Nyproduktion i Farsta

Runt Farsta finns mycket i naturväg att uppleva och samtidigt enkelt att ta sig in till Stockholms central då området planeras att bli ett av kollektivtrafikens viktigaste nav. Här breder naturen ut sig med klippor, stränder och grönskande omgivningar utanför dörren och utomhusaktiviteter finns året runt. På denna sida hittar du vår nyproduktion i Farsta.

Drevviken_webb
Kommande

Bruket i Klockelund

Farsta

Bostadsrätt/Hyresrätt
Lägenhet

Antal bostadsrätter ca 42

Antal hyresrätter ca 82

Preliminär inflytt Q3 2025

Arkitekt Bergkrantz

Miljömärkning Svanenmärkt

Läs mer och anmäl intresse
Kommande
Rendering Farsta Strand_Åke Sundvall

Farsta Strand

Farsta

Bostadsrätt
Lägenhet

Antal bostadsrätter 38

Antal rum 1-4 RoK

Arkitekt Jägnefält Milton

Miljömärkning Svanenmärkt

Läs mer och anmäl intresse

Lediga hyresrätter

Natursköna jogging- och promenadstråk

I området kring Klockelund i Farsta står naturen i centrum. Här växer det fram ett sammanhängande grönt stråk mellan Drevviken och Magelungen med vackra parker och strandpromenader längs sjöarna. Vare sig du föredrar att promenera, jogga eller kanske cykla finns alla möjligheter till en aktiv livsstil i natursköna miljöer.

Längdskidor i Ågesta

Gillar du skidåkning så ska du bege dig till närliggande Ågesta. Här finner du vidsträckt natur och ett stort friluftsområde med två konstsnöspår på 1,0 km respektive 2,1 km. Övriga spår är motionsspåren på 3,3 km respektive 6,0 km samt en 18-håls golfbanan som under vintern spåras så fort det finns tillräckligt med natursnö. I Ågesta finns även allt från mysiga promenadstråk, löpspår och vandringsleder till ridklubb, frisbeegolfbana, utegym och volleybollplan.

Bo i Klockelund med Drevviken som granne

Farsta är ett område i förvandling och Klockelund precis vid Drevviken är ett av Stockholms många omvandlingsprojekt. Klockelund ligger inbäddat i naturområden med höga natur- och kulturvärden.

Runt Klockelund breder naturen ut sig med klippor, stränder och grönskande omgivningar utanför dörren. Här är det nära till utomhusaktiviteter året runt – vad sägs om härliga morgondopp på sommaren, höstpromenader runt sjön, krispiga turer med långfärdsskridskor på vintern och fiskeäventyr på våren?

Läs om vårt kvarter Bruket i Klockelund här

pexels-mary

Skridskor på Drevviken

Maximera frihetskänslan med en tur på långfärdsskridskor. Under vinterhalvåret plogas Drevviken och Magelungen för skridskoåkare. Rundisbanan på Drevviken är 6,5 kilometer med start vid Hökarängsbadet, som ligger bara några minuters promenad från Bruket.

Badplatser runt knuten

Bada från strand, bryggor eller klippor. Med ett unikt läge nära både Drevviken och Magelungen har du aldrig långt till ett spontandopp eller en heldag på stranden. Fina badplatser omgivna av stora härliga grönområden med grillplatser och fartfyllda aktiviteter gör detta område till en oas under sommarhalvåret. Upptäck några av områdets fina badplatser:

Hökarängsbadet

Cirka 500 meter från Bruket ligger Hökarängsbadet – ett nyligen upprustat strandbad beläget vid Drevviken, omgivet av vackra grönområden. Badet är ett barnvänligt strandbad med brygga, toaletter och omklädningsmöjligheter samt en kiosk/servering. Här finns även utegym och möjlighet att grilla och ha picknick.

Farsta strandbad

Vid Magelungen ligger detta populära strandbad med utegym, boulebana och volleybollplan. Stor gräsyta med en liten barnvänlig sandstrand samt kafé med uteservering. Utomhusdusch och toalett finns.

Stortorpsbadet

Cirka fem minuters cykeltur från Bruket når du Stortorpsbadet vid Drevviken i Trångsund. Vid badet finns en stor gräsyta för picknick och lek, och vill du bada mer avskilt hittar du klippstränder i närheten. Badplatsen är utrustad med torrtoalett och fikabord.

Drevviken_webb

Kanot, kajak eller SUP?

Att ha Drevviken utanför dörren – och Magelungen en promenad bort – öppnar upp möjligheter för alla möjliga vattenaktiviteter. Upptäck naturen från vattnet med kajak eller kanot, eller utmana balansen på en SUP-bräda. Vad du än föredrar att göra har du alltid vattnet närvarande.

Seglarskola i Drevviken

Drömmer du om att känna vinden i seglen? I Drevvikens seglarskola får du lära dig segling, sjövett, sjösäkerhet och hur du knyter knopar. Här finns kurser för både barn och vuxna, och de båtar som användas är optimistjollar och trissjollar. Seglarskolan har sin hemmahamn vid båtbryggan vid Sjöängsbadet, cirka tio minuters cykeltur från Bruket.

Gå på äventyr längs Huddingeleden

Cirka tre kilometer från Klockelund når du Huddingeleden – en 80 kilometer lång vandringsled som förenar Huddinges samtliga tretton skyddade naturområden. Upplev stigar och leder som tar dig från höghus och villa till orörda skogar, fågelrika sjöar och ett levande kulturlandskap.

Upptäck Magelungens strandpromenad

Den upprustade strandpromenaden sträcker sig fem kilometer efter Magelungens strand mellan Fagersjö och Farsta Strand. Här går stora delar av promenaden på upphöjda trädäck med utsikt över vattnet. För att främja djurlivet i området har man satt upp fågelholkar och fladdermusholkar i träden, och längs strandpromenaden finns en stor strandbrygga som inbjuder till bad, fikapaus och allmänt häng under alla årstider.

Fiska i Drevviken

Drevviken är känd för sitt gös- och gäddfiske, men även pimpelfiske efter abborre är populärt här. När du ska fiska behöver du fiskekort från Sportfiskarna, Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund. Ungdomar upp till 16 år kan dock hämta ut ett gratis juniorkort och sedan fiska fritt.