Åke Sundvall får två av tio nomineringar till Årets Stockholmsbyggnad 2018

Åke Sundvall får två av tio nomineringar till Årets Stockholmsbyggnad 2018

Två av tio nomineringar till Årets Stockholmsbyggnad är projekt som Åke Sundvall har tillfört staden. Ett tydligt kvitto på vår ambition att tillsammans med staden och olika arkitektbyråer utveckla de byggnader som tillför något extra i området de befinner sig i.


Juryn för Årets Stockholmsbyggnad har nu gjort sitt arbete och de tio finalisterna är publicerade på Stockholms Stads hemsida. Åke Sundvall kan stolta konstatera att vi har två av tio finalister 2018!

De två projekt som nominerats är vårt radhusprojekt Vällingby Allé, ritat av Joliark, samt terrasshusprojektet Magelungsterrassen, ritat av Arkitektmagasinet. Det senare har varit ett samverkansprojekt mellan Åke Sundvall och Arkitektmagasinet.

Vällingby Allé med sin unika karaktär och prismatiska utformning smälter in i området samtidigt som det tillför att människor möts och umgås på platser där man tidigare mest sprang förbi. Dess speciella utformning tillsammans med genomtänkta fönstersättningar skapar både luftiga rum och en ljus, rymlig känsliga. Detta är hus som känns stora på insidan med plats för såväl den stora som lilla familjen.

Magelungsterrassen upplevs anonymt från vägen men sett från sjön har den branta slänten utnyttjats väl för att skapa luftiga lägenheter med privata terrasser. Huset har olika skepnader ifrån olika perspektiv och de olika släppen har noga planerats. Varje lägenhet har en egen 13 kvadratmeter stor terrass med utsikt mot sjön Magelungen eller med känslan av att sitta bland trädkronorna.

Åke Sundvall får två av tio nomineringar till Årets Stockholmsbyggnad 2018 Åke Sundvall får två av tio nomineringar till Årets Stockholmsbyggnad 2018

-Vi känner oss otroligt stolta och glada över detta erkännande att ha fått två av våra projekt nominerade. Vi har en vision om att skapa stadens mest omtyckta områden och detta är helt klart något som vittnar om att vi arbetar åt rätt håll, säger Martin Sundvall, VD på Åke Sundvall Byggnads AB. Nu håller vi tummarna att vi ska få vinna Årets Stockholmsbyggnad en tredje gång, avslutar Martin glatt.

Läs mer om tävlingen och de olika bidragen på Stockholm Stads hemsida: https://vaxer.stockholm.se/tema/arets-stockholmsbyggnad/

Foton: Torjus Dahl, Joliark samt Åke Sundvall.