Nyproduktion i Fruängen

Som boende i Fruängen är livet enkelt. Här bor du i ett grönskande område utan att komma långt bort från stan. Mysiga kvarter, vackra grönområden och smidig kommunikation är nyckelorden här. Många beskriver stadsdelen som en liten stad i staden, för här finns nämligen allt du behöver – från skrädderi och kemtvätt till Systembolaget och matbutiker.

Färdigställda

Agnes

Fruängen

Bostadsrätt
Lägenhet

Antal bostadsrätter 45

Antal rum 1-6 rum och kök

Inflytt 2020

Arkitekt Södergruppen

Läs mer

Lediga hyresrätter

Varför köpa bostad i Fruängen?

Fruängen blir mer och mer populärt för varje år som går. Allt fler unga söker sig hit vilket har gjort området till ett av de mest hippa i Söderort.

Från vår nyproduktion går smidiga kommunikationer till innerstan och närheten till såväl Midsommarkransen som Långsjön gör Fruängen till ett attraktivt område i Stockholm.

Fruängen centrum har dessutom butiker för alla, och i området växer fantastiska små caféer fram.

Fruängens historia

Fruängen byggdes under sent 1950-tal för att få bukt med efterkrigstidens svåra bostadsbrist. Ett modernt affärscentrum växte fram tillsammans med nya bostäder för närmare 8000 invånare.

Innan den gamla jordbruksbygden blev förort fanns det tre torp, varav ett med namnet Fruängen, vilket fick ge namn till området. Dessa tre torp revs under 1960-talet i samband med att tunnelbanestaden byggdes ut – och stadsdelen som vi känner den idag började växa fram.

På senare år har flera nybyggen tagit form och nyproduktionen av bostadsrätter, hyresrätter och småhus förnyar stadsbilden och området. Vår nyproduktion befinner sig längst upp på Agnes Lagerstedts Gata, mellan befintlig bebyggelse. Vi har medvetet gett vår nybyggnation i Fruängen, Brf Agnes, en stilen och modern arkitektur som samspelar med naturen och den äldre bebyggelsen.

Idag är stadsdelen ett etablerat och populärt bostadsområde med kort avstånd till det mesta. Närheten till Långsjön, Midsommarkransen och Mälarhöjden samt de grönskande omgivningarna gör Fruängen till ett mycket eftertraktat bostadsområde – bara en kvart från innerstan med tunnelbanans röda linje.

Kommunikationer till och från Fruängen

Fruängen har kommit att bli en attraktiv stadsdel i takt med de stigande bostadspriserna i Stockholms innerstad. Närheten till tunnelbanan och bra bussförbindelser har gjort att fler söker sig till området i jakt på en bra bostad till ett rimligt pris. Nyproduktionen i Fruängen är då ett val som passar många. City ligger bara en kvart bort med tunnelbanan – och du cyklar till populära närområden som Älvsjö, Mälarhöjden och Vinterviken på nolltid.

Det är även smidigt att ta sig med bil till och från stadsdelen då både E4 och E20 ligger i närheten.

Erssons Fisk & Deli

Stig in i en klassisk delikatessbutik med fisk, skaldjur, chark och ost. Butiken har legat i här i snart 30 år och känslan av handelsbod med service över disk ger en härlig nostalgikick. Sitt ner i restaurangen eller köp med dig något hem från deras välfyllda och färgglada diskar.

Du kommer till Erssons här.

Heron City

För barnfamiljen så är närheten till Heron City en otrolig bekvämlighet. Här finns allt du behöver för en heldagsutflykt för hela familjen. Mat och dryck, shopping och lek – och avslutningsvis bio i Heron Citys stora salonger.

 

Du kommer till Heron city, här.

Långbro park och värdshus

Strosa i en av Stockholms vackraste parkidyller – en kulturskyddad 100-årig parkmiljö med en magnifik uppsättning träd, en rogivande damm och förstklassiga Långbro värdshus som drivs av en av Sveriges främste krögare. En perfekt träffpunkt för fredags-AW:n, lördagsbrunchen eller söndagsmiddagen.

 

Du kommer till deras hemsida här.