Nyproduktion i Slakthusområdet

Söker du puls och matkultur blandat med konst och kultur i en avslappnad miljö är vår nyproduktion i Slakthusområdet definitivt något för dig. I februari 2018 öppnade en nyrenoverad industribyggnad på Rökerigatan som fått namnet Slaktkyrkan som ska husera allt från kulturaktiviteter, klubbkvällar, filmvisningar, konserter, företagsevent och restaurangverksamhet.

Slakthusomradet_Åke Sundvall_webb
Kommande

Slakthusområdet – Stockholms Meatpacking district

Slakthusområdet

Bostadsrätt
Lägenhet/Radhus

Antal bostadsrätter ca 100

Miljömärkning Svanenmärkt

Arkitekt Jägnefält Milton

Läs mer och anmäl intresse

Lediga hyresrätter

Slakthusområdets historia

1912 invigdes ett nytt slakthus i Enskede gård med syfte att förbättra kötthanteringen i staden markant.

Slakthuset var stort och bestod av allt från slakthallar till maskinhus, kylhus och bostäder för veterinärer och slaktare. Slakteriverksamheten ökade snabbt, men kom att upphöra helt år 1991 och började istället användas för styckning, försäljning och distribution av handelsvaror och annat.

Varför köpa bostad i Slakthusområdet?

Söker du puls och matkultur blandat med konst och kultur i en avslappnad miljö är vår nyproduktion i Slakthusområdet definitivt något för dig. På sikt beräknas cirka 10 000 arbetstillfällen att finnas inom Slakthusområdet, och med ett bubblande restaurangutbud och närheten till citykärnan är detta en utmärkt plats för dig som vill bo i vackra byggnader och omges av liv och rörelse.

Många känner nog till Slakthusområdet för just vad namnet antyder – slakthuset. Men låt inte namnet lura dig! Slakthusområdets nyproduktion av bostäder ska tillsammans med nya parker och torg göra det attraktivt att gå, cykla och leva i området som planeras bli Stockholms nästa populära, snabbt växande stadsdel.

Slakthusområdet håller just nu på att utvecklas från ett industriområde till en destination för boende, mat, kultur, evenemang och arbete.

Idag är Slakthusområdet en stor samlingsplats för arbetsplatser och företag, främst inom livsmedelsindustrin. Området är i en stor utvecklingsfas där både tunnelbanan får en ny sträckning och flera bostadshus planeras att byggas under de kommande åren – och där är vi på Åke Sundvall delaktiga och bidrar med småskalig nyproduktion. Här kan du läsa mer om våra kommande bostäder i Slakthusområdet.

Nyproducerade bostäder i Stockholms yngsta stadsdel – ett nytt kapitel i Åke Sundvalls 80-åriga historia

Det nyetablerade kulturområdet med nya bostäder i Slakthusområdet lägger ännu en pusselbit till vår historia. Ända sedan Åke Sundvall grundades för 80 år sedan har vi med själ, hjärta och gediget kunnande strävat efter att skapa stadens mest omtyckta områden. Kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor och verksamheter kan växa och utvecklas.

Kommunikationer till och från Slakthusområdet

Slakthusområdet, där våra nya lägenheter och stadsradhus kommer byggas, ligger i Johanneshov, ett stenkast från Södermalm i Stockholm. Du tar dig hit med kollektivtrafiken (buss eller tunnelbana) cykel eller bil, eller så promenerar du via Skanstullsbron på cirka 25 minuter.

I dagsläget går tunnelbanan till Globen och därifrån är det en kort promenad till Slakthusområdet.

Planeringen och verkställandet av att bygga ut tunnelbanan med ett eget stopp vid Slakthusområdet är dock redan igång och när det är dags för inflytt går tunnelbanan hela vägen fram.