Åke Sundvall och Heba planterar startskottet för 159 nya Svanenmärkta bostadsrätter i Uppsala

Åke Sundvall och Heba planterar startskottet för 159 nya Svanenmärkta bostadsrätter i Uppsala

Plantering av tulpanlökar som växer upp i takt med att husen växer fram, blev en variant på spadtag när Åke Sundvall och Heba bjöd in för att fira säljstarten av bostäderna i Verket i Rosendal. Först ut är 75 bostadsrätter av totalt 159, med inflyttning i början av 2023.


Deltog gjorde Erik Pelling kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, tillsammans med Johan Lins vice vd Åke Sundvall AB och Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB.

-Kvarteren som Åke Sundvall och Heba bygger här i Rosendal med bostadsrätter och hyresrätter, passar väl in i utvecklingen av Uppsala. Vi har ett stort behov av bostäder i blandade upplåtelseformer för att ge plats åt en blandning av människor. Vi har redan flera fina samarbeten bakom oss tillsammans med Åke Sundvall och jag ser fram emot fler samarbeten framöver, säger Erik Pelling.

-Heba och Åke Sundvall är definitionen av hållbara företag, tillsammans har vi funnits i 150 år. Därför är det extra roligt att bygga Verket tillsammans, där både social och miljömässig hållbarhet är i fokus, säger Patrik Emanuelsson vd Heba.

Åke Sundvall har sedan 2014 varit med och skapat omtyckta områden i Uppsala, genom bland annat radhus i Håga och Knäckepilen i Östra Sala backe.

-Att återigen bidra till utvecklingen av Uppsala, genom att skapa vackra hus och omtyckta områden känns väldigt roligt. Rosendal är både innovativt och kreativt och med Verket kommer vi bidra med vackra, funktionella och hållbara hus där människor kan växa och utvecklas, avslutar Johan Lins vice vd Åke Sundvall AB.

Bostadsrätterna i Verket varierar i storlek om 1-4 rum och kök. Husen byggs runt en gård med fina möjligheter till socialt umgänge där odlingslådor, aktivitetslokal och cykelgarage ger utrymme för kreativitet, social hållbarhet, miljö och cykelliv. Här finns förutsättningar att leva ett klimatsmart liv. Kvarteret byggs enligt Svanens miljökrav och kommer vid färdigställande att Svanenmärkas.

 

Läs mer om Verket här.

 

Om Rosendal

Söder om Uppsalas stadskärna växer Rosendal fram som en av Sveriges mest innovativa stadsdelar med närhet till både citypuls och skogspromenader. Förutom bostäder byggs i här grundskola, förskola, vårdcentral, park, träningshall och torg. Goda kommunikationer till Uppsala resecentrum gör läget optimalt även för den som pendlar. Planen är att hela Rosendal ska vara färdigbyggt 2027. Redan idag bor cirka 2 800 personer i stadsdelen och när stadsdelen är klar kommer cirka 15 000 personer att ha sitt hem här.