Vi är med från start till mål

Nyproduktion, ombyggnation eller renovering? Vi har gjort det mest och förfogar över den kunskap och de resurser som krävs för att ta del- eller helhetsansvar för projekt, oavsett storlek. Det resulterar inte bara i ökad trygghet för våra kunder, utan bidrar också till bättre effektivitet, högre kvalitet och lägre kostnader.

Urval av entreprenader vi genomfört under åren

Tensta Torn

Tensta Torn

I centrala Tensta, precis bredvid tunnelbanan har Åke Sundvall byggt ett 18 våningar högt hus med 243 studentlägenheter. Som i allt Åke Sundvall bygger handlar det även här om kvalitet och innovativa lösningar med hjälp av ny teknik vilket är viktigt då studenter flyttar in och ut oftare.  Att bygga ur ett förvaltningsperspektiv med stort fokus på långsiktig hållbarhet har varit en nyckelfaktor i detta projekt.

Skagershuset

Skagershuset

Skagershuset består av 33 lägenheter med underliggande garage. Huset är helt byggt i trä med en vacker cederträfasad som kommer åldras med värdighet i det gamla klassiska tegelområdet. Projektet är vinnare av årets Stockholmsbyggnad 2014.

Läs mer om Skagershuset här
Utombordaren

Utombordaren

På uppdrag av Stockholmshem bygger vi 166 nya hyreslägenheter, inklusive 5 LSS-bostäder, och tre lokaler för närservice. Planerad inflytt 2026. Kvarteret är en del av Stockholms stads satsning på att bygga 140 000 nya bostäder till 2040.

Läs mer
Kvarter E, Terrassen, i Rosendal Uppsala

Kvarter E, Terrassen, i Rosendal Uppsala

I Uppsalas innovativaste stadsdel Rosendal har vi skapat ett nytt kvarter om 146 Svanenmärkta och yteffektiva hyresrätter. Huset takterrass är skapat för att tillföra ett extra vardagsrum för de boende i huset och skapa social samvaro.

Arabesken i Årsta

Arabesken i Årsta

Åke Sundvall genomförde en totalrenovering inklusive stambyte av ett punkthus byggt 1944, för Heba. Stommen är av betong, fasaden av tegel och yttertaket är uppstolpat trä försett med plåt. Fastigheten består av 37 hyresrätter och har åtta våningar, ett källarplan samt ett vindsplan.

Atlas i Barkarbystaden

Atlas i Barkarbystaden

Kvarter Atlas med cirka 300 Svanenmärkta bostäder och drygt 8000 kvm kommersiella lokaler i markplan kommer bli en del av Barkarbystadens hjärta och vara navet för allt som händer i området. Läget mitt emot tunnelbanan, med mataffär, kontor, flera restauranger och butiker i huset kommer naturligt vara platsen där allt händer och erbjuda ett modernt boende med allt inom räckhåll.

Läs mer här
Panorama i Bredäng

Panorama i Bredäng

Kvarter Panorama består av tre ståtliga hus, Väst, Nord och Öst och erbjuder totalt 199 Svanenmärkta bostäder.

Läs mer här
Åke Sundvall bygger 260 lägenheter åt Byggvesta

Åke Sundvall bygger 260 lägenheter åt Byggvesta

Bostäderna ligger i kvarter 18 i nära anslutning till den nya tunnelbanan i Barkarbystaden och består av 127 hyresrätter och 133 bostadsrätter i ett slutet kvarter med innergård. Under fastigheten ska garage byggas för 70 bilar och plats ska även beredas för 518 cykelplatser.

Åke Sundvall bygger äldreboende åt Humana

Åke Sundvall bygger äldreboende åt Humana

Åke Sundvall och Hemgården har genom ett gemensamt bolag tecknat avtal med det nordiskt ledande omsorgsföretaget Humana om att bygga äldreboende med 60 lägenheter i Vallentuna.

