Åke Sundvall och Elfa inleder samarbete

Åke Sundvall och Elfa inleder samarbete

Åke Sundvall Byggnads AB och Elfa Lumi AB inleder ett samarbete i syfte att skapa hållbara och måttanpassade förvaringslösningar i våra olika bostadsprojekt.


Genom samarbetet skapas ett mervärde för såväl de boende i våra lägenheter samt att vi långsiktigt får mindre slitage och ett ökat värde på fastigheterna. Samarbetet fokuserar i första hand på Åke Sundvalls studentlägenheter samt en inredning av ett hobbyrum i Åke Sundvalls projekt BRF Smeden i Vallentuna. Men fler projekt kan komma att inkluderas över tid.

– Vi tycker att Elfas affärsidé om att skapa mer utrymme i människors vardag, dvs frigöra boyta, passar väldigt väl in i vår ambition om att skapa stadens mest omtyckta områden. Vi jagar alla efter den mest effektiva bostaden där livet får plats. Om Åke Sundvall fokuserar på att skapa kvalitativa, omtyckta och yteffektiva hem, kan Elfas smarta och funktionella förvaringslösningar ta vid och göra varje kvadratmeter än mer effektiv, säger Hanna Lindskog, Marknadschef på Åke Sundvall Byggnads AB.

Genom samarbetet med Elfa kommer de boende i studentlägenheterna enkelt att kunna surfa in på Elfas hemsida för förslag på förvaringslösningar anpassade till förutsättningarna i just dessa lägenheter. Det kommer också att finnas möjlighet att boka experthjälp för personlig hjälp med förvaringsplanering. Utöver detta har Elfa dessutom ett stort nätverk av återförsäljare med butikslager, som gör det möjligt att på kort varsel få tag i hyllplan och andra produkter.

I BRF Smeden finns ett avsatt rum i entréplan tillägnat för de boendes hobbies eller kanske bara som ett extra ”hemmakontor”. Hobbyrummet eller hemmakontoret är en plats där små saker ofta spelar en stor roll. Att förvara småsakerna så att det blir lätt att hitta kräver lite planering och extra smarta detaljer. Elfa har därför fått i uppgift att inreda hela detta rum så att alla prylar från trådrullar, färgburkar, lim, papper, saxar, piprensare eller verktyg som såg, hammare, polygrip mm får plats. När var sak har sin plats får du också utrymme för kreativitet.

-Det är väldigt roligt att gemensamt med Åke Sundvall bidra till nya, smarta sätt att skapa mer plats hemma, säger Anders Landin, Säljchef på Elfa. Att maximera nyttan av gemensamma ytor och göra det möjligt att jobba hemifrån, ta tag i sina drömmar om akvarellmålning eller få till ett enklare snickeriprojekt, utan att behöva skapa plats i sin egen lägenhet tror vi kan bli en viktig konkurrensfördel framöver när boendeytorna generellt sett blir mindre. Bra och genomtänkt förvaring i dessa utrymmen är minst lika viktigt som i bostaden, för när du skapar en dedikerad plats för alla prylar ökar också chansen att ordningen hålls.

För ytterligare information kontakta:

Hanna Lindskog, Chef Kommunikation & Marknad, 08-505 580 05 eller
Anders Landin, Sales Manager, Elfa Lumi AB, 040-608 07 66