Åke Sundvall bygger äldreboende åt Humana i Vallentuna

Åke Sundvall bygger äldreboende åt Humana i Vallentuna

Åke Sundvall och Hemgården har genom ett gemensamt bolag tecknat avtal med det nordiskt ledande omsorgsföretaget Humana om att bygga äldreboende med 60 lägenheter i Vallentuna.


Fastigheten, som är i fyra plan, består av 60 lägenheter med en yta av 31 kvadratmeter per lägenhet samt flertalet gemensamhetsytor knutna till verksamheten.

Äldreboendet planeras att utföras med solcellsanläggning, växthus, fontän och rehab. Gården erbjuder lugn grön utemiljö med flera uteplatser samt möjlighet till lättare träning. Utöver detta disponerar huset även en stor takterrass med växthus.
Byggstart är planerat till april 2019 och med beräknad inflyttning i slutet av 2020.

– Åke Sundvall har en ambition om att bygga hus som tillför något extra till området de befinner sig i och som får människor att må bra. Vi vill skapa boende för människor i olika skeenden i livet, och det här är vårt första projekt där vi bygger ett äldreboende. Därför är det här projektet särskilt intressant och viktigt för oss och vi ser fram emot samarbetet med Humana, säger Martin Sundvall, VD på Åke Sundvall Byggnads AB.

– Vi ser fram emot att starta upp ett helt nytt äldreboende centralt i Vallentuna och vi är särskilt glada att kunna etablera oss i en kommun som är lika mån om hög kvalitet i vården och omsorgen som vi på Humana är. Vallentuna kommer att få ett modernt och vackert äldreboende som både boende, medarbetare och anhöriga kommer att trivas i, säger Anders Broberg, affärsområdeschef Äldreomsorg på Humana.

Det nya boendet kommer att ligga i Åby Ängar vilket är beläget enbart cirka tio minuter från Vallentuna Centrum där Roslagsbanan går. Det här är Åke Sundvalls och Hemgårdens andra projekt i arbetet med nyproduktioner i Vallentuna, föregångaren är projektet Brf Estrad som innehåller både radhus och flerfamiljshus som stod färdigt i april 2018.

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Läs mer om Humana på www.humana.se

För ytterligare information kontakta:

Martin Sundvall, vd: 08-505 580 04 eller
Johan Lins, vice vd & Chef Projektutveckling: 08-505 580 27