Säljstart för de första bostäderna i Atlas

Säljstart för de första bostäderna i Atlas

Denna vecka säljstartade Åke Sundvall och OBOS den första etappen av bostäder i kvarter Atlas. Kvarteret kommer bli en central del av Barkarbystaden och utgöra ett kommersiellt centrum med flera restauranger, caféer, butiker, kontorsplatser och en Hemköpbutik i markplan, mitt emot den kommande tunnelbanan.


Med över 36 000 kvm byggarea, fördelat på drygt 300 Svanenmärkta bostäder och nästan 5000 kvm lokalyta för kommersiella aktörer planeras kvarteret till att bli ett nav och viktig knytpunkt i stadsmiljön.

Kvarteret, ritat av DinellJohansson, erbjuder bostäder av olika karaktär för livets alla skeenden, såväl studiolägenheter som stadsradhus i storlekar 1-5 rum och kök.

– Åke Sundvall, som är en av våra ankarbyggherrar i Barkarbystaden, är en mycket viktig samarbetspartner för Järfälla. Att de nu väljer att storsatsa och investera i Barkarbystaden för tredje gången visar att vi utvecklar en livskraftig och attraktiv plats för framtiden. Jag ser fram emot att se Kvarter Atlas växa fram till ett livfullt och energifullt kvarter med moderna hållbara bostäder, kontor, restauranger, caféer och en helt ny Hemköpbutik som kommer att förgylla livet för de som väljer att bo, leva och arbeta här, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Kvarteret består totalt av 313 lägenheter varav 150 är hyresrätter som Åke Sundvall kommer att fortsätta att förvalta i egen regi. Tillsammans med OBOS uppför och säljer Åke Sundvall de resterande 163 bostadsrätterna som nu säljstartas.

Samtliga bostäder byggs enligt Svanens miljökrav för att säkerställa att alla miljökrav uppfylls och att kvarteret blir hållbart över lång tid. För de boende kommer en grönskande och rofylld innergård finnas som kontrast till det pulserande stadslivet som omger kvarteret.

-Vår vision har alltid varit att bygga omtyckta områden där människor trivs och kan utvecklas och det känns fantastiskt roligt att vi nu säljstartar vårt tredje kvarter i Barkarbystaden som svarar mot vår vision. Kvarter Atlas är planerat för att underlätta i vardagen, skapa variation i upplevelser och erbjuda såväl närhet till naturupplevelser som stad, säger Martin Sundvall vd Åke Sundvall.

Ett flertal av bostadsrätterna kommer kunna köpas genom OBOS Deläga – en modell där köparen blir ”sambo” med OBOS genom att till en början äga 50-90 procent av bostaden. Resterande andel samägs med OBOS. Köparen kan därefter stegvis öka sitt ägande, med siktet inställt på att inom tio år äga 100 procent.

– Det är många som vill bo i Järfälla och jag är väldigt glad över att vi kan erbjuda fina bostäder i hjärtat av Barkarby. Med vår boköpsmodell OBOS Deläga kan dessutom fler ta sig över trösklarna för att köpa sitt eget boende, avslutar Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.

För mer information om kvarter Atlas, klicka här.

Är du intresserad av att köpa en bostad, klicka här.