Tensta Torn

Anmäl intresse

TENSTA TORN

Studentlägenheterna i Tensta Torn är inte bara funktionella bostäder, det är också ett boende som utmärker sig.

Med 18 våningar syns Tensta Torn från långt håll. med de 243 studentlägenheter, (1RoK och 2RoK) som stod klara under våren 2017 har Tensta fått ett tillskott av många personer som på olika sätt utbildar sig för att bygga sin framtid och på så sätt även Sveriges.

Innan vi satte spaden i marken har stor omtanke lagts på projektet som detaljplanerats tillsammans med Stockholms Stad och Belatchew arkitekter. Åke Sundvall utgår alltid från varje plats unika förutsättningar vilket har föranlett att vi har valt att skapa ett hus som ger Tensta, Stockholm och dess invånare inte bara ett vackert hus utan också ett funktionellt hus med hög kvalitet. Detta ska märkas framförallt av de boende då huset är framtaget speciellt för studenter.

Detta är Åke Sundvalls första projekt med studentlägenheter. Fastighetsförvaltningen på Åke Sundvall arbetar intensivt redan nu på att förbereda organisationen på att förvalta på bästa sätt så att studenterna, den dagen de flyttar in, ska uppleva hur enkelt och smidigt det är att bo i Åke Sundvalls Tensta Torn.

De som bor i Tensta Torn har studerar till allt möjligt såsom; filmregissör, ekonom , arkitekt, civilingenjör, statsvetare, läkare, jurist, pedagog, skådespelare, sjuksköterska, fritidsledare, lärare, farmaceut mm det vill säga allt möjligt som tillsammans bygger Sveriges framtid. För att få hyra en lägenhet i Tensta Torn måste du alltså studera på Universitet, Högskola eller Yrkeshögskola antingen i Stockholm eller i Uppsala.

Förmedlingen av dessa bostäder sker både via Stockholms Bostadsförmedling och av Åke Sundvall själva.

Tensta Torn har även tilldelats den stora utmärkelsen Stockholms Handelskammares Stadsmiljöpris 2018! Läs mer om denna utmärkelse här

 

Projektinformation

Antal lägenheter: 243
Boendeyta: 21-42 kvm
Storlek: 1-2 RoK
Arkitekt: Belatchew arkitekter
Inflyttning: Kvartal 2 2017
Utmärkelse: Vinnare av Stockholms Handelskammares Stadsmiljöpris 2018
Anmäl intresse

Våra studiekrav

Vi har följande studiekrav för att få hyra en lägenhet i Tensta Torn.

Högskola och Universitet (minst 15 poäng/termin)
Yrkeshögskola (minst 250 poäng/termin)
Vissa konstnärliga utbildningar/skolor godkännes
Visa närliggande:

Kontakt

Martina Ljunggren

Martina Ljunggren

Fastighetsförvaltning


08-505 580 00