Studenter och föreningar möts i Tensta Centrum

Studenter och föreningar möts i Tensta Centrum

Tensta Centrums ägare Fastpartner AB, Åke Sundvall och Röda korset har bjudit alla studenter och forskare som bor i Tensta Torn på After Studies.


När Tensta Torn stod färdigt våren 2017 fick Tensta 243 nya invånare. Studenterna som bor i huset har på många olika sätt bidragit till Tensta och nu vill det lokala föreningslivet ytterligare förbättra såväl förståelsen för det lokala föreningslivet och förmå fler att engagera sig i detsamma.

I de 243 studentlägenheterna bor blivande läkare, filmregissörer, arkitekter, statsvetare, civilingenjörer och lärare. Personer som på olika sätt utbildar sig för att bygga sin framtid.

– De bygger även Tenstas framtid, säger Hagi Farah, medborgarvärd, men många Tenstabor känner ingen som bor där.

–  Det är så oerhört roligt och viktigt detta initiativ. Vi engagerar oss väldigt mycket i att skapa trivsel i våra fastigheter. Att känna sig delaktig i sin hemmiljö tror vi gör att man trivs ännu bättre, säger Martina Ljunggren, Förvaltare på Åke Sundvall.

Tillsammans med Tensta Centrums ägare och Röda Korset bjuder Åke Sundvall in på After Studies för att få studenter och föreningar i Tensta att mötas. Al Kowneyn, Tech Tensta, ABF Stockholm och delar av Järvas föreningsliv kommer att berätta om deras verksamheter i Järva.

Plats: Tensta krog, inne i Tensta centrum
Datum: 18 oktober
Tid: 17.00-19.00
Kontakt: Martina Ljunggren Tel: 08-505 580 54
Kontakt: Mohamed Hagi Farah Tel: 076 120 16 46