Hyresavtal klart mellan Texas Longhorn och Åke Sundvall

Hyresavtal klart mellan Texas Longhorn och Åke Sundvall

I Atlas, ett av Åke Sundvalls kommande kvarter i Barkarbystaden, etablerar Texas Longhorn ny restaurang med plats för cirka 60 sittande gäster.


I planeringen av kvarter Atlas, med sin centrala placering mitt emot den kommande tunnelbanan, har fokus varit att skapa en plats med liv och rörelse som ska erbjuda allt för en modern livsstil. Utöver ett pulserande markplan med flera restauranger, matbutik och butiker erbjuder Atlas cirka 160 kontorsplatser i co-working landskap samt 300 Svanenmärkta bostäder med olika upplåtesleform.

– Kvarter Atlas kommer bli en del i navet för allt som händer i området, med en noga genomtänkt sammansättning av aktörer som alla bidrar till att underlätta vardagslivet. Genom att blanda olika aktörer som kompletterar varandra på ett bra sätt kan vi bidra till kvarterets såväl som stadens attraktionskraft, säger Sarah Segerman projektchef för Atlas.

Åke Sundvall har ett långtgående samarbete med Mind Real Estate som bistår i arbetet med att hitta rätt kommersiella aktörerna och skapa en bra dynamik i kvarteret.

– Vi ser fram emot att servera genuin mat från Texas i Barkarbystaden med fokus på 100% svenskt kött och en bar med fokus på riktigt god dryck. Det blir ett spännande tillskott på restaurangmarknaden i Barkarbystaden, säger Patrik Engman, etableringsansvarig för Texas Longhorn.

Atlas byggstartades i början av december 2021 och preliminär inflytt beräknas till 2024. Hyresrätterna i kvarteret kommer förvaltas och hyras ut av Åke Sundvall och försäljningen av bostadsrätterna kommer ske tillsammans med OBOS. Första etappen av bostadsrätterna släpptes i maj 2022 och fler etapper kommer följa.

 

Blir du nyfiken på att veta mer? Här kan du läsa mer om Atlas.