Åke Sundvall medverkar på mässa om Rosendals utveckling i Uppsala

Åke Sundvall medverkar på mässa om Rosendals utveckling i Uppsala

Åke Sundvall kommer att växa kraftigt i Uppsala de kommande åren. En av de platser vi kommer att bygga i är Rosendal och under veckan kommer vi att medverka på mötesplatsen "Uppsala växer i Rosendal" den 26-27 augusti. Kom och kliv in i framtidens Rosendal!


Uppsala kommun, som blivit utsedd bästa stadskommun, satsar mycket tid och resurser för att skapa en hållbar stadsutveckling. Rosendal är ett av de viktiga områden där Uppsala ska växa.

Uppsala kommun skriver i ett pressmeddelande om ”Uppsala växer i Rosendal”- en mötesplats för bransch och allmänhet. Här samlas politiker, kommunens tjänstemän och branschfolk på plats för att berätta om sina planer för Rosendal. Flera spännande talare deltar och på fredagen släpps markanvisningen för den tredje utbyggnadsetappen i området.

Fredag 26 augusti ägnas åt branschen. Under dagen talar flera intressanta personer om hållbar stadsutveckling och arkitektur. Många aktörer har redan anmält att de vill delta och ställa ut sina projekt. Det blir bland annat paneldebatter och gott om tid för diskussioner och mingel. Bland talarna märks Erik Herngren, framtidsforskare på Kairos Future, som gör en spaning om framtidens städer och boende.

–För tredje året i rad har Uppsala utsetts till bästa stadskommun, och det är högt tryck på att få bygga och bo i Uppsala. Jag tror att många tar chansen att delta på dagarna i augusti det blir en spännande mötesplats för de som ska bygga i Rosendal, förde som vill bo där och för alla Uppsalabor som är intresserade av en hållbar stadsutveckling, säger Erik Pelling (S), ordförande i mark- och exploateringsutskottet.

Lördagen den 27 augusti, är allmänhetens dag. Det ordnas ett familjevänligt program som passar alla, med möjlighet att se utställningen, träffa kommunen och de som bygger och planerar Uppsala och stadsdelen Rosendal.
–Alla är välkomna på lördagen, inte minst de som har tankar på att flytta till Rosendal. Stadsdelen ligger nära grönområden och samtidigt nära Uppsalas stadskärna och flera av våra stora arbetsplatser. Här planeras för spännande arkitektur och roliga, yteffektiva lägenheter – många kommer kunna hitta sitt drömboende i just Rosendal, säger Erik Pelling.

Mer information om eventet finns på: www.uppsala.se/rosendal