Åke Sundvall och Bastard Burgers ingår avtal i Barkarbystaden

Åke Sundvall och Bastard Burgers ingår avtal i Barkarbystaden

Nu är det klart att Bastard Burgers, den offensiva hamburgerkedjan från norr, etablerar sig i kvarter Atlas. Kvarteret som byggs av Åke Sundvall har en förstklassig placering mitt emot den kommande tunnelbanan planeras för att bli Barkarbystadens mittpunkt.


Kvarteret har ritats av DinellJohansson och kommer i markplan erbjuda ett pulserande stadsliv med restauranger, caféer och butiker. Atlas kommer även rymma 160 platser i co-working miljö och en matbutik med delidisk. I kontrast till det florerande stadsliv som omger kvarteret har en stor och grönskande innergård planerats till de 300 Svanenmärkta bostäder som också finns i Atlas.

– Att Bastard Burgers satsar i kvarter Atlas känns väldigt kul och är ett bra komplement i den mix av aktörer som vi vill skapa. Det här ska bli en florerande plats och ett nav i Barkarbystaden dit människor naturligt söker sig, dels för det centrala läget mitt emot tunnelbanan men också tack vare de kommersiella utbudet i markplan, säger Sarah Segerman projektchef på Åke Sundvall.

– Barkarbystaden har växt fram i en snabb takt. Vi ser fram emot vår öppning och vi är nöjda med vårt centrala läge vid tunnelbanan. Det har varit en positiv och tillmötesgående dialog med Åke Sundvall och Mind Retail under hela processen, säger Björn Havden, Chief Expansion Officer på Bastard Burgers.

Atlas byggstartades i början av december 2021 och preliminär inflytt beräknas till 2024. Kvarteret erbjuder olika upplåtelseformer med såväl hyres- som bostadsrätt. Försäljning av bostäderna kommer göras tillsammans med OBOS och säljstart sker längre fram, men redan nu går det att anmäla intresse.

 

Här kan du läsa mer om kvarter Atlas.