Åke Sundvall och Heba tar spadtag för 199 nya bostäder i Bredäng

Åke Sundvall och Heba tar spadtag för 199 nya bostäder i Bredäng

Med pandemi-säkrade avstånd togs ett spadtag för kvarter Panorama i Bredäng. Här uppför Åke Sundvall och Heba tillsammans 199 bostadsrätter precis vid Sätraskogens naturreservat och med Mälaren som närmsta granne.


Spadtaget utfördes av Joakim Larsson stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad tillsammans med Hanna Lindskog vd Åke Sundvall Byggnads AB och Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB.

– Stockholms stad har som mål att möjliggöra för 140 000 nya bostäder mellan åren 2010 och 2030. Det är tack vare privata aktörer som till exempel Åke Sundvall och Heba som ett sådant bostadsmål är möjligt att uppnå. Projektet Panorama med sina 199 nya lägenheter är ett välkommet tillskott till stadens tillväxt, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad.

– Spadtaget är Hebas första tillsammans med Åke Sundvall, och många fler kommer framöver. Tillsammans har vi 1 500 lägenheter i nyproduktion att se fram emot de närmaste åren. Strävan är att alla dessa ska vara Svanenmärkta precis som lägenheterna i Panorama, säger Patrik Emanuelsson vd Heba.

Panorama är en del av tillväxten i Fokus Skärholmen, där Stockholms stad satsar stort på att utveckla området till en ännu mer attraktiv och social stadsdel med något för alla.

– Panorama är ett projekt vi planerat för i flera år och att nu äntligen få påbörja bygget känns fantastiskt roligt. Vi bygger med visionen om att skapa stadens mest omtyckta områden, något som verkligen linjerar med Stockholm stads satsning på att utveckla området kring Skärholmen och Bredäng, säger Hanna Lindskog, vd Åke Sundvall Byggnads.

Med på spadtaget var Karin Ahlzén, projektchef för Fokus Skärholmen, ett projekt som bland annat planerar för 4 000 nya bostäder i området de kommande åren.

– Panoramas tre byggnader tar tillvara på både stadskvalitet och bra läge. Byggnaderna har en tydlig modern arkitektur väl avvägd till de befintliga husen i området. Välkomna säger jag till de 199 familjer som snart kommer att slå ner sina bopålar här i Bredäng, säger Karin Ahlzén.

Säljstart för bostadsrätterna planeras till april 2021.
Läs mer om Panorama här.