Åke Sundvall lanserar eget kaffe

Åke Sundvall lanserar eget kaffe

Ett kaffe bryggt av omtanke. Så beskriver vi vårt egenproducerade kaffe som lanserats på våra byggen. Vi vet att gott kaffe inte är det viktigaste, men det är förvånande ofta en otroligt viktig grundplåt för att trivas på en arbetsplats.


Åke Sundvall är ett familjeföretag verksamma i Stockholm, Uppsala och Öresundsregionen. Vi förvaltar cirka 500 bostäder, har omkring 250 bostäder i produktion och drygt 3 000 bostäder som planeras att byggas. För att sätta fokus på vårt arbetsmiljöarbete och visa uppskattning till våra medarbetare har ett kaffe tagits fram som i både smak och kvalitet ska skilja sig från det som traditionellt benämns som ”byggkaffe”.

Kaffet är framtaget tillsammans med det lokala kafferosteriet Lindvalls kaffe, även de ett familjeföretag, som är verksamma i Uppsala. Ett gediget arbete har skett för att ta fram ett kaffe med stor omsorg om smak och kvalitet, berättar Hanna Lindskog.

– Kaffe förändrar inte allt, men en god kopp kaffe ger definitivt en bra start på dagen. Vi ser kaffet som en symbol för vårt ständiga arbete att göra miljön på våra byggen till en ännu bättre plats för alla som jobbar där. Vi vet att även små detaljer kan ha stor påverkan ­– och detta är ett sätt att visa det, säger Hanna Lindskog, kommunikationschef på Åke Sundvall.

Genom ständig utveckling och stort engagemang skapar Åke Sundvall hus som håller länge, sätter prägel på kvarteret och får människor att trivas. En nyckel till framgång är bra stämning på arbetsplatsen och en omtanke i vardagen, säger Hanna Lindskog.

– Vår drivkraft är att bygga stadens mest omtyckta områden, och för att lyckas krävs en omtanke om minsta detalj. Vi har funnits i snart 80 år och det starka engagemanget från familj och medarbetare är påtagligt. Det är vi tillsammans som bygger Åke Sundvalls vi-känsla och det som innefattas av vår devis ”Byggt av omtanke”. Att ta fram ett riktigt gott kaffe är en del av den omtanken.

Läs mer om vårt kaffe och samarbetet med Lindvalls Kafferosteri här