Åke Sundvall bygger 166 bostäder åt Stockholmshem

Åke Sundvall bygger 166 bostäder åt Stockholmshem

Nu står det klart att Åke Sundvall Byggnads AB får förtroendet av Stockholmshem att bygga 166 bostäder och ett garage i Mariehäll, Bromma. Uppdraget utförs som en totalentreprenad och projekteringen av kvarteret planeras att starta i september 2023, preliminärt kommer inflyttning att ske under 2026.


– Vi är väldigt glada att få arbeta med Stockholmshem som, precis som vi, varit med och satt prägel på Stockholms Stad i över 80 år. Genom uppdraget stärker vi vår position på marknaden och fortsätter arbetet mot vår vision att skapa stadens mest omtyckta områden, säger Hanna Lindskog vd Åke Sundvall Byggnads AB.

Kvarteret har ritats av Brunnberg och Forshed och kommer rymma 161 hyresrätter på 1-3 rum och kök samt fem LSS-bostäder. Kvarteret är en del av Stockholms stads satsning på att bygga 140 000 nya bostäder till 2040.

Bildcred: Brunnberg och Forshed

 För mer information, kontakta:

Hanna Lindskog, vd Åke Sundvall Byggnads AB
08-505 580 00
hanna.lindskog@akesundvall.se

Om Stockholmshem

Stockholmshem jobbar med något så viktigt som människors hem. I mer än 80 år har de varit med och utvecklat Stockholm genom att bygga och förvalta bostäder för alla stockholmare, och lokaler där verksamheter kan utvecklas. Som allmännyttigt bolag har de ett ansvar som sträcker sig långt utanför tak och väggar. Deras bostadsområden ska vara både socialt och ekologiskt hållbara – att utveckla trygga och bra boendemiljöer är en viktig del av arbetet. Hos Stockholmshem bor närmare 60 000 hyresgäster vilket innebär att de är ett av landets största bostadsföretag. Stockholmshem ägs av Stockholms stad.
Läs mer om Stockholmshem på stockholmshem.se