Åke Sundvall och OBOS inleder projektsamarbete

Åke Sundvall och OBOS inleder projektsamarbete

Vi har inlett ett projektsamarbete med medlemsägda OBOS, en av Sveriges och Norges största bostadsutvecklare, kring försäljning och byggnation av bostadsrätter i Barkarbystaden, Järfälla kommun. Kvarteret har en central placering vid den nya tunnelbanans uppgång mot Sveatorget, byggstart sker i slutet av 2021 och första inflytt 2024.


Samarbetet omfattar bostadsrätterna i kvarter Atlas, vilka är drygt 160 till antalet och består av lägenheter om 1-5 rum och kök samt ett mindre antal stadsradhus. Atlas rymmer även hyresrättslägenheter, co-working, affärer, restauranger och en Hemköpbutik. De kommersiella delarna och hyresrätterna kommer fortsatt att ägas och förvaltas av Åke Sundvall.

Kvarteret har ritats av DinellJohansson och noga planerats för att skapa ett naturligt nav som erbjuder allt för en modern livsstil. Kvarteret kommer att Svanenmärkas och för de boende kommer en grönskande och rofylld innergård finnas som kontrast till det pulserande stadslivet som omger kvarteret.

– Vi har alltid gillat att samarbeta med partners som delar våra långsiktigt hållbara värderingar, en strategi som öppnar upp för att skapa fler omtycka områden och utveckla oss som företag. Vi tycker att OBOS är en spännande organisation på många sätt, inte minst för att de är medlemsägda. Vi delar dessutom värdegrund, driv och ambition om att skapa vackra och omtyckta områden där människor ska trivas, säger Martin Sundvall, vd Åke Sundvall AB.

– Samarbetet med Åke Sundvall passar OBOS väldigt väl. Vi vill båda bidra till en hållbar utveckling genom att skapa möjlighet för fler människor att bosätta sig i en mycket attraktiv del av Järfälla. Kvarteret Atlas ger oss möjlighet att kunna möta flera olika kundsegment och målgrupper och samtidigt uppfylla våra medlemmars bostadsdrömmar, säger Sofia Ljungdahl, vd för OBOS Nya Hem.

Ett antal lägenheter i Atlas kommer att erbjudas genom OBOS Deläga, vilket är en alternativ boköpsmodell. Det möjliggör för köparen att äga en andel och OBOS äger resterande andel, för vilken man betalar en månatlig samäganderättsavgift. På så vis har fler möjlighet att köpa en bostadsrätt, eftersom både lån och krav på kontantinsats blir lägre. Genom OBOS Deläga kan den boende successivt öka sitt ägande, med målet att inom tio år äga hundra procent.

– Vi ser fram emot att sälja en del av lägenheterna genom vår unika boköpsmodell OBOS Deläga. Därigenom sänker vi trösklarna och möjliggör för fler att komma in i det ägda boendet, säger Sofia Ljungdahl, vd för OBOS Nya Hem.

Byggstart av Atlas planeras till slutet av 2021 och preliminär inflytt beräknas till 2024. Säljstart av bostadsrätterna sker längre fram, men redan nu går det att anmäla intresse.