Åke Sundvall rekryterar Mikael Anjou till styrelsen

Åke Sundvall rekryterar Mikael Anjou till styrelsen

Åke Sundvall förstärker sin styrelse med rekrytering av Mikael Anjou, civilekonom med bred erfarenhet av förändringsledning och byggbranschen.


Mikael Anjou har på senare tid gjort sig känd i byggbranschen genom sin bok ”Den ineffektiva byggbranschen” där han sätter fingret på strukturer som på olika sätt förlamar byggbranschens effektivitet och därmed även lönsamhet – och lyfter samtidigt områden där branschens aktörer kan förändra och förbättra. Mikael Anjou är civilekonom och har arbetat hela sin yrkesverksamma tid med att driva förändringsprocesser i företag och offentlig sektor, och har också längre bakgrund i samhällsbyggnadssektorn som tidigare vice koncernchef för Einar Mattsson AB.

– Mikael förstärker vårt styrelsearbete på många olika plan. Hans erfarenhet av bygg- och fastighetsbranschen är uppenbar men även hans erfarenhet av förändringsprocesser och generationsväxling i familjeföretag är viktiga för Åke Sundvall i vårt långsiktiga arbete säger Martin Sundvall, VD Åke Sundvall Byggnads AB.

Jag är glad och stolt att vara tillfrågad att bidra med mina erfarenheter och kunskaper till Åke Sundvall. Det är en seriös aktör jag har stor respekt för som tar ansvar för stadens utveckling med vackra, hållbara hus i omtyckta områden. Samtidigt står bolaget inför en spännande period framåt och har en inspirerande ambitionsnivå som jag gärna bidrar till att förverkliga, säger Mikael Anjou.

Mikael kommer att påbörja sitt styrelsearbete under hösten 2020.

 

Foto Åke Gunnarsson