Åke Sundvall säljer del av JV-bolag till Heba

Åke Sundvall säljer del av JV-bolag till Heba

I Rosendal, Uppsala har Åke Sundvall tillsammans med Heba uppfört hyreshuset Terrassen om 146 Svanenmärkta bostäder. Heba blir nu 100-procentig ägare av 146 nyproducerade hyreslägenheter i Terrassen, Uppsala. Det sker i och med att Heba köper ut fastigheten och fastighetsägande bolag från det gemensamt ägda JV-bolaget.


Bostäderna är byggda med statligt investeringsstöd. De fina och hållbara lösningarna, i kombination med attraktionskraften i Rosendal har gjort att söktrycket varit högt med genomsnittligt 224 sökande per lägenhet. Åke Sundvall Byggnads ABs totalentreprenör för Terrassen har varit Byggpartner i Dalarna.

– Vi är stolta över att vara med och skapa fler omtyckta områden i en så innovativ och attraktiv stadsdel som Rosendal. Att dessutom få samarbeta kring flera nya kvarter med Heba som delar vi vision och tänk kring boendekvalité är givande. Vi ser fram emot att snart bli grannar då vi kommer förvalta de 117 hyresrätterna i Verket, på andra sidan gatan, säger Martin Sundvall vd på Åke Sundvall.

På andra sidan gatan uppför JV-bolaget även 117 hyresrätter och 42 bostadsrätter med inflytt under första kvartalet 2023. Där kommer Åke Sundvall förvalta hyresrätterna och förmedlingen av bostäder pågår just nu via Bostadsförmedlingen i Uppsala. Åke Sundvall bygger med visionen att skapa stadens mest omtycka områden – kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor och verksamheter utvecklas.

Förmedling av hyresrätterna i Verket sker genom Uppsala Bostadsförmedling, klicka här för att komma dit.

 

 

För mer information

Cecilia Eriksson, kommunikationschef Åke Sundvall

Cecilia.eriksson@akesundvall.se

0704 26 26 37