Åke Sundvall tilldelas ny markanvisning i Årsta

Åke Sundvall tilldelas ny markanvisning i Årsta

Åke Sundvall har tilldelats ny markanvisning i Årstafältet etapp 5. Markanvisningen är inom det kvarter som kallas för "B" och omfattar 120 bostäder.


Inom kvarteret ska även en förskola att uppföras samt garage. Kvarteret är beläget precis intill det stora Årstafältet som kommer att vara en viktig central punkt för lek, träning, promenader. Bostäderna planeras vara av olika typer för att kunna tillgodose morgondagens behov av bostäder från många olika grupper och åldrar. Åke Sundvall har sedan tidigare en markanvisning i Årstafältets etapp 2, södra intill det nya stadsdelstorget.

Åke Sundvall har även tagit beslut att Svanenmärka alla egenutvecklade bostäder med start från januari 2020 och därmed inkluderas dessa bostäder inom denna miljömärkning.

– Åke Sundvall har en vision om att skapa stadens mest omtyckta områden. Detta kvarter ligger helt i linje med vad vi tror blir ett omtyckt kvarter. Olika bostadstyper, en förskola, närhet till grönområden och samtidigt med en miljömärkning. Vi är stolta över att få fortsätta utveckla Stockholm Stad och i detta fall specifikt i Årstafältet.

Läs mer om Årstafältets utveckling på Stockholm Stads hemsida

Foto: Stockholm Stad