Träpriset 2016

Träpriset 2016

Skagershuset är nominerat till Träpriset 2016. Vinnare blev Råå Förskola i Helsingborg som tillkännagavs på Träprisgalan den 9 mars på Nalen i Stockholm.


För tolfte året delas Träpriset ut där Skagershuset är ett av de tio nominerade bidragen. Tillkännagivandet av vinnaren av Träpriset 2016 skedde på Nalen i Stockholm den 9 mars. Spänningen var på topp och alla bidragen var fantastiska på sitt unika vis. De tio nominerade har granskats av en jury och tagits fram från 139 bidrag från början. Vi på Åke Sundvall är naturligtvis stolta och glada över att Skagershuset har varit en av de tio nominerade. Vinnande bidrag blev Råå Förskola i Helsingborg. Vi får istället njuta av den fina dalahästen i trä som nu läggs tillsamlingarna av våra utmärkelser och priser som återfinns på vårt huvudkontor i Stockholm.

Träpriset2016_Nominering

Träpriset är öppen för alla typer av träkonstruktioner, förutsatt att trä har utgjort en betydande del av dem. De ska vara helt färdigställda, högst fyra år gamla och möjliga att besöka för Träprisjuryn.

I urvalsprocessen har vi gjort en samlad bedömning där vi strävat efter att vaska fram en bredd av byggnadsverk med både hög arkitektonisk kvalitet och ett användande av trä som speglar vår tid. Vi har också intresserat oss för kostnaderna och lite grand jämfört kvadratmeterpriserna, säger juryns ordförande Anders Svensson. (Citat: Tidningen Trä).

Vinnaren av Träpriset 2016 kommer att presenteras den 9 mars 2016. Samtliga nominerade bidrag kommer även att presenteras i boken ”Arkitektur i trä – Träpriset 2016” samt i en vandrings­utställning.

Läs mer om tävlingen här.