Maja & Knekten – Svanenmärkta studentbostäder i Gubbängen

Anmäl intresse

Maja & Knekten – Hållbara studentbostäder i Gubbängen

Ett stenkast från Gubbängens tunnelbana har Åke Sundvall byggt totalt cirka 100 studentlägenheter.

Maja fick sitt namn från intilliggande Majrovägen och Knekten från den intilliggande Knektvägen.

De två fristående huskropparna Maja & Knekten med betongstomme och putsade fasader – men med skilda arkitektoniska uttryck – ramar in den befintliga Knektparken i området.  Husen är noggrant planerade för att inte ”privatisera” Knektparken. För att skapa ett omtyckt och tryggt område där man vill vara oavsett om du bor i husen, tar en paus i parken eller passerar förbi. Ambitionen avspeglar sig på olika sätt. Knekten får en öppen bottenvåning med kafé och en portik som ”smitväg” genom huset mellan parken och gatan.

I söderläge vänder sig soltrappor i gradänger mot en gångväg. Mot parken har reguljära balkonger valts bort till förmån för enbart glasade fönsterdörrar. Eller om man så vill; franska balkonger.

De båda fastigheterna är även Svanenmärkta och har en miljöcertifierad tvätteknik i tvättstugorna. Sammantaget tror vi att husen rimmar väl med vår ambition om att skapa stadens mest omtyckta områden.

Om du är intresserad av att bo här kan du anmäla ditt intresse.

 

 

Projektinformation

Bostadstyp: Studentlägenheter
Maja: 53 bostäder
Knekten: 44 bostäder
Arkitekt: Utopia Arkitekter
Storlek: 1-2 RoK
Byggstart: Hösten 2018
Inflyttat: Kvartal 2 2020
Miljömärkning: Svanen
Anmäl intresse
Åke sundvall

Maja & Knekten är nominerade till Årets Bygge 2021

Byggindustrin har varje år en tävling med titeln Årets Bygge. Våra fina bostadshus Maja & Knekten är nominerade till detta prestigefyllda pris. Nu tävlar vi mot hela 72 andra bidrag indelade i sex olika kategorier. Läs mer om tävlingen och nomineringen här

 

Inflytt maj 2020!

100 nya studentbostäder i Gubbängens centrum

Vill du bo klimatsmart och med hög arkitektonisk kvalitet, ett stenkast från tunnelbanan och 15 minuter till Södermalm? Ta chansen och upplev våra nya Svanenmärkta hus Maja & Knekten – 100 fina studentlägenheter i Gubbängen som gör skillnad för både människa och miljö. En milstolpe i Åke Sundvalls vision att skapa stadens mest omtyckta områden.

Anmäl dig här!

Åke sundvall

Våra studiekrav är som följer:

Högskola och Universitet (minst 15 poäng/termin)
Yrkeshögskola (minst 250 poäng/termin)
Vissa konstnärliga utbildningar/skolor godkännes

Åke sundvall

Svanen

Vi har, utan att egentligen sätta ord på det, länge arbetat med att bygga miljömässigt goda bostäder där både användande av naturresurser och hälsosam inomhusmiljö är viktiga och självklara parametrar. När vi kände att vi ville förtydliga det för både oss själva och omvärlden valde vi att göra det med hjälp av Nordiska Ministerrådets miljömärkning Svanen. Vi vill, som Svanen uttrycker det, rädda världen lite varje dag. Att bo i ett av våra hus ska vara ett enkelt sätt att göra rätt.

I november 2018 erhöll vi Grundlicens för Svanen och fick motta diplomet ur VD för Svensk Miljömärknings hand under en högtidlig ceremoni (som kallas Green Friday). Maja & Knekten är vårt första projekt vi bygger med ambitionen att bli certifierat enligt Svanen.

Läs mer Dölj
Visa närliggande:

Kontakt

Sarah Segerman

Sarah Segerman

Projektchef


08-505 580 00

Susanna Lemar

Susanna Lemar

Förvaltare


08-505 580 25