Åke Sundvall rekryterar trio av projektchefer

Åke Sundvall rekryterar trio av projektchefer

Med fler än 4000 planerade bostäder och uppdrag som ankarbyggherre de kommande åren har Åke Sundvall stärkt upp organisationen med tre nya medarbetare med bred kompetens och erfarenhet inom byggbranschen och projektutveckling.


Åke Sundvall har rekryterat en senior projektchef genom Maria Ellbrant. Maria kommer närmast från Riksdagsförvaltningen, där hon i tio år arbetat på fastighetsenheten som chef för projektenheten. Dessförinnan har Maria arbetat som projektledare på Forsen Projekt samt konstruktör på Scandiaconsult. Maria är utbildad civilingenjör i väg- och vattenbyggnadsteknik från KTH.

Under augusti börjar också Victoria Agirman som biträdande projektchef, hon kommer till en början primärt att arbeta med Åke Sundvalls flertalet projekt i Barkarbystaden. Victoria är utbildad byggnadsingenjör från Örebro Universitet och kommer närmast från rollen som Projektingenjör på Zengun där hon arbetat med stora projekt som bl.a. ombyggnationen av Gallerian i Stockholm. Victoria har även erfarenhet av kommunala planprocesser från sin anställning i Vallentuna kommun.

Även Therese Ericsson börjar i augusti som biträdande projektchef och kommer framförallt arbeta med Åke Sundvalls projekt i Uppsala och Stora Sköndal. Therese har en kandidatexamen i fastighetsutveckling från KTH och kommer senast från en konsultroll på PE Teknik och Arkitektur där hon arbetat med projekt-/processledning och som rådgivare i frågor kopplat till hållbarhets-, stadsutvecklings- och exploateringsfrågor. Dessförinnan arbetade Therese som projektledare på Exploateringskontoret Stockholms stad där hon hade ett helhetsansvar för exploateringsprojekt från första idé fram till färdigställande.

– Vi är mycket glada över att växa ytterligare och att stärka upp vår organisation med en så kompetent och härlig trio som Maria, Victoria och Therese utgör. Deras erfarenheter och kompetenser inom bostadsbyggande, projekt- och processledning samt hållbarhet är helt i linje med våra fokusområden och viktiga för oss i vår strävan om att skapa stadens mest omtyckta områden, säger Hanna Lindskog vd för Åke Sundvall Byggnads AB.

– Till dessa tjänster hade vi ett väldigt högt söktryck vilket gjorde urvalet svårt men även oerhört lyxigt. Jag är både glad och stolt över att vi utvecklats till det företag vi är idag, då vi inom en mansdominerad bransch har ett gott rykte och är en attraktiv arbetsgivare för både män och kvinnor. Det höga söktrycket bådar även gott då vi planerar att växa med ytterligare medarbetare, avslutar Johan Lins rekryterande chef och vVD för Åke Sundvall AB.

Vill du också jobba hos oss? Se lediga tjänster här:
karriar.akesundvall.se