Åke Sundvall Holding ny storägare i Design House Stockholm

Åke Sundvall Holding ny storägare i Design House Stockholm

Åke Sundvall Holding går in som storägare i Design House Stockholm, en investering som går väl ihop med visionen om att tillföra staden hus med bra arkitektur, design och kvalitéer som sätter prägel på kvarter och får människor att trivas.


Design House Stockholm har sedan starten 1992 fungerat som ett förlagshus för design. Idag har företaget fler än sextiotalet formgivare som bidrar med en innovativ och nytänkande skandinavisk design som företaget producerar och distribuerar över hela världen. Företaget har under de senaste åren vuxit starkt på exportmarknaderna, inte minst i USA. Hälften av försäljningen sker idag via digitala marknadsplatser.

 

Åke Sundvall Holding AB investerar i noterade och onoterade bolag och har under en längre tid följt Design House Stockholms fina utveckling. När Design House Stockholm började leta efter nya delägare fick Åke Sundvall möjlighet att vara med på den framtida resan.

 

– Vi ser stor potential i Design House Stockholm att kunna växa starkt. Intresset för skandinavisk design är stort världen över och företaget har ett väl etablerat renommé och nätverk. Nu ska företaget ta nästa steg i sin tillväxtresa och vi ser fram emot att bidra i denna utveckling, säger Göran och Bengt Sundvall, ägare av Åke Sundvall Holding AB.

 

–  Med Åke Sundvall Holding AB får Design House Stockholm ett bredare ägande och står tillsammans med vår nye VD Daniel Hansson väl rustat inför framtida utmaningar, säger Anders Färdig, grundare av Design House Stockholm. Efter 30 år vid rodret är det tid att låta företaget växa sig ännu större med en ännu bredare kollektion av designprodukter för både hem och offentlig miljö.

Investeringen i Design House Stockholm faller väl in i Åke Sundvalls strävan att tillföra staden hus med bra arkitektur, design och kvalitéer som sätter prägel på kvarter och får människor att trivas.

 

För mer information kontakta:

Anders Färdig: 0708420608 anders.fardig@designhouse.se

Bengt Sundvall: 0704262680 bengt.sundvall@akesundvall.se

 

 Om Åke Sundvall Holding AB och Design House Stockholm


Om Åke Sundvall Holding

Åke Sundvall Holding AB är ett familjeföretag som investerar i noterade och onoterade bolag. Företaget äger bl.a. Åke Sundvall-koncernen som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Stockholm, Uppsala samt i Skåne genom dotterbolag. Läs mer om Åke Sundvall på  www.akesundvall.se

 

Om Design House Stockholm

Design House Stockholm grundades 1992 av Anders Färdig och är idag ett av de främsta varumärkena inom skandinavisk design. Tillsammans med fler än 60 formgivare fungerar företaget som ett förlag för skandinavisk design. Den breda kollektionen representerar det bästa inom samtida skandinavisk formgivning. Läs mer på www.designhousestockholm.com