Åke Sundvall inleder samarbete med Uppsala bostadsförmedling

Åke Sundvall inleder samarbete med Uppsala bostadsförmedling

Åke Sundvall och Heba utvecklar tillsammans Verket, ett kvarter med 159 Svanenmärkta bostäder i norra Rosendal, Uppsala. Av de fyra huskropparna blir tre hus hyresrätter och ett hus bostadsrätter. Åke Sundvall som ansvarar för uthyrning har därför ingått ett samarbete med Uppsala Bostadsförmedling som kommer förmedla de 117 hyresrätterna.


De fyra husen har fått sina namn efter historiska hållbarhetspionjärer och byggs med fokus på att skapa en social och klimatsmart tillvaro. Utöver att husen Svanenmärkts har de sedumtak och solpaneler som bidrar till en hållbar energiförsörjning.

– Det känns väldigt roligt att expandera vår förvaltning till Uppsala och nu även erbjuda hyresrätter i Verket. Vår vision har alltid varit att bygga omtyckta områden där människor trivs och kan utvecklas och Verket har i likhet med vår vision planerats till att bli ett kvarter för skapande och utveckling, säger Susanna Lemar vice vd på Åke Sundvall Förvaltning AB.

Åke Sundvall har sedan tidigare skapat flera kvarter i Uppsala, men det är första gången de erbjuder hyresrätter utanför Stockholms kommun.

– Vi ser fram emot att påbörja förmedlingen av Åke Sundvalls nya bostäder. Rosendal är populärt bland Uppsalaborna och det är roligt att det fortsätter byggas spännande och innovativa bostäder i området, avslutar Susanna Garcia, kundansvarig på Uppsala Bostadsförmedling.

Förmedlingen av bostäderna startar i början av september 2022 och planerad inflytt i första huset är januari 2023.

Läs mer om Verket här.