Nyproduktion i Barkarbystaden

Här hittar du vår nyproduktion i Barkarbystaden. Detta är en plats där framtiden växer fram. Här bor du där framtiden formas. Med sitt tillgängliga läge knyts alla städer runt Mälaren ihop genom infrastruktursatsningar på regionaltåg, tunnelbana och Förbifart Stockholm. Över tid planeras det för att bygga 30 000 nya bostäder och med det kommer också nya kontorsetableringar, utökad stadsmiljö och ett upplevelserikt kultur- och friluftsliv.

Atlas i Barkarbystaden
Lediga hyresrätter

Atlas

Barkarbystaden

Hyresrätt
Lägenhet/Radhus

Antal bostäder Drygt 300

Inflytt (från och med) mars 2024

Rum 1-5 RoK

Arkitekt DinellJohansson

Miljömärkning Svanenmärkt

Läs mer och anmäl intresse
Kommande

Kvarter 7&9

Barkarbystaden

Bostadsrätt/Hyresrätt
Lägenhet

Antal bostäder Drygt 500

Miljömärkning Svanenmärkt

Bostadstyp Bostadsrätt, hyresrätt och ägandelägenheter

Arkitekt BAU

Läs mer och anmäl intresse
Färdigställda

Kvarteret Paraden

Barkarbystaden

Bostadsrätt
Lägenhet

Antal bostadsrätter 2018

Antal rum 1-5 rum och kök

Inflytt Etappvis 2016-2018

Arkitekt KOD Arkitekter

Läs mer
Färdigställda

Barkarby hage

Barkarbystaden

Bostadsrätt
Lägenhet

Antal bostadsrätter 54

Antal rum 2-5 RoK

Arkitekt Arkitektmagasinet

Läs mer

Lediga hyresrätter

Kvarter Atlas i Barkarbystaden

Varför bo i Barkarbystaden?

De expansiva planerna för Barkarbystaden vittnar om en plats för framtiden. Här planeras det för 30 000 nya bostäder och med det följer satsningar för ett hållbart liv i form av infrastruktur, arbeten, vård och omsorg samt kultur.

Läs om kvarterat Atlas här!

Bakarbystadens historia

Där den moderna Barkarbystaden idag växer fram kan man se spår från forna tider, då såväl Järfälla kyrka, Barkarby torg och Tingshuset ligger kvar på platsen. Ända sedan bronsålder har det bott människor här, vilket bland annat går att utläsa från fornlämningar i området. Under 1900-talet har området till stor del fungerat som flygfält för både militärt och privat behov och varit ett centrum för flygutvecklingen i Sverige. De första utrikesflygningarna från Sverige lättade 1919 från Barkarby flygfält och destinationen var då Helsingfors och Berlin. I och med att Bromma flygplats invigdes 1936 flyttades all trafikflyg dit. Från 1938 tjänade flygfältet Kungliga Svea Flygflottilj, som i nutid kallas Kungliga Svea flygkår, som la ner sin verksamhet 1974.  Då blev flygfältet återigen öppet för civilt bruk innan det stängdes helt 2010.

Kvarter 7&9 i Barkarbystaden

Medical co-working

I Barkarbystadens mest centrala del skapar vi ett centrum för hälsa, där olika typer av aktörer inom vård och hälsa på ett hållbart sätt delar på ytor och funktioner. Utöver verksamheter inom vård och hälsa planeras för bostäder samt ett levande gatustråk med restauranger, caféer och annan närservice.

Läs mer om Kvarter 7-9!

Kommunikationer till och från Barkarby

Det är ingen slump att det satsas på nyproduktion i Barkarby, med det strategiska läge som området har som sammankopplar den norra och södra delen av Stockholms län. Här blir det en naturlig knytpunkt genom E4an och E18 möts, en ny regionaltågsstation öppnar och genom förlängningen av blå linjen med två tunnelbanestopp i Barkarby.

I Barkarbystaden finns också ett väl utbyggt bilpool med klimatsmarta elbilar, vilket innebär att du utan att äga egen bil enkelt har tillgång till bil.

Barkarbystaden med närhet till Järvafältets grönområden

Järvafältets naturreservat

Barkarbystaden växer fram längs med Järvafältets naturreservat som erbjuder fina stigar att vandra på, vacker skog att springa i och fina cykelutflykter. På hösten finns svamp och bär och för den som vill stanna och göra en eld finns flera iordningsställda eldstäder, perfekt för en familjeutflykt eller ett tillfälle att laga mat utomhus på.
Vintertid spårar Järfälla skidklubb längdspår för den som vill åka längdskidor

Till Säbysjön går det att cykla på cirka 15 minuter, perfekt för den som vill fiska, bada eller skåda fåglar. Säbysjön är välkänd fågelsjö som erbjuder stor variation i artrikedom. Vintertid fryser sjön relativt snabbt och är ett uppskattat utflyktsmål bland skridskoåkare.<br />