Finansborgarrådet tar första spadtag för studentlägenheter i Gubbängen

Finansborgarrådet tar första spadtag för studentlägenheter i Gubbängen

På torsdag den 30 augusti kommer Finansborgarrådet Karin Wanngård att ta ett första spadtag för de ca 100 studentlägenheter som ska uppföras strax intill Gubbängen tunnelbanestation.


De två fastigheterna, Maja & Knekten, rymmer tillsammans ca 100 efterlängtade och välbehövliga studentlägenheter. Fastigheterna har placerats för att rama in grönområdet som redan finns samt följer den tidigare kvartersstruktur som återfinns i området.

Tillsammans med Utopia Arkitekter har vi lagt stor omtanke på att skapa ett boende med hög arkitektonisk kvalitet, smart planerade lägenheter och en omgivning som både upplevs trygg och roingivande samtidigt som den inspirerar till att grannar träffas och umgås.

Bottenvåningarna utförs öppna och publika för att bidra till en säker och trevlig parkmiljö. Här placeras exempelvis gemensam tvättstuga och butikslokaler för uthyrning.

Den 30 augusti klockan 12 kommer Finansborgarrådet Karin Wanngård tillsammans med Åke Sundvall ta ett officiellt första spadtag för projektet. Med på plats finns även representanter från Utopia Arkitekter.

På plats finns möjlighet att titta på husens arkitektur samt dess interiöra utformning i våra digitala modeller. Vi bjuder på lättare fika!

Varmt välkomna önskar vi på Åke Sundvall

Tid: 30 augusti kl 12.00

Plats: Knektvägen 10, nära Gubbängen T-banestation