Åke Sundvall och FastPartner utvecklar Märsta Centrum

Åke Sundvall och FastPartner utvecklar Märsta Centrum

FastPartner och Åke Sundvall har tecknat ett samarbetsavtal avseende nybyggnation av 200 bostäder i Märsta Centrum.


Projektet är indelat i tre separata bostadshus samt ett parkeringshus i två plan. Det första spadtaget sätts i jorden nu under maj.

Bostadshusen varierar i höjd från 8 våningar upp till 16 våningar. Lägenheternas storlek är från 1 till 5 Rum och Kök och kommer att vara både hyresrätter och bostadsrätter. Under ett av bostadshusen kommer ett parkeringsgarage att byggas vilket tillsammans med parkeringshuset kommer att underlätta för såväl boende som besökare i Märsta Centrum att hitta parkering.

– Vi är mycket glada och stolta att få vara en del av Märsta Centrum som är en av våra största entreprenader i modern tid och det fjärde projektet i ordningen åt FastPartner vilket vittnar om vårt väl fungerande och utvecklande samarbete, säger Stefan Martinsson, vVD och chef Entreprenad på Åke Sundvall. Det är också roligt att arbeta med sådana här stora projekt där våra kunskaper om hur omtyckta områden utvecklas kommer väl till användning, fortsätter Stefan.

Under en längre tid har Åke Sundvall och FastPartner tillsammans med Vera Arkitekter arbetat fram bostadsområdet och tittat på alla detaljerna som gör bostadsområdet både attraktivt samt hållbart över tid.

– Nu tar vi nästa stora steg i utvecklingen av Märsta Centrum, byggnationen av 200 nya lägenheter är en viktig milstolpe i det stadsutvecklingsprojekt som Fastpartner framgångsrikt driver i Märsta Centrum. Målet är att skapa Sigtuna kommuns naturliga stadscentrum med ett brett utbud av handel, kommersiell service, kontor och bostäder, säger Patrik Arnqvist Regionchef på Fastpartner. Vi ser framemot att fortsätta det sedan länge etablerade samarbetet med Åke Sundvall och tillsammans med dem bygga miljöcertifierade bostadshus avslutar Patrik.

Alla tre huskroppar samt parkeringshus beräknas stå klart under första kvartalet 2021.

För ytterligare information kontakta:

Stefan Martinsson, vVD och Chef Entreprenad: 08-505 580 95