Fastigheten, som är i fyra plan, består av 60 lägenheter med en yta av 31 kvadratmeter per lägenhet samt flertalet gemensamhetsytor knutna till verksamheten. Äldreboendet planeras att utföras med solcellsanläggning, växthus, fontän och rehab. Gården erbjuder lugn grön utemiljö med flera uteplatser samt möjlighet till lättare träning. Utöver detta disponerar huset även en stor takterrass med växthus.

I samma kvarter bygger vi även 64 lägenheter. Ett första spadtag kommer att tas för projektet den 10 oktober 2019 kl 14.

Åke Sundvall bygger åt Malmegårds Fastigheter

Åke Sundvall bygger åt Malmegårds Fastigheter

Åke Sundvall har erhållit två uppdrag av Malmegårds Fastigheter.

I Märsta Centrum omvandlar Åke Sundvall en tidigare kontorsfastighet, Märsta Arkad, till 42 hotellrum som beräknas stå klart i slutet av kvartal 1, 2019.

I kv Björknäs, Nacka, kommer Åke Sundvall att uppföra 25 lägenheter fördelade på tre separata hus. Tillträde beräknas ske i april 2020.

Kv Fjärdingen

Kv Fjärdingen

På uppdrag av Uppsala Akademiförvaltning ska Åke Sundvall bygga om den anrika fastigheten kvarteret Fjärdingen i Uppsala till ca 50 bostäder. Kvarteret Fjärdingen är mer känt i folkmun som “Skandalhuset” då det när det byggdes 1906-1910 blev högre än universitetsbyggnaden intill. Huset inrymde från början stora paradvåningar i gatuhuset och har på senare tid utnyttjats som kontorslokaler.

Märsta Centrum

Märsta Centrum

På uppdrag av Fastpartner bygger Åke Sundvall ca 200 bostäder samt ett parkeringshus i Märsta Centrum.

Projektet är indelat i tre separata bostadshus samt ett parkeringshus i två plan. Bostadshusen varierar i höjd från 8 våningar upp till 16 våningar. Lägenheternas storlek är från 1 till 5 Rum och Kök och kommer att vara både hyresrätter och bostadsrätter. Under ett av bostadshusen kommer ett parkeringsgarage att byggas vilket tillsammans med parkeringshuset kommer att underlätta för såväl boende som besökare i Märsta Centrum att hitta parkering.

Under en längre tid har Åke Sundvall och FastPartner tillsammans med Vera Arkitekter arbetat fram bostadsområdet och tittat på alla detaljerna som gör bostadsområdet både attraktivt samt hållbart över tid.

Ekesiöö

Ekesiöö

Åke Sundvall har byggt byggvaruhandlaren Ekesiöös nya butik och brädgård i Bromma. Ekesiöö har genom året varit en av Åke Sundvalls leverantörer av byggmaterial och därför har det känts extra roligt att få genomföra detta projekt. I början av maj 2018 slog Ekesiöö upp portarna till sin ca 5000 kvm stora butik.

GT30

GT30

På uppdrag av AFA Fastigheter har Åke Sundvall, på Grev Turegatan mitt inne på Östermalm, genomfört en totalrenovering med nya planlösningar, installationer och hyresgästanpassningar i en befintlig kontorsfastighet.

Magelungsterrassen

Magelungsterrassen

Vid sjön Magelungen har Åke Sundvall byggt 23 unika terrasslägenheter med attraktiva planlösningar, både i etage och i ett plan. De större lägenheterna påminner i sin utformning om klassiska radhus. Samtliga bostäder har ett eget uterum i form av en 13 kvm stor terrass. Under huset ligger föreningens gemensamma garage.

Läs mer
Brf Knäckepilen

Brf Knäckepilen

I Östra Sala Backe uppför Åke Sundvall 95 bostadsrätter. Huset kännetecknas av modern arkitektur som utmärker sig. Alla lägenheter har balkong eller terrass och på taket kan alla njuta av föreningens stora gemensamma takterrass. Inflyttning har skett under kvartal 1 2019.

