Nyproduktion Rindö

Lev mitt i skärgårdsidyllen och ta båten till storstaden från din nya bostad på Rindö.

Lediga hyresrätter

Vår nyproduktion i Rindö

Vackert beläget utanför Vaxholm ligger Rindö – en modern skärgårdsdröm med närhet till stan. Under de senaste åren har ön utvecklats till att bli en mötesplats för såväl skärgårdsbor som storstadsfolk. Rindö har både restauranger, tennisbana, löprundor och badplatser vilket ger förutsättningar för ett aktivt liv i en harmonisk miljö.

Åke Sundvall har tillsammans med Vasallen genomfört en ombyggnation av Marketenteriet på Rindö till tio helt unika nya bostäder. Ett idylliskt drömboende nära både skärgård och storstadspuls.

Rindös historia

Rindö har alltid varit en viktig del av försvaret med sina befästningar sedan Gustav Vasas tid. Ön har ett historiskt värde med militärbyggnader som finns bevarade runt hela ön – och Marketenteriet är just en sådan. Huset byggdes redan 1909 efter ritningar av arkitekten Erik Josephson och har sedan dess använts som matsal och rekreationsplats för officerare och värnpliktiga under flera år.

Varför köpa bostad på Rindö?

Tänk dig att vakna upp till fågelkvitter och solens glitter på havet för att sedan ta båten in till jobbet. Så harmoniskt blir livet som boende på Rindö. Just nu pågår en planläggning av nya bostads- och verksamhetsområden på ön. År 2030 planeras arbetet vara klart vilket ska göra Rindö till den första riktiga sjöstaden i Stockholms skärgård.

Rindö hamn sjuder av liv, särskilt under somrarna. Här finns bland annat hamnrestaurangen Batteriet med god mat och dryck i en härlig miljö, Ostmakeriet där det ystas småskaligt och hantverksmässigt smakrika ostar samt Rindö hamns eget mikrobryggeri Waxholms bryggeri där du kan njuta av en öl efter kvällsdoppet.

På Rindö erbjuds både privat och kommunal service, och i Rindö Hamn ­finns bland annat grundskola upp till årskurs sex. Här finns även livsmedelsaffär, gym med ett brett utbud av friskvård, utegym och elljusbelysta motionsspår.

Kommunikationer till och från Rindö

Från Rindö tar du dig enkelt till Stockholm city med båt och bara några kilometer bort ligger populära Vaxholm som i folkmun brukar kallas skärgårdens huvudstad. Hit tar sig människor från hela landet under somrarna för att sola, bada och njuta av god mat i någon av hamnens restauranger.

Över Rindö leder länsväg 274 med vägfärjeförbindelser till Vaxholm i väst och Värmdö i öst – och här går även en SL-buss som förbinder dessa två. Från centrala Vaxholm hittar du bussar som åker till och från stan flera g