Samråd inlett i nästa etapp av Stockholms största stadsbyggnadsprojekt

Samråd inlett i nästa etapp av Stockholms största stadsbyggnadsprojekt

Åke Sundvall och Heba är med och bygger cirka 750 bostäder i den kommande etappen av ett av Stockholms största stadsbyggnadsprojekt i Stora Sköndal. Etappens omfattning är till ytan lika stort som Reimersholme och kommer bland annat rymma 1600 bostäder, butikslokaler, grundskola, förskolor och parker. Stockholms nästa stadsdel Stora Sköndal fortsätter att växa.


Stora Sköndal vid Drevvikens strand är ett av Stockholms största stadsbyggnadsprojekt. När hela stadsdelen står klar kommer mer än 10 000 människor att bo och arbeta i Stora Sköndal. Etapp 2a är en av de största och ligger ute på samråd nu. Wallenstam, Heba/Åke Sundvall, K2A, Malmegårds Fastigheter och NREP, SISAB är byggaktörerna som ska bygga i etapp 2a.

– Framtidens Stora Sköndal är inget vanligt stadsutvecklingsprojekt. Vi tar över stafettpinnen från Norra Djurgårdsstaden och tar hållbarheten till en ny nivå. Vi kommer att bygga en av Sveriges första stadsdelar som tar ett helhetsgrepp när det gäller hållbar utveckling med extra fokus på social och miljömässig sådan, säger Tomas Krywult, VD på Stora Sköndal Framtidsutveckling AB.

Etappen omfattar stor variation på bostäder och kommer omfatta såväl hyres- och bostadsrätter med olika storlek och uttryck, student- och trygghetsbostäder, gruppbostäder LSS och seniorboende. Här planeras det också för en grundskola, två förskolor, parker, promenadstråk och ett vattentorg som hanterar områdets dagvatten. I etappen planeras också för bil- och cykelpooler, kollektivboende och en fullstor idrottshall. Grundskolan som byggs i etappen kommer att sträcka sig ända till årskurs nio, vilket inte finns idag.

– Att vara med och bygga Stockholms nästa stadsdel med så vacker omkringliggande miljö och stiftelsens ambitiösa och målmedvetna arbete kring visionen för området är för oss väldigt roligt och går hand i hand med vår vision om att bygga omtycka områden där människor vill bo och utvecklas, säger Ulrika Lindencrona projektchef på Åke Sundvall.

– Det är både spännande och roligt att vara med och utveckla den nya stadsdelen i Stora Sköndal. Det är ett stadsutvecklingsprojekt som rimmar väl med Hebas syn på hållbarhet som en helhet och vår linje att skapa hållbara bostäder för människor i livets alla skeden, säger Fredrik Hagel projektchef på Heba.

 

Mellan den 22 september – 21 oktober finns möjlighet att besöka Mötesplatsen i Stora Sköndal för att ta del av alla samrådshandlingar, en modell av etapp 2a, presentation av de olika byggaktörerna och utställningen ”Att bygga en stadsdel”. Adressen för Mötesplatsen är Efraim Dahlins väg 6A och utställningen kommer vara öppen onsdagar kl. 10-17 och torsdagar kl. 13-17.

Läs mer om vårt området i Stora Sköndal här.