med pandemi-säkrade avstånd togs i veckan ett spadtag för kvarter Kasvakten i Vårberg. Här uppför Åke Sundvall och Heba tillsammans 300 Svanenmärkta bostadsrätter i anslutning till Vårbergstoppens stadspark, som Stockhol

Spadtag för 300 Svanenmärkta bostäder i Vårberg!