Hemköp etablerar matbutik i Atlas, Barkarbystaden

Hemköp etablerar matbutik i Atlas, Barkarbystaden

I sitt kvarter Atlas, med sin förstklassiga placering mitt i Barkarbystaden intill tunnelbanan, har byggaktören Åke Sundvall tecknat hyresavtal med Hemköp om en ny matbutik.


Hemköp, med drygt 200 butiker runt om i Sverige, planerar nu för sin nya butik i kvarter Atlas i Barkarbystaden. Utöver Hemköp kommer kvarteret även rymma co-working, affärer, restauranger och drygt 300 bostäder av olika karaktär.

Byggstart av kvarteret planeras till slutet av 2021 och planen är att Hemköps butik ska öppna under 2024.

– Vi planerar en modern butik med inspirerande matglädje, där matälskande kunder ska kunna ta del av Hemköps breda sortiment för såväl vardag som helg med färskvaror, delidisk och möjlighet till e-handel. En butik byggd med hög hållbarhetsstandard och modern teknik, säger Thomas Hässeldal, etableringschef på Hemköp.


– Att Hemköp etablerar sig med sitt breda och inspirerande sortiment är en viktig del i vår strategi att skapa upplevelsen av en dygnet-runt öppen lobby med rörelse och kommers på dygnets alla timmar. Vår vision är att markplan på kvarter Atlas ska bli en viktig kugge i staden, som löser vardagslogistiken för kvarterets och områdets invånare. Med sitt läge mitt emot tunnelbanan och sitt unika innehåll kommer Atlas naturligt vara platsen där allt händer och erbjuda en modern livsstil med allt inom räckhåll, avslutar Sarah Segerman, projektchef för kvarter Atlas.

 

 

Fakta Hemköp Barkarbystaden, Stockholm

Butiksyta: drygt 1300 kvm

Antal medarbetare: cirka 20

Öppettider: planerat 07-22 alla dagar

Planerad öppning: 2024

 

Nyfiken på att veta mer om Atlas? 

Här kommer du till kvarterets Atlas hemsida.

 

För mer information kontakta:
Sarah Segerman, projektchef Åke Sundvall Byggnads AB:

08-505 580 35, sarah.segerman@akesundvall.se

Claes Salomonsson, pressansvarig Hemköp:

076-139 25 88, claes.salomonsson@hemkop.se