Byggstart i Uppsala!

Byggstart i Uppsala!

Tillsammans kommer Åke Sundvall och Heba bygga 159 nya Svanenmärkta bostadsrätter i Norra Rosendal, Uppsala. Kvarteret med de fyra husen kommer centreras kring en vacker och grönskande innergård som formgivits för att skapa gemenskap och social tillvaro. Bostäderna kommer variera mellan 1-4 rum och kök med preliminär inflyttning våren 2023.


De nätta husen i ljus puts anknyter till en klassisk flerbostadshustradition med vackra detaljer. Arkitekterna har i utformningen tänkt på hur solen träffar husen under olika tider på dygnet och på så sätt skapar intressanta skuggspel mellan varandra.

– I projektet har vi haft fokus på hållbarhet och lösningar som förenklar vardagen. Vi planerar t ex att integrera smarta lösningar kring heminredning och teknik som tillval för dem som köper en bostad i kvarteret. Till kvarteret hör också en gemensamhetslokal, som kommer inredas och skapa förutsättningar för återbruk av olika slag, säger projektchef Ulrika Lindencrona.

– Vi är väldigt glada över det fortsatta förtroendet från Uppsala kommun att vara med och skapa fler nya områden i Uppsala. Åke Sundvall har en ambition att bygga hus som tillför något extra till området de befinner sig i och som får människor att må bra, säger Hanna Lindskog, vd Åke Sundvall Byggnads AB.

– Bostadsrätterna är ett av Hebas första projekt i Uppsala vilket gör byggstarten extra betydelsefull för oss. Att vi driver projektet tillsammans med Åke Sundvall som redan är etablerade i staden känns väldigt bra. Vi har ambition att fortsätta växa i Uppsala. Vår linje är att skapa trygga och attraktiva bostadsområden där fler får möjlighet att ha en plats att kalla sitt hem, säger Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB.

Läs mer om kvarteret Verket i Norra Rosendal här.