Läs mer
Rindö

Rindö

Åke Sundvall har byggt om 2 befintliga kasernbyggnader till 90 lägenheter ute på Rindö, Vaxholms kommun. Den ena byggnaden har utförts som bostadsrätter och den andra som hyresrätter. Ombyggnationen av kasernbyggnader har varit en del av omvandlingen av hela Rindö hamn till ett attraktivt område för boende i skärgårdsmiljö.

Kvarteret Paraden

Kvarteret Paraden

Åke Sundvall har byggt 217 bostäder i Barkarbystaden. Kvarteret består av fyra byggnader i olika höjd. Alla lägenheter har fönster i minst två väderstreck och minst en balkong, uteplats eller terrass mot den gröna innergården. Arkitekter är KOD Arkitekter.

Läs mer
Kv. Storkvarnen

Kv. Storkvarnen

På uppdrag av Svenska Bostäder, skapade Åke Sundvall ett energisnålt framtidsboende i Rinkeby.

Kv. Bergamotträdet

Kv. Bergamotträdet

Paradvåningarna i det pampiga 1800-talshuset vid Kungsholmstorg återfick sin glans i och med att kontorslokaler och vind har gjorts om till lägenheter.

Hallonbergsplan

Hallonbergsplan

Åke Sundvall har utfört de förberedande bygg- och rivningsarbetena när ventilationssystemet i Hallonbergens centrum byggdes om.

Kv. Stallmästaregården

Kv. Stallmästaregården

Åke Sundvall har uppfört ny hotelldel som sammanbyggts med anrika Stallmästaregården. Erhöll Stockholms läns Hembygdsförbunds pris år 2000.

Kv. Bocken

Kv. Bocken

Ombyggnad av detta ca 100 år gamla hus som tidigare helt saknade mekanisk ventilation var tvunget att ske på ett mycket varsamt sätt. Den extremt trafikerade miljön i anslutning till huset krävde även mycket god planering.

Kv. Farao

Kv. Farao

Åke Sundvall har under åren 2000-2001 rivit en befintlig fastighet i kvarteret Farao i Solna och därefter byggt ett nytt kontorshus på totalentreprenad.

Kv. Isprinsessan

Kv. Isprinsessan

Totalrenovering av 7500 kvm; bl.a. flerfunktions-nät för digitala tjänster, ny hiss, uppvärmning genom fjärrvärme och vattenburna sektionsradiatorer.

Kv. Långskeppet 2

Kv. Långskeppet 2

Åke Sundvall har i egen regi uppfört tre bostadshus om totalt 62 bostadsrättslägenheter i kvarteret Långskeppet 2, Brf Ängby Backe, på Björketorpsvägen i Norra Ängby.

Kv. Spolen 4

Kv. Spolen 4

Bostadshus i modern arkitektur på totalentreprenad åt Hyrenta Mariehäll AB. Huset, som har en bruttoarea om ca 2.600 kvm, ligger väl anpassat till befintlig bebyggelse och innehåller 24 bostadsrätter.

Kv. Soldaten

Kv. Soldaten

Lägenheterna i fastigheten Soldaten 13 på Folkungagatan har genomgått en omfattande renovering och förråden på vinden har inretts till attraktiva vindsvåningar. De boende på Soldaten 13 kan efter renoveringen glädjas åt en tystare hemmiljö och friskare inomhusluft.

Ulriksdals begravningsplats

Ulriksdals begravningsplats

Åke Sundvall har, i rollen som byggnadsentreprenör, gett Ulriksdals begravningsplats en ekonomibyggnad värd platsens storslagna natur.

