Maja & Knekten – Svanenmärkta studentbostäder i Gubbängen

Anmäl intresse

Maja & Knekten – Hållbara studentbostäder i Gubbängen

Ett stenkast från Gubbängens tunnelbana planerar Åke Sundvall att bygga totalt cirka 100 studentlägenheter.

Det är två hus som kommer att byggas och dess placering ramar in parken och följer den tidigare kvartersstruktur som återfinns i området. Byggnaderna är 6-7 våningar och precis som i alla Åke Sundvalls projekt lägger vi stor omtanke på att skapa ett boende med hög arkitektonisk kvalitet, smart planerade lägenheter och en omgivning som både upplevs trygg och roingivande samtidigt som den inspirerar till att grannar träffas och umgås, ett omtyckt område helt enkelt.

Bottenvåningarna utförs öppna och publika för att bidra till en säker och trevlig parkmiljö. Här placeras exempelvis gemensam tvättstuga och butikslokaler för uthyrning.

Här erbjuds ljusa och välplanerade lägenheter. Samtliga lägenheter har generösa fönsterdörrar med utsikt över parken. Knekten ligger i den norra delen av parken, invid Knektvägen, med soltrappor i direkt söderläge. Maja ligger invid Majrovägen med enbart några steg till buss och tunnelbana.

 

 

 

Projektinformation

Bostadstyp: Studentlägenheter
Maja: 53 bostäder
Knekten: 44 bostäder
Arkitekt: Utopia Arkitekter
Storlek: 1-2 RoK
Byggstart: Hösten 2018
Preliminär inflyttning: Kvartal 2 2020
Miljömärkning: Svanen
Anmäl intresse

Inflytt maj 2020!

100 nya studentbostäder i Gubbängens centrum

Vill du bo klimatsmart och med hög arkitektonisk kvalitet, ett stenkast från tunnelbanan och 15 minuter till Södermalm? Ta chansen och upplev våra nya Svanenmärkta hus Maja & Knekten – 100 fina studentlägenheter i Gubbängen som gör skillnad för både människa och miljö. En milstolpe i Åke Sundvalls vision att skapa stadens mest omtyckta områden.

Anmäl dig här!

Åke sundvall
Åke sundvall

Svanen

Vi har, utan att egentligen sätta ord på det, länge arbetat med att bygga miljömässigt goda bostäder där både användande av naturresurser och hälsosam inomhusmiljö är viktiga och självklara parametrar. När vi kände att vi ville förtydliga det för både oss själva och omvärlden valde vi att göra det med hjälp av Nordiska Ministerrådets miljömärkning Svanen. Vi vill, som Svanen uttrycker det, rädda världen lite varje dag. Att bo i ett av våra hus ska vara ett enkelt sätt att göra rätt.

I november 2018 erhöll vi Grundlicens för Svanen och fick motta diplomet ur VD för Svensk Miljömärknings hand under en högtidlig ceremoni (som kallas Green Friday). Maja & Knekten är vårt första projekt vi bygger med ambitionen att bli certifierat enligt Svanen.

Läs mer Dölj
Visa närliggande:

Våra studiekrav är som följer:

Högskola och Universitet (minst 15 poäng/termin)
Yrkeshögskola (minst 250 poäng/termin)
Vissa konstnärliga utbildningar/skolor godkännes

Kontakt

Sarah Segerman

Sarah Segerman

Projektchef


08-505 580 00

Martina Ljunggren

Martina Ljunggren

Förvaltare


08-505 580 54