Åke Sundvall nominerad till Årets Fasad 2019

Åke Sundvall nominerad till Årets Fasad 2019

Det utmärkande kvarteret Paraden i Barkarbystaden som Åke Sundvall utvecklat och byggt har blivit nominerat till Årets Fasad 2019.


Årets Fasad är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad. Bakom priset står SPEF- branschföreningen för murat och putsat byggande. Tävlingen syftar till att uppmärksamma snygga fasader på kvalitetsbyggnader.

Juryns ordförande Per-Anders Johansson, arkitekt SAR/SIR MSA betonar att de fått in ett stort antal bidrag med genomgående mycket hög kvalitet och att det därmed varit utmanande att utse de fyra slutliga finalbidragen.

Juryn har valt ut fyra finalbidrag varav Kvarteret Paraden är ett. Enligt juryn innehåller dessa fyra de högt ställda kriterierna som priset ska spegla. Juryn består av branschexperter och de har bedömt efter kriterierna, gestaltning, hållbarhet/ekonomi, innovation och utförande/hantverk.

– Vi vill skapa stadens mest omtyckta områden med vackra, hållbara och funktionella hus säger Martin Sundvall, VD på Åke Sundvall Byggnads AB. Att få denna utmärkelse blir en bekräftelse på att vi arbetar på rätt sätt. Vi utgår alltid från varje plats förutsättningar och vill skapa hus och kvarter som tillför staden med dess invånare mest värde. I detta projekt samarbetade vi med Kod Arkitekter och skapade ett mycket omtyckt och vackert kvarter, vi ser med spänning fram emot tillkännagivandet av vinnaren senare i höst, avslutar Martin.

Av dessa fyra nominerade bidrag kommer vinnaren att tillkännages under Fasadforum den 14 november på Folkets Hus i Stockholm. Fasadforum är SPEFs arena för nätverk och kunskap kring fasader. Det blir en eftermiddag med flera intressanta föreläsare och mingel med branschens entreprenörer, leverantörer, arkitekter och byggherrar. Läs mer om detta på www.spef.org