Åke Sundvall och Hemgården säljer nyproducerat äldreboende och hyresbostäder i Vallentuna

Åke Sundvall och Hemgården säljer nyproducerat äldreboende och hyresbostäder i Vallentuna

Vallentuna Utveckling AB, ett samägt bolag av Åke Sundvall och Hemgården, har tecknat avtal med Heba gällande försäljning av ett äldreboende med 60 lägenheter samt 64 hyresrätter i Åby ängar, Vallentuna. Tillträde planeras till juni 2021.


– Fastigheterna har samägts och utvecklats i samarbete med Hemgården och det var inte ett lätt beslut att sälja dessa fina fastigheter. Det som varit viktigt för oss i denna process är att det fortsatta ägandet och förvaltandet hamnar hos en långsiktig aktör vilket vi nu har i Heba, säger Martin Sundvall VD Åke Sundvall Byggnads AB.

Fastigheterna som just nu är under byggnation av Åke Sundvall Byggnads AB ligger i Åby Ängar på gångavstånd till Vallentuna centrum där Roslagsbanan stannar. Området är modernt med det småskaliga samhällets alla fördelar inom räckhåll.

Äldreboendet uppförs med solcellsanläggning, växthus, fontän och rehab. Gården erbjuder en lugn, grön utemiljö med flera uteplatser och möjlighet till lättare träning. Huset disponerar även en stor takterrass med växthus. Äldreboendet kommer att drivas av prisbelönta omsorgsföretaget Humana. Läs mer om äldreboendet i Vallentuna här.

Hyresbostäderna har en inbäddad lummig gård i söderläge med naturliga mötesplatser. I kombination med husets varma färgskala skapas en varm och trygg miljö med känsla av småstad och hemtrevnad.

Hebas tillträde sker efter färdigställandet i juni 2021.

För mer information kontakta:

Martin Sundvall, vd Åke Sundvall Byggnads AB, 08-50558004, martin.sundvall@akesundvall.se