Spadtag för 300 Svanenmärkta bostäder i Vårberg!

Spadtag för 300 Svanenmärkta bostäder i Vårberg!

Med pandemi-säkrade avstånd togs i veckan ett spadtag för kvarter Kasvakten i Vårberg. Här uppför Åke Sundvall och Heba tillsammans 300 Svanenmärkta bostadsrätter i anslutning till Vårbergstoppens stadspark, som Stockholms stad rustat upp till en stadspark med något för alla. Stadsparken är dessutom finalist i årets Stockholmsbyggnad 2021.


Spadtaget utfördes av Joakim Larsson stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad tillsammans med Hanna Lindskog vd Åke Sundvall Byggnads AB och Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB.

– Stockholms stad har som mål att möjliggöra för 140 000 nya bostäder mellan åren 2010 och 2030. Det är tack vare privata aktörer som till exempel Åke Sundvall och Heba som ett sådant bostadsmål är möjligt att uppnå. Projektet Kasvakten med sina 300 nya lägenheter är ett välkommet tillskott till stadens tillväxt, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad.

– I området finns sedan tidigare mycket hyresrätter, att komplettera området med dessa prisvärda bostadsrätter känns bra. Det är vår andra byggstart tillsammans med Åke Sundvall, och vi har fler att se fram emot framöver. Tillsammans har vi 1 500 lägenheter i nyproduktion närmaste åren, säger Patrik Emanuelsson vd Heba.

Kasvakten är en del av tillväxten i Fokus Skärholmen, där Stockholms stad satsar stort på att utveckla området till en ännu mer attraktiv och social stadsdel med något för alla.

– Vi ser fram emot att bidra med 300 nya bostäder till ett område som vi och Stockholms stad satsar på för att skapa fler omtycka områden. Det är extra roligt att kvarteret ligger granne med den fina stadsparken som redan blivit finalist i Årets Stockholmsbyggnad 2021, ett kvitto på att de boende i detta område har förstklassig parkmark runt hörnet, säger Hanna Lindskog, vd Åke Sundvall Byggnads.

Med på spadtaget var Karin Ahlzén, projektchef för Fokus Skärholmen, ett projekt som bland annat planerar för 4 000 nya bostäder i området de kommande åren.

– Parkerna och naturen är skärholmsbornas gröna vardagsrum och vid Vårbergstoppen kan vi nu säga välkommen till både ny park och flera bostäder. Att vi nu sätter spaden i jorden är en viktig milstolpe. Skärholmen utvecklas med social hållbarhet i fokus och nu är Vårbergstoppen verkligen en mötesplats för alla, säger Karin Ahlzén.

Säljstart för bostadsrätterna planeras till vinter 2021.

Mer om kvarteret Kasvakten här.