Kv. Trondheim

Kv. Trondheim

På uppdrag av Svenska Bostäder har Åke Sundvall renoverat cirka 100 bostäder på Trondheimsgatan i Husby. Projektet på Trondheimsgatan är en del av Järvalyftet – ett politiskt initiativ för att öka attraktionskraften i miljonprogramsområdena kring Järvafältet.

Kv. Fabriken

Kv. Fabriken

I Frälsningsarméns sekelskiftsfastighet vid Hornstull har Åke Sundvall stambytt sjuttio lägenheter, samt inrett vinden till fyra attraktiva våningar. Inflyttning skedde i december 2012.

Rica Hotel Stockholm

Rica Hotel Stockholm

Under 2012 får Rica Hotel Stockholm en omfattande uppfräschning. Hotellet, som ligger i Frälsningarméns lokaler, har 292 rum med toppläge på Slöjdgatan mitt i Stockholm city.

Ny förskola i Sundbyberg

Ny förskola i Sundbyberg

På uppdrag av Sundbybreg Stad uppförde Åke Sundvall en förskola. Byggnaden uppfördes enligt certifieringen Miljöklassad Byggnad nivå guld, vilket ställer höga krav på materialet och byggprocessen.

Stambyte i vår egen fastighet

Stambyte i vår egen fastighet

På Döbelnsgatan 64 stamrenoverades vår egen fastighet med 12 lägenheter och ett antal lokaler under 2015. I denna typ av projekt ställs det stora krav på planering och omtanke för de boende och kontorshyresgäster.

Ängsnäs Glänta

Ängsnäs Glänta

Ängsnäs Glänta är ett nytt attraktivt bostadsområde i Huddinge. 2014 vann projektet Huddinge kommuns skönhetspris.

Läs mer
Nytt bibliotek och kulturhus i Märsta Centrum

Nytt bibliotek och kulturhus i Märsta Centrum

Åke Sundvall har byggt ett nytt bibliotek och kulturhus i Märsta centrum på uppdrag av Fastpartner. Projektet markerar inledningen av en större förändring av Märsta centrum som har och kommer att genomföras.

Skogsterrassen

Skogsterrassen

Uppe på Kistahöjden har Åke Sundvall uppfört 7 stycken kedjehus och 19 radhus om 5 RoK. Husen är i två våningar med egen mindre tomt och uteplatser.

Naturen som granne i Håga By utanför Uppsala

Naturen som granne i Håga By utanför Uppsala

I den lilla byn Håga By strax utanför Uppsala har Åke Sundvall uppfört 13 st radhus i bostadsrättsform. Den unika platsen med den fantastiska naturen som granne gör detta boende till något extraordinärt. Radhusen är ca 105 kvm stora och har väldigt smart planlösning med mycket förvaringsmöjligheter. Detta är Åke Sundvalls första projekt i Uppsala och fler kommer det att bli de kommande åren.

Nya vindslägenheter mitt på Östermalm

Nya vindslägenheter mitt på Östermalm

Mitt på Östermalm på Grev Turegatan 55 & 57 har Åke Sundvall, på uppdrag av Ragnar Fors Fastigheter, byggt 4 vindslägenheter. Lägenheterna har entresolplan och fantastiska detaljer bevarade. Varje lägenhet har utgång till en egen terrass och i vissa finns även öppen spis. Detta projekt har visat på Åke Sundvalls förmåga att bevara husens karaktär och samtidigt omsorgsfullt byggt om så att det passar dagens sätt att leva. Åke Sundvalls snickeri har gjort specialdörrar, hatthyllor, garderobslösningar mm; allt i syfte att lyfta fram husets karaktär och tidsanda.

Hotell Best Western i Märsta

Hotell Best Western i Märsta

Åke Sundvall fick förtroende av Fastpartner att bygga om deras hotell i Märsta med ca 130 rum. Byggnaden totalrenoverades med nya installationer och nya ytskikt. Hotellet drivs av kedjan Best Western och färdigställdes under 